ilk rapor

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında zeroplus tarafından paylaşıldı.

1. zeroplus

zeroplus umut tuna

Başlıktan da anlaşılacağı üzere ilk av raporum daha önceden kayda değer birkaç av yapmıştım ama ilk defa raporlama ihtiyacı hissettim.Nedenini hemen açıklamaya başlayayım.Bütün hafta boyunca uğraşıp takımları yeniledim, makineleri elden geçirdim,makinedeki misinalara şok düğümleri atıp 0,45 misina ila güçlendirdim atım sırasında takım patlatmayalım diye.Fc misinalardan takımlar yaptım güzelce sardım kullanmaya hazır evde gelip geçerken sevdim bi güzel onları.Cuma günü olsada kavuşsak sevgili denizle diye gün öldürdük.Av arkadaşlarımdan birinin oğlu rahatsızlandı ,diğerinin de işi çıktı ama bu beni etkiledi mi tabiki hayır.Orhan abiden yemler sipariş verildi cuma okul çıkışı(öğretmenim) bide üstüne üstlük nöbetçi olduğum gündür o gün herneyse yorgunluk falan demedim tek başıma attım kendimi yola.Orhan abiye uğrandı yemler alınd,ı benim yiyeceğim de tedarik edildikten sonra ver elini yumurtalık civarları bir avlak.Arabadan eşyalar indirildi, tripod kuruldu,oltalar açıldı klipslere ucunda fırdöndü olan takımlar yerleştirildi tamam artık herşey.Yem paketine elim gitti denizden tır tır tır diye birses yavaş yavaş ama emin adımlarla koooca denizde tam sağıma başladı ağını güzel güzel sermeye.Ben şaşkın şakın bakarken sağ tarafımı kıyıdan açığa doğru bi temiz kapattı.Bildiğim tüm küfürler ve beddualar eşliğinde yolcu ettim amcamı.Başladım sola doğru taşınmaya yeterince gittiğimi düşündüğüm bir yere tekrar kurdum malzemeleri.Ellerim gene yem poşetine gitti bu arada belirteyim hala açamadım poşeti:)velhasıl o ne ??Evet doğru tahmin tır tır tır tır....... bu açıktan geliyor.Açıktan başlayarak önümü güzelce sol çapraza doğru upuuuuzun bir ağ ile kapattı.Oltalar elimde öylece bakakaldım bu arkadaşıda izmir marşıyla tüm ailesinin hatırını sorarak uğurladıktan sonra baktım ki 1 saattir avlaktayım daha olta atamadım.Tamam lan dedim hadi daha sola gidelim diye düşünürken yalnızca düşünürken evet evet tır tır tır sol taraf sizlere ömür kıyıdan 50 metre bile olmayan uzaklıktan başlayarak açığa doğru tüm sol taraf kapandı.Sinirden ağlamak üzereyim aklıma jandarma geldi aradım ağ atmanın yasak olup olmadığını sordum tabiki de yasak olduğunu söylediler.Durumu anlattım kendilerini davet ettim ekip yollayacağını söyledi telefondaki arkadaş.Bende bu arada ne için geldiğimi unutmadan bi olta atayım dedim. 3 oltamı yemledim.Bu arada ne hevesle shimano vengeace 4.20 kamış almışım onun kısmetine diye yola çıkmışım. Herneyse oltaların üçüde suyla buluştu.Söylenmekten ağzım dilim kurumuş bi su içeyim dedim.Açtım şişeyi bi araba sesi döndüm jandarma vay be dedim helal olsun olanı biteni anlattım ,hoşbeş falan jandarmanın teknesi yokki:) ağları toplasın.Hava hafiften karardı öğrendiğimize göre su ürünlerinde mühendis olan denizi korumakla görevli olan pek muhterem bir şahsın herşeyden haberi varmış, gelir çayını kahvesini içer gözünü yumar işine bakarmış.Jandarma arkadaşları da yolcu ettim hava çoktan karamıştı. Yaklaşık 1 saat sonra bi çupra ve bir mırmır aldım. O kadar ağın arasından büyük başarı!Gece oltaları yemlemek için arkam dönük boru kurdu kesiyodum ki olta sağlam bi şekilde sallanmaya başladı. Arkamı dönmeden bile bildim büyük bir balık olduğunu.Oltayı elime aldım tasma atmak için kaldırmaya çalıştım yok valla kalkmadı.Makineye asıldım 2-3 tur çevirdim zor da olsa geliyo du ki durdu:) Beden ve köstekler fc kopmasın diye kalamayı açayım dedim arıyom arıyom kalama yok :) Makineye ve kamışa baktım bunlar yedek oyuncular as oyuncular tripotta yatıyor.İlk aldığım makinelerden biri olan puma marka makine.Misina sağlam ama güç yok kalama da arkadaymış.Oltanın ucunu dalgınlıkla hafiften eğmişim bu arada bizim balık sen kaç:)Zaten çok bir beklentim olmayan morallerin de çok bozuk olduğu bir avda olacak en kötü şey.Acemilik işte napalım.Saat tam gece 2 de oltaları topladım arabada yatışa geçtim.Bu yorgunlukla araba sürmeyi pek gözüm kesmedi iyi de yapmışım sabah sekizde kalktım uykumu almış bi şekilde eve döndüm.Hikayenin özeti: Bu ülkede yaşamak çok zor hele bide kanunlara saygılı bir insansan bu ülkedeki en keriz insan sensin yani benim:) 2) Büyük ihtimalle bi ara verecem balıkçılık işine bu ülkede neye elini atsan çürümüş kokuşmuş. HEPİNİZE RASTGELE

2. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Yanlış anlamayın ama yazı çok karışık olmuş :(

3. zeroplus

zeroplus umut tuna

sinirden elim ayagım titriyor hala karışık olmuş olabilir doğrudur kusura bakmayın