İlk Raporum,

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Gundogdu tarafından paylaşıldı.

1. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Bu gün akşamüstü biraz bakayım boğazın tadına diye, 1. Köprü altında bir yerde biraz çapari salladım.

İlk üç atışta 6 iri istavrit, bir izmarit 1 de yavru kırlangıç 3 adette iri dragonya aldım, drgaonyaları öldürüp suya geri attım..

Aşağıda arkadaşların haklı olarak itirazlarını görünce bi kaç nktayı aydınlatdayım dedim, 1. Dragonyaları öldürme sebebim, oldokça iri olmalarından dolayı elme bir türlü alamadım, sinirlenerek diğer avcılara yem olur düşüncesi ile öldürüp suya attım.

Kırlagıç ( Öksüz) ise zaten ne pişirmesini bilirm nede tanırım.. Dolayısı ile zaten serbet bıraktım, ki istavritleri de orada birisine iftarlık yapması için verdim...

Geçen yıl Beşiktaş Balık pazarında trol ile yakalanmış bundan daha küçük öksüz ve fener balığı yavrularını resmedip üyesi olduğum başka bir forumda KATLİAM başlığı altında yayınlamıştım. o linkteki tartışmaların sonucu o forumdan uzuklaştırıldım.
    dolayısı ile böyle bir konuda duyarsız olmam gibi bir husus söz konusu bile değil...

Daha sonra bir saat uğraşmama rağmen hiç bir şey yakalayamadım.

Resimler pek net değil kusura bakmayın ceple çektim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 12 Eylül 2009
  2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    hasan merhaba öksüzüde saldın değilmi suya ? cevap evet ise avını tebrik ederim

3. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Daha bereketli avlar da olur inşallah, ince takım ile yakından denedin mi Hasan abi? Nasıldı çaparin?

4. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Umarım daha bereketli avlarınız olur. Yavruyuda umarım denize iade etmişsindir. :) Rastgele.

5. oltacı_

oltacı_

Trogonyaları öldürmeyip canlı geri verse idin belki Denizde sana borçlu olurmuydu ? diye bir şey aklıma geldi.

Yavru ( bebiş ) kırlangıç Anne, babasına dönmeye müsade ettiysen yine bir diğer avında çok irileri livarında bereket olacaktır.

Trogonya dediğimiz balık bir zararlı değildir, Sadece yaradılışında Allah tarafından kendisine böylesi bir savunma mekanızması ile teçhiz edilmiştir.

Bereketli olsun

6. LapinCash

LapinCash

İlk ava göre çok güzel ama o trakonya yı niye öldürdünüz.Öldürmeden atsaydınız daha güzeş olurdu hadi öldürdünüz niye deniz atıyorsunuçzki denizi kirletiyorsunuz kedilere verign.Şu yavru kırlangıç pek de yaru değil baya iri.

7. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Emrecim denize ölü balık atılarak deniz kirlenmez, yem olurlar diğer balıklara...

ama öldürüp atmak tabi ki çok yanlış bir hareket. Arkadaşımızın trakonyayı öldürme sebebi zararlı olduğunu düşünmesidir belki, balon balığı gibi. tekrar böyle yapacağını sanmam.

trakonyanın eti çok lezzetlidir, ancak risk almaya değer mi, çünkü ölse de dikenleri hala zehirli kalır, eve götürürken bir şekilde torbanın içinden bile bir yerinize batsa aynı sonuç olur.

en temizi, karga burunla ağzından iğneyi çıkartıp salmak, olmazsa kösteği kesip denize bırakmak. öldürmeden...

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    arkadaşlar bu konuda olduğu gibi lütfen güzel telkinlerle kırlangıç, öksüz ve mazak yavrularını denize salmayı herkese öğütleyelim, denizlerimizde nesli tükenmek üzeredir kırlangıç balıklarının.

bu nadide balıkların sayısının arttırılması adına çorbada hepimizin katkısı bulunsun. forumlar biraz da bu özelliklerinden dolayı varlar.

dervişleri (kırlangıç yavruları) alınlarından öpüp suya geri bırakalım, emin olun ki "büyü de gel" veya "baban gelsin" deyince her şey daha güzel olacak :)

o bebek kanatlarını açıp denize geri giderken duyduğunuz tatmin o bir dirhem yavru etini yemekten daha çok mutlu edecektir sizleri...

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Hisar, Bebek, Arnavutköy hattında avlanırken gerek çaparilere gerek karides kullanılan yemli oltalara sıklıkla kırlangıç yavruları geldiğini görüyorum. Maalesef, balık yakalayanların büyük çoğunluğu bilgisiz veya duyarsız. Bu yavruları denize atmak yerine kovaya atıyolar. Böyle durumlarda eğer balığı öldürmeden iğneden çıkarmayı becerebilmişlerse kendilerine 4-5 tane izmarit istavrit vs. ben ne yakalamışsam kırlangıçla takas etmeyi öneriyorum. Böyle durumlarda adam "vay enayi parmak kadar balığa 5 tane balık verdi" diye aklından geçirirken, şaşkın bakışları altında kırlangıçı denize atıyorum.

10. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Deniz size minnettar,tabi biz de öyle.İnşallah diğer abilerimizde sizin davranışınız karşısında başlarını öne eğmiş, pişmanlık duymuşlardır.Saygılar...

11. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Hasan Bey,İlk rapora göre çok başarılı bir anlatım ve güzel paylaşım olmuş.Diğer arkadaşların kırlangıç balığı ile ilgili olan bütün uyarılarına katılıyorum.Bu balıklar 6-7 kg'a kadar büyüyor.
    Rasgele,Gökhan

12. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Helal olsun abi diyecek başka söz yok...

Hasan bey sizede tebrikler güzel bir av ve rapor olmuş, bundan sonraki avınızda daha dikkatli davranaçağınıza eminim. Bol bereketli avlarınız olur inş. rastgele