İlk raporum İzmir

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tüm forum sakinlerine selamlar. Aslında raporu yayınlayan benim ama fotoğrafladığımız balıkları fotoğraftaki arkadaşım tuttu baştan söyliyeyim :)

Son bir kaç haftadır spin takımdı düğümdü köstekti ipti iğneydi derken forumun altını üstüne getirdim, ustalara sorular sordum, sağolsunlar üşenmeden her soruma içtenlikle cevaplar yazma nezaketini gösterdiler.

Geçen hafta balıklıovaya gitme gafletinde bulunmuştuk yakaladığımız 15 civarı yavru karagöz ve lidakiler vicdani sınırımızın çok altında oldukları için suya iade etmiş ve eli boş şekilde geri dönmüştük. Ya merayı bilmememizden ya da balık olmamasından diye tahmin ediyorum makus talihimizi son 10 seferde olduğu gibi yine kıramamıştık :D

Bu hafta yine hırs yaptık sonunda kıyıdan da balık avlayacağız diye arkadaşım beni ben onu gazlaya gazlaya izmire daha yakın olan bir yere gitmeye karar verdik.

Sabah saat 04.45 civarı av yapacağımız yere ulaştık. Merayı ve balıkları bilmediğimiz için sülünez, boru kurdu ve yengeçten oluşan kokteyl hazırladık tabi bir de çantalarımızda hazır bulunan "fizyoterapistten, az kullanılmış sıfırdan farksız" :D:D:D su üstü gagasız rover 98imiz ve silikonlarımız ile avlanmaya başladık. Yemli takımlara yengeç ve boru kurdu takıp onları kenara sabitleyip zillerini taktıktan sonra silikonlarımızı da suya salıp sadece videolardan ve forumdaki paylaşımlardan öğrendiğimiz bir kaç yüzdürme taktiğini uygulama çalıştık.

Uygulamaya çalıştık diyorum çünkü uygulayamadığımız gün gibi aşikardı :) etraftaki insanların bize acayip acayip bakmalarından çok ilginç göründüğümüzü anlamıştım:D

Bir süre at-çek-yüzdür-taktır-silikonu denizde bırak demelerinden haliyle hiç bir sonuç çıkmadı :D benim makinaya sarılı web misinanın altını beslemek için satıcının yaptığı düğüm üst kısmı etkileyip atışları 10 metre ile kısıtlayınca ben kendi aklımca makinadaki misinayı düzenlemeye çalışırken web misinayı içinden çıkılmaz bir düğüm haline sokup sonunda kullanılmaz hale getirdim :eek:

Av arkadaşım o sırada at-çekten sıkılmış yemli ile uğraşmaya başlamıştı, 10 gün önce onun da kanına girip benim takımın birebir aynısını ona da aldırmıştım, hemen gidip onun takımına musallat oldum ancak 15 dakika içinde onun da silikonunu taşa taktırıp klipsinden itibaren koparınca ve yanımızda yedek boncuk-klips olmadığını anlayınca mecburen spin takımları çantalarına koyduk :) kim bilir çantaya koymasak o güzelim takımların başına daha ne çoraplar örecektim :D:D:D

Ancak spinleri bıraktıktan sonra saat 6.30 civarıydı sanırım bölgede levrek yaptığını söyledikleri merada levreklerden kaçarken su üstüne 15 cm civarı zıplayan balıkları görünce kendime biraz kızdım ve bir dahaki sefere daha tedbirli gitmem gerektiğini acı şekilde öğrendim :(

Yemli takımlarımıza geçer geçmez ufak vuruşlar almaya başladık ve bir süre sonra da aşağıda fotoğraflarını yüklemeye çalışacağım misafirlerimiz oltalarımıza bindiler.

Fazla gevezelik yaptım ilk rapor olduğu için, ondan dolayı çok uzatmadan açıklamalarımı da yapayım; Fotoğrafladığımız balıklar fotoğraftaki arkadaşım tarafından tutuldu telefonumla çekildi. Sadece üçlüdeki büyük kaba lidaki/çipura (tam anlamadığım için hangi sınıfa girdiğini bilmiyorum) tarafımdan tutuldu arkadaşım ısrar ettiği için suya iade edilmeyip arkadaşıma hediye edildi. Diğer yakaladıklarımı fotoğraf çekerken eziyet çekmesinler diye fotoğraflamadım.

Ben daha önce kendi kendime söz vermiştim dişe dokunur balıklar tuttuğumuz ilk avda küçük büyük tüm balıkları suya iade edeceğim diye, yaklaşık 4-5 adet fotoğraftaki balıkların boyunda lidakiler suya iade edildi, yanımızda mezura olmadığı için balıkların boylarını ölçemedik ancak zargana sanki küçük gibi göründü gözüme, bırakmasını teklif ettiğim arkadaşım ömründe ilk defa yakaladığı zarganayı bırakmak istemeyince çok fazla üsteleyemedim

Bu arada hava hafif rüzgarlı idi av saati 04.45-11.30 ancak 10.00dan sonra balıklar hiç bir yeme tenezzül etmez oldular.

Yengeçlerin yanına bile yaklaşmayan balıklar sülünezleri şöylece bir koklayıp boru kurduna balıklama atladılar :) bir dahaki sefere boru kurdu stoklarımızı doldurup gitmeye karar verdik.

İki balık için amma lakırdı ettim sanırım, şimdilik bu kadar. Vicdani limitimiz yüksek avlarımız trofeli olsun, rast gele...

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler Yasin güzel anlatımın paylaşımın için:) balık bu her zaman denk gelmez.sıkı takip edip gününü denk getireceksin:) sonrada:hungry:

resimlere bakarak dan söylüyorum atçeki erken birakmışsınız:) su üstünün tam vaktinde yemli takılmışsınızhihi

3. fztyasin

fztyasin yasin özkan

teşekkür ederim Kadir abi, valla tam bu sıralardı yanımızdan balıklar zıplaya zıplaya kaçıyor, biliyoruz kisuda levrek var ama iki takım da kullanılmaz durumda cyrr ahh, ahh... İnşallah haftaya daha tedbirli gidip su üstüleri orada yüzdüreceğiz bakalım en azından bir takip alabilecek miyiz idk

4. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Tebrikler,yorumlamanız güzel olmuş.:) Avınızda onun kadar güzel sayılır...Hiç yoktan iyidir tabi...Balıklı ova sanrısam artık bereketli topraklara sahip değil gibi..:)

5. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Yasin, güzel bir başlangıç yapmışsın, devamının ve daha iyilerinin gelmesinide temenni ederim:)

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim, aslında orada usta balıkçı gibi görünen bir amca vardı el oltasıyla yengeç atıyordu bizim attığımız yere, gelip iğnelerimize bakıp iğnelerimizin ve yemimizin yanlış olduğunu yengeç yada kurt kullanmamız gerektiğini söyleyip kendi iğnelerini göstermişti. Biraz muhabbetten sonra gelecekseniz 1 ay sonra gelin o zaman balık çıkmaya başlar, burada henüz mevsimi gelmedi ben de can sıkıntısından olta atıyorum demişti. Eğer geçen seferki hezimeti unutursak ekim başı gibi tekrar bir sefer yapabiliriz oraya da

7. fztyasin

fztyasin yasin özkan

teşekkür ederim İsa abi, tekne ile kıyı arasında çok fark varmış kıyıdan balık yakalamak için arabama kaç depo benzin koydum bilmiyorum :) ordan denedik olmadı burdan denedik olmadı derken nasibimiz bu güneymiş, kesinlikle tekneden avlanmaktan daha zevkli, kıyıdan hep küçük çekip geri bıraktığım için bu kadar zevkli gelmemişti bugüne kadar :)

8. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Tabikide tekne gibisi varmı ya.Kıyıdan attımı bol vaktin olucak daha sabırlı olmak lazım diye düşünüyorum.Biz son avlarımızı hep tekneyle yapıyoruz.Ufak büyük artık hangisi denk gelirse.Dilerseniz toplu tekne avı yaptığımızda sizede haber ederim.:)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Yasin, çok güzel bir rapor olmuş. :):):) Balık olsun olmasın yazmaya devam. Keyifle okudum yazdıklarını. Özel mesaj da atmışsın, teşekkür ederim.

Kaba lidakiler bence gayet güzel. Biri çipura da olabilir. :D

Kefaller 15 cm sudan yukarı atlıyordu yazmışsın. O kaçışma değilde keyif atlaması da olabilir diye düşündüm. Kaçış çok daha hızlı, suya paralel (sudan 5 cm kadar çıkarak), sık, kesik kesik, panik halinde oluyor genelde.

Yani atlayış koca bir şaaapppp şeklindeyse genelde keyiften. :D:D:D
    Şıp şıp şıp şıp şıp şeklinde hızlı ve panik halinde sıçramalarsa kaçık oluyor zannediyorum.

Yer güzelmiş, ben hiç gitmedim. Fotodan neresi olduğu az çok tahmin edilebilir zaten. :D:D:D
    Bir hafta sonu deneme yapılabilir. Derinlik olarak sanki sığ gibi geldi bana, silikonları taşa taktığınıza göre sığ ve kayalıklı olabilir, ne diyorsun bu konuda?

Derinlik ve dip yapısı hakkında bilgi verebilirsen iyi olur.
    Rastgelsin...

Bu arada kıyıdan av yaparken daha çoook depo benzinler yakarsın.
    Ben tanker olarak hesap ediyorum artık, daha kolay oluyor, tavsiye ederim. :D:D:D

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Valla sabır konusunda sıkıntımız yok :) defalarca gidip hiç balık alamadan dönmemize rağmen inatla gitmeye devam etmemizden belli :)

Tekne organizasyonu iyi olabilir aslında, limitler dahilinde olduğu sürece herhangi bir balığın avına gidebiliriz :)

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim abi güzel yorumların için.

Valla pek keyif sıçraması gibi değildi daha çok bir yanı tutuşmuş gibi zıplıyordu balıklar :) bir de daha küçük balıkların böyle senkronize sudan atlayışları vardı ben çok anlamam ama oradaki abilerden bir tanesi levrek var bunların peşinde dedi ondan söyledim :)

Tanker tavsiyene uyacağım, bu şekilde daha kolay olur :D:D:D

Avlağın dip yapısı taşlık abi, bazı yerlerde de yosunumsu deniz otları vardı, dipte de hafif akıntı vardı, saat 10 gibidip akıntısı biraz daha şiddetlendi.
    Bayağı sığ bir yer levrek kovalamacasının olduğu bölge diz boyu ya var ya yok. Çipura için attığımız yerler biraz daha derindi. Bilmem sorunun cevabı oldumu?

12. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Tebrikler dostum ufak ufak meraları öğrenmeye başlamışsın :) Sanırım incıraltı taraflarında yaptınız avı . Mırmır da denkgelebilirdi , artık bir dahakine inşallah

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

teşekkür ederim, valla deneme yanılma yoluyla inciraltından mordoğana kadar denemedik yer bırakmadık diyebilirim, bi kaç mera bulursam ne mutlu bana :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Yasin. Sorularıma cevap olmaz mı?:p ;) Çok güzel ve net cevaplar. :)
    Avlakta o derinlikte demekki ya su üstü sahtelerle çalışmalı yada 30 cm dalarlı sahtelerle. :) Gece dalarlı, gün doğarken ve doğduktan sonra su üstü. ;)

15. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Yasin paylaşımın için teşekkürler çuprada deli gibi vurur oltaya değilmi:) ne güzel detaylıca anlatmışsın herşeyi tekrar böyle güzel paylaşımlarını bekliyorum selamlar

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

teşekkür ederim ertan abi valla diğer balıklar gibi değil sanki kamışı da alıp götürecek gibi :) gerçekten çok heyecanlı umarım daha güzelleri sizlere denk gelir

Son düzenleme: 3 Eylül 2012
  17. fztyasin

fztyasin yasin özkan

klips olayını hallettikten sonra ya da sahteyi bağlama işini başarabildikten sonra (çok denedim henüz çok iyi düğüm yapamıyorum) sabah vakti gidip su üstü ile deneyeceğim 2 hafta sonra. Gece gidemiyorum, malum çocuk daha çok küçük ama sabah suyunda belki kandırabilirim, bir de bu sefer yanımda metre de götüreceğim çünkü göz kararı balığı alıkoyunca vicdanım çok rahat olmuyor :)

18. sazankara

sazankara ali

Favori Kamış:
    hangisi tutarsa o:)
    Favori Makine:
    hangisi tutarsa o:)
    En İyi Avı:
    turna 3.3 kg
    tebrikler güzel rapor için.

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

teşekkür ederim

20. melikşah

melikşah ........................

Yasin bravo sana:thumb: çok güzel bir rapor resimler harika:thumb:
    Zamanla daha güzel tecrübeler edininirsin:)
    Her avın böyle geçsin kardeşim:)