İLK PAŞAM BOĞAZIN PAŞASI

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Chaosad tarafından paylaşıldı.

1. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Uzun süredir yoğun olarak devam eden işlerimden ve misafir trafiğinden dolayı ava gidemiyordum.:( Bu hafta sonu içinde durumlar belirsiz olunca dün akşam aldım spin takımlarımı daha önceden birkaç kere gittiğim ve kışın güzel avlar yapabileceğimi düşündüğüm bir mekana doğru yola koyuldum.

Arabayı park ettikten sonra pekte umutlu olmayarak deniz kıyısına doğru ilerlemeye başladım son zamanlarda balıkla ilgili kıyı için pek iç açıcı haberler yoktu, boğazda balık vardı ama genelde tekne ile uzun oltayla av veriyordu.En kötü biraz kafam dağılır biraz temiz hava alırım dedim ve başladım atıp çekmeye.reeling

Hava zaman zaman yağmurlu ve 3-5 rüzgarlıydı sağlam estiği anlarda insanın içini titretiyordu.Farklı farklı noktalara at çek denemelerim yaklaşık bir saattir devam etmesine rağmen hiçbir belirti yoktu, artık sahteyi izlemeyi bırakıp sağa sola bakınmaya başlamıştım.O sırada kıyıya yakın bir yerde birkaç balığın atladığını gördüm ve hemen sahteyi çekip o bölgeye yolladım 1.,2.,3. denemeler ama tık yoktu yine.

Oradan ümidi kesip biraz ilerisine attım ve çekmeye başladım sahte kıyıya yaklaşırken bir ağırlık bindi hemen tasmayı attım ve fazla zorlanmadan sudan kaldırdım işte sezonun ilk dişlisini almıştım:thumb: derken balık çırpınırken iğneden kurtuldu ve yetişemeden cup suya geri döndü.banghead banghead Hadi bakalım buyur buradan yak.

Neyse sağlık olsun deyip devam ettim 15-20 dakika sonra bir ağırlık daha ama bu sefer iri balık hafiften kalama alıyor attım tasmayı ama biraz çektikten sonra balık su üstü yaptı ve oda iğneden kurtuldu büyük ihtimal lüferdi.banghead banghead

Hadi bakalım çalışmaya devam bu akşam sezonu açacaktım ama oltayı atarken uçtaki parça çıktı hop kıyıya çarptı ordanda denize.banghead banghead

Zaten V systemin en büyük sıkıntısı bu, arada bir sıkıştırmazsan uçtaki parça bazen kafasına göre uçma denemeleri yapıyor.:D Neyse çıkardım sudan kamışın ucundaki porselenin yerinde yeller esiyor moral sıfıra indi tabi bende.cyrr Bugünlük işlem tamam dedim umudum vardı biraz ama porselen gidince avda bitti mecburen kös kös eve döndüm.:mad: Oturdum kamışı tamir ettim hazır elim değmişken misinayı da elden geçirdim.Yarın akşam tekrar giderim dedim yattım.

Sabah lüferler girdi rüyama saat 5 te ayaktaydım.Uykumu almışım hafta sonuda gidemem zaten fırsatım varken gideyim şu dünkü kaçaklar belki denk gelir deyip düştüm yola.Bu sabah hava daha soğuktu yağmur yoktu ama rüzgar daha şiddetli ve soğuk esiyordu.Neyse geldim mekana başladım atıp çekmeye yarım saat bir saat tık yok.reeling Dün akşam daha iyiydi bu sabah hiç icraat olmayacak anlaşılan dedim kendime yavaş yavaşta eve gitmem lazımdı daha hazırlanıp işe gidecektim.

Saate baktım 6:30 dedim 45 e kadar takılayım sonra ufak ufak giderim.Biraz daha at çek yaptım ama ne gelen var nede giden su üstüne bakıyorum her yer süt liman tık yok.Sahteyi değiştireyim 3 tur daha atayım sonra gideyim diye karar verdim zaten iyiden iyiye üşümüştüm.Birinci turu attım çektim gene yok kaldı iki dedim salladım sahteyi sardım sardım kıyıya iki üç metre kala birden ağırlaştı olta ama ne ağırlaşmak aynı takılmış gibi:confused: :confused: :confused: refleksle hemen tasmayı attımhooked ve atar atmaz başladı cırrrrrrr :eek: :eek: :eek:

offffff ne oluyor şimdi ne var bu oltanın ucunda derken sırtını gördüm balığın tam o anda hafif yan döndü ve anladım ki bu bir levrek.:eek: :eek: :eek:
    Hayatımın ilk levreği ve bugüne kadar oltama gelen en büyük balık.:D Gözüme o kadar büyük geldi ki bu takımla bunu almam mümkün değil diye düşünmeye başladım kepçem yok, seslenebileceğim kimse yok durum vahim anlayacağınız.:( Zaten yüksekteyim balıkla aramda epey mesafe var kaldırsam misina kopar eğilsem alamam.Etrafa bakınmaya başladım nerden çıkarabilirim diye ama bu arada bir balık cırlatıyor bir ben sarıyorum reeling reeling

kalbim gümbür gümbür atıyor aklıma dün akşam kaçırdığım balıklar geliyor bir yandan.Hayatımın en büyük balığı oltamda ama şimdi kaçıracağım ve arkasından kim bilir ne kadar pişman olacağım diye iç geçiriyorum.O sırada biraz daha alçak bir yeri gözüme kestirip o tarafa doğru oltayı sara sara ilerlemeye başladım ama balık söz dinlemiyor bir kafa atıyor bir kalamayı öttürüyor.reeling reeling reeling

İstediğim yere varınca başladım bu sefer balığı izlemeye oltayı bir sağa bir sola gezdiriyor bende sarmaya çalışıyorum sanki saatler olmuş balığı tutalı bir an önce kıyıya almam lazım diye geçiriyorum içimden sarıyorum sarıyorum ve balığı tekrar görüyorum.Balık yine yan dönüyor ama oda ne!!! :eek: :eek: :eek:

sahte orta iğneden balığın ağzının sol tarafına girmiş kafa kuyruk iğneleri dışarıda sahte resmen balığın yanağında duruyor.:eek: Bu balığı alamam kesin yırtar gider kıyıya yaklaşınca dedim ama yapacakta bir şey yok denemem lazım.O sırada balık artık yavaş yavaş sert hareketleri bırakmış usul usul dolanıyor yan veriyordu.Hafif hafif sarmaya başladım bende sert bir hareket yapmasın diye usul usul sarıp kıyıya kadar getirdim kamışı yere bırakıp misinayı aldım elime ordan devam ettim artık fişeklerse gidecekti yapacak bir şeyim kalmamıştı. Ama öyle bir şey yapmadı balık usul usul kıyıya geldi ve yanaklayıp aldım hemen. :cool: :cool: :cool:

Allahım sana şükürler olsun deyip kucakladım balığı doğru arabaya:D :D :D bagajda poşetler var ama sığdıramadım kafayı koyuyorum kuyruk dışarıda kuyruğu koyuyorum kafa dışarıda:p neyse böyle olmayacak deyip gazeteye sardım balığı.Geri döndüm oltayı takım taklavatı topladım atladım arabaya.Mutluluktan uça uça eve geldim.Aslan avcısı gibi dikildim hanımın karşısına görseniz nasıl kasılıyorum:D :D :D o da sağolsun çekti fotoğrafları mutluluğuma ortak oldu.Balığı dolaba zor sığdırdım.Artık balık balık diye başını şişirdiğim arkadaşlarıma bir ziyafet çekerim kısmet olursa.:hungry: :hungry: :hungry:

Paşa yaklaşık 70 cm ve 4100 gr dır.

Raporu okuyan herkese daha iyileri rastgelsin!!!

Kamış okuma V system 2.70 10-40
    Makine okuma trio 40
    Hava 3-5 yıldız,poyraz
    Av saati 06:30
    Sahte 13 cm floating sardalya renkli
    (Lütfen avlak ve sahte markası hakkında bilgi istemeyin, teşekkürler)

2. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Levent abi sabahtan beri heyecanla bu raporu bekliyordum yeminle :) Sende güzelce anlatmışsın okurken aynı heyecanı bende yaşadım resmen :) :) Paşa süper abi, her ikinizede maşallah :thumb: DAha da güzelleri rastgelsin abim, tebrik ederim :clap2: :clap2: :clap2:

3. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    kardesim buradan tebrik edeyim gurur verici bir rapor bu bizler icin tebrik ederim seni

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

kardeş Allah tekrarlarını nasip etsin daha iyiler rast gelsin bahtın şansın hep açık olsun

5. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Sağolasın kardeşim daha güzelleri sana da rastgelsin inşallah, sende bu azim ve heyecan varken şansın gayet yüksek güzel raporlarını çok beklemeyeceğiz bence:thumb:

6. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    kardesim buradan tebrik edeyim gurur verici bir rapor bu bizler icin tebrik ederim seni

7. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    sağolasın kardeşim ne mutlu bana ki mutluluğumdan mutlu olan gurur duyan senin gibi dostlarım var, sana çok daha güzelleri rastgelsin:)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, bu mevsim oralarda bu boyut bir paşayı kandırmak büyük şans, büyük başarı bence. Nice başarılı ve mutlu avlar dilerim. Çok ta güzel yansıtmışsın av ortamını, heyecanlandım kaçacak diye :):):)

9. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    sağolasın abilerin abisi :) inşallah hep beraber olsun

hazırlıkları yap sezonu açtım artık arkasını getirmen lazım:laughing:

10. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    Bilegine saglik ustad. Bu sene sira sendeymis :) anlasilan o ki bu kış eglenceli geçecek :) bu arada rekor bende (78cm/4500gr)

İgnen keskin olsun

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Levent kardeşim bu azmin ve kararlılığınla grubumuzun gurur kaynağı oldun.Nice böyle trofeli ve keyifli avlar dilerim.:thumb:

12. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Teşekkür ederim gerçekten kısmetli bir günümdü ve güzel bir avla neticelendi çok daha iyileri oltana rastgelsin:thumb:

13. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Abi çok teşekkür ederim bu sadece benim değil hepimizin paylaşımlarının bir sonucu, başta sen olmak üzere tüm dostlara teşekkür ediyorum.

İnşallah çok daha iyilerini grubumuzla yapacağımız avlarımızda yakalamak kısmet olur ki eminim çok daha keyifli olacaktır.

14. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Boğazin paşasi demek :) çok yakişikli gerçekten tebrik ederim..
    Büyük şans boğazda levrek umarim herkezin başina bir kerede olsa gelir :)

15. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Eyvallah üstad, senin raporunu defalarca çok keyif alarak okumuş hayallere dalmıştım:) bu senede bana kısmet oldu :D

bu kış bencede çok keyifli geçecekhihi hihi , boğazda levrek avında 2.olmak bile benim için büyük olay:eek: ama senin bu rekoru geliştireceğine eminim onun için çalışmam lazımreeling

Rastgele!

16. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Tebrik ederim abi çok iyi bir paşaymış inşallah daha da irileri rastgelsin.

17. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Teşekkür ederim, TFT ekibinin bu sene güzel levrek raporları sunmasını bekliyorum:thumb:

Temennine bende katılıyorum umarım her levrek avcısına bir kerede olsa boğazda levrek avlamak kısmet olur:)

18. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Sağolasın kardeşim, senin güzel raporlarını keyifle okuyoruz inşallah sanada böyle güzel bir paşa kısmet olur.Rastgele!

19. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Uste eline saglik, mukemmel bir tecrube, efsane bir ava imzani atmissin, hikayenide oyle bir anlatmissin ki yasamis kadar oldum valla :)

Deniz ananin sevgili avcisina guzel bir armagani olmus.. Allah daha iyilerini daha yakisiklilarini oltandan eksik etmesin..

Maşşallah diyim nazarimda degmesin :)

20. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Tebrikler boğazdan paşa almak zordur derler, ama aldınmı böyle baba bir paşa alırsın işte. Daha güzelleri rastgelsin :)