İlk Olta Takımım

Konu, 'Takım Çantası' kısmında furkan5461 tarafından paylaşıldı.

1. furkan5461

furkan5461 Ahmet Furkan ESENTÜRK

Öncelikle herkeze merhaba. Foruma yeni katıldım, balıkçılığa da yeni başladım sayılır. Yazları tatlı suda nehirde balık tutuyorum. Yeni bir olta takımı alıcam. Ve yayın avında kullanıcam. Oltalar konusunda fazla bilgim de yok. Yani olta almaya gittiğimde nasıl birşey tarif edeyim hem kamış hem de makina olarak. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

2. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    Hoş geldin Ahmet yada Furkan; Tutacağın balıkları araştır önce netten, sonra o balık veya balıklar için uygun olta, kamış , misina vb. malzemleri tedarik etmelisin bence.

3. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Aramıza hoş geldiniz... Yeni başlayan birisine olta tavsiye etmek öyle kolay bir iş değil... Sakarya'da daha evvel yüz kilonun üstünde yayınlar tutan arkadaşlarım olduğu aklıma geldikçe acemi bir arkadaşa yayın tutması için olta tavsiye etme işi baya karmaşık bir hal alıyor. Bu hayatında tüfek görmemiş birisine fil avında kullanacağı bir tüfek tavsiye etmek gibi bişi. Benim tavsiyem şu : forumlarda makineler ile ilgili bölümleri oku . Burda yeterince bilgi mevcuttur. Misina için şahsi tavsiyeme gelince , yayın gibi güçlü bir balık için : 40 mm angel kiss soft. Ancak misine kayalara otlara filan takılırsa koparacağım diye var gücünle asılma ya makine bozulur ya da elin kesilir . Baya sağlam anlayacağın. Pahalı makinalara da pek şey etme zaten ilk makinen olunca kesin başına acemilıkten dolayı bir iş gelir. Ryobi excusima yüz yirmi lira filan. On numara bi cihaz. Elin cavırı kendi oğlu için yapmış bunu. Kamış olayını pek şey etme orta halli kırk elli gram atarlı iki yetmiş cm herhangi bir tane al , kırınca yenisini al .sabırsızlıkla Raporları bekliyoruz. Saygılar

4. furkan5461

furkan5461 Ahmet Furkan ESENTÜRK

Evet büyük balıklar var. Ama benimde hedeflerim büyük..;) Balık yakaladım ama makaralı oltaya ilk adımlarımı atıyorum...