yer : cankurtaran takım :küp mantarlı lüfer takımı köstek:yarım kulaç 0.30 fc misina kurşun:140gr yem :izmarit kalanları yemeklik oldu tutulan balıklar lüfer sarıkanat ve izmaritler 07.11.2009 cumartesi günü paydos ettikten sonra badim ismetle birlikte cankurtaranın yolunu tuttuk gitmeden önce ercan abiyide davet ettik ama hafiften rahatsız olduğu için bize katılamıyacağını kendini pazar günkü tekne organizasyonunu için dinlendirmesi gerektiğini söyliyince bizde geçmiş olsun dileklerimizi sunup yolumuza devam ettik ve sonunda cankurtaran kayalıklarına karargahımızı kurduk badim ismetle saatin daha erken olduğunu düşünerek biraz kurt tedarik ederek bismillah diyerek mırmır denemelerimize başladık zamanın geçip gitmesine rağmen vuruş alamıyca kankam ismete seslenip tertip biraz izmarit tutalım dedim malum biraz avcımızı beslemek istiyoduk ufak ufak takımlarımızı değiştirmeye başladık ve avcımızla yüzleşmek için hazırlıklarımızı son sürat tamamladık ufak ufak izmaritlerimiz de gelmeye başladı ve taze yem sorunuda çözerek takımımıza bağlayarak bi sefer daha bismillah çekip suya gönderdik bi taraftan izmarit yakalamaya çalışırken yatırdığım oltada tıkırtılar duyulmaya başlamıştı bir elimde olta diğer elimlede tasma atmayla uğraşıyorum ve oltadaydı yetişmiştim oltamızı ziyaret eden yakışıklı bi sarı kanattı tabi yüzler yüzler gülümsemeye sinirler gevşemeye stresler boşalmaya başlamıştı(malum 7_8 saat bekliyince)kısa bi ara vuruşsuz geçmesine rağmen yavaş yavaş asılan suratları güldüren o vuruşu aldık hemde nasıl daha kurşun dibe inmeden atmamla birlikte balığın üstüne binmesi bir oldu ve avcımızla mücadelemiz başladı kankam balığı alıcağımız yerde yerini almıştı bile balığın kıyıya tahminen 30 metre civarlarındayken yüzeye çıkıp göstermesiyle içimden bi eyvah çektim şimdi balığı kaçırcam ve gene avcı o olcak dedim ve ardından peş peşe kafalar gelmeye başladı asıl macera bundan sonra başlıyor ve balığı tam aldım diyorum sudan çıkarırken kankamın yerini almasına rağmen cenesinin yırtılması sonucu kayaların arasına düşürüyorum tam balığı kaybettiğimizi düşünürken kankam ismet kayaların arasından uzanıp avcımızı almıştı artık roller değişmiş avcı olan av av olan avcı olmuştu yüzler gene smile pozisyonu almıştı ardındaki denemelerimizde sonuç alamıyınca karargahımızı toparlayıp evimizin yolunu tuttuk daha ilk raporum olmasından ötürü ufak tefek hatalarımı görmezden gelmenizi diliyerek burada abilerime ustalarıma kardeşlerime rastgele diyorum balığı kayaların arasında yakalayan cengaver ismet
sevgili kardeşim öncelikle güzel avın için tebrik ederim. amatör balıkcılığa başlayalı kısa bir süre olmasına ragmen, merakın ve yeteneğin ile kat ettiğin yolu taktirle karşıladığımı bilmeni isterim. ayrıca, güzel avını bana ithaf etmen beni sevindirmiş ve gururlandırmıştır daha nice güzel avlara imza atman temennisiyle... sevgiyle kal kardeşim
Sevgili Tufan tebrik ederim. Tebrik ederim; mütevazi-kanaatkar gönlünü, vefanı. Tebrik ederim; saygılı başını. Tebrik ederim; ince aklını. Tebrik ederim tatlı dilini, gülen gözünü. İlk raporun hayırlı olsun, devamında da en güzellerine rastgele inşallah. Badi İsmet’e de selamlar. Sevgilerimle.
teşekkür edereim sevgili ercan abi öncelikle bana amötör balıkçılık ruhunu kazandırdığın için ben teşekkür ederim senden ve sitemizden edindiğim bilgiler olmasa belkide bilinçsizce avlan biri olucaktım her tuttuğunu kovasına atan tuttuğu yavru balıkları geri salmayan ne biliyim buna benzer bir çok şey olabilirdi inan abicim o yavru balıkları suya geri salmak tutmaktan daha çok keyif veriyor bunun için sana birkez daha teşekkür ediyorum abicim ve övgülerine ve takdirine layık olduysam ne mutlu bana diyorum sevgiyle kal ercan abi
sevgili abicim tebrikleriniz takdirleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum daha iyileri daha güzellerini sizlere nasip olmasını diliyorum selamınız başım üstüne aleykumselam abi
Tufan, tebrikler, ilk raporun hayırlı olsun, avların daim olsun, tatlı olsun, tadında olsun, raporların eksik olmasın.
teşekkürler ismail abi ercan abiyi iki senedir tanırım beraber çalışıyoruz diyebilirim balık tutma işinede daha geçen sene başladım yani daha çok yeniyim bu kısa zamanda ercan abiden çok şey öğrendiğim için ilk tuttuğum lüferi o na ithaf etmek istedim nuri abiylede bu mesaj sayesinde tanıştım iyi dilekleri için burdan yine teşekkür ediyorum
İşte sevgili Ercan,bir ustanın en büyük ödülüdür bu. Vefalı,kadir kıymet bilen öğrenenler ise her zaman olmasa bile,arada bulunabilmektedirler.Bu bakımdan önce seni,sonrasında ise bu kardeşlerimizi tebrik ediyor,onlara nice avlar diliyorum.
Tufan, pazar günü cep telefonundan zaten birebir görmüştüm bu güzel avını... ama avdan çok, yeni tanışmamıza rağmen, efendi, güleryüzlü, samimi tavrını takdir ettim, Ercan Abinle artık sık sık av yapıyoruz birlikte, peşinden ayrılma, öğreneceğin daha çok şey vardır ondan kesinlikle, usta balıkçıdır, oturaklı adamdır biliyorsun güzel avlarının devamını diler, o taraflara yolum düşerse birlikte av yapmayı temenni ederim... ama bu sefer biralar benden görüşürüz...
tufan tebrikler. bizde başka bir ekip o gece mırmır ve karagöz avı yapıyorduk sarayburnu tarafında. daha güzel avların nsaip olması dileğiyle. selametle...
Sevgili Tufan ne mutlu ki iyi bir ustaya sahipsin, sana bu işi canı gönülden ve karşılıksız öğretir ve gösterir.Avın da başlangıç için hiç de kötü değil tebrik eder devamını ve daha iri balıkları temenni ederim.
teşekkürler eşref abi teşekkürler alikemal abi çok teşekkür ederim vedat abi siz ustalarımdan yorum almak inanın beni gururlandırıyor çok teşekkür ederim kaan abi bende sizinle tanışmamızdan dolayı memnuniyetimi birkez daha dile getirmek istiyorum siz ustalarımla beraber avlanmakta benim için onur verici olur tekrar teşekkür ederim teşekkür ederim kemal abi oralar ara sıra mırmır karagöz yapmasına rağmen cumartesi biz rastlayamadık sizin avınız nasıl geçti teşekkürler çok teşekkür ederim abim ercan abinin iyi bir usta olduğu gerçek bende yanında öğrendiklerimle iyi bir öğrenci olmaya çalışıyorum teşekkür ederim