Sadece 15 dk'da şu zarganaya benzeyen balığı yapmaya çalıştım. Pek verim alacağımı sanmıyorum ama turna (baraküda) için yaptım. Buradaki iskele turna kaynıyor . Gece 9'dan sonra hepsi su üstünde ve tutan kimse yok hihi Sizce işe yararmı yem ? Hangi renklere boyamalıyım en fazla verim için ? Balığı yakalamak bir yana , takip ettiğini görsem yeter artar 3'lü elektrik kablosunu soyup 3 parçaya bölüp içinden tel geçirerek yaptım.Başında küçük bir kurşun var . Aksiyonu daha denemedim ... Değerli yorumlarınızı bekliyorum...
Gecede değilde sanah gün ışırken normal bir sahteyle denerseniz, yeşil veya mavi tonlarında 9cm civarı bir sahte ile orta hızdan biraz daha hızlı sarımda verim alabilirsiniz .. Rastgele
Sağolun yorumlarınız için. Ne renge boyamalıyım ? kafası kırmızı , bedeni beyaz + parlak simli ojeli olurmu ? yoksa http://img42.imageshack.us/img42/9228/rapalaxrap30sbm.jpg mi ? yoksa pembe , yeşil , sarı ojelerle yatık çizgi şeklinde mi boyayayım ? Azcık yazıverin yav
Ben asıl "buradaki iskele turna kaynıyor . gece 9'dan sonra hepsi su üstünde ve tutan kimse yok" sözüne takıldım.. Cennet mi orası şimdi orda olmak vardı reeling
Eğer resimdeki aynı sahte ise en önemli husus orası kaç metre derinlik resimdeki sahteyi kullanmanız için iskeleden aşağısının en az 5-7 metre civarı olması lazım ve bence rengi şaahaanee Boyayalüzüm yok sabah suyunda kesin alırsın ama uzun ve büyük gagalıları tercih etme bence abi onlar derin dalar .. Ama iskeleden aşağısı derinse siz bilirsiniz ..Ayrıca imza ayarları vb.Bilgileri girerseniz isminiz ile hitap edebiliriz Rastgelee
Yok o sahte gibi mi bayayayım diye söylemiştim . Bu arada bu gece denedim Arkasından 1 tane turna takip etti kaldı ki suya iğne atsam yere inmeyecek turnadan hihi hihi hihi mrsparkle Bu sahtenin de iş yapacağını gördüm ya , gözüm açık gitmez Bu mesajlarımı okuyup da gelen 2 tane abi oldu. Keşke konuyu açmasaydım :laughing: Sadece kafasını kırmızıya boyayacağım. Beyaz iyi gidiyor
Gece avı için en uygun renktir beyaz ama sadece kafasını kırmızıya boyamaktansa hem onu yapıp bir kanıyormuş havası varmek için vücüt bölgelerinede cizikler yapabilirsiniz kırmızı ile, fosforik turuncu ve limoni renkler gece turna avından başarı gösteren renklerdendir isterseniz deneyin Rastgele
Ya şu balıklardan daha 1 tane bile alamadım delircem yaa banghead Nasıl yapıcam yaqrdım edin. Bu gün 2 tane balık aldılar bi tanesini ölü zargana ile bi tanesini de siyah seahorse sahta rapala(gagalı, içinde bilyeli) ile aldılar ... Nasıl yapcam ? nerde yanlış yapıyorum beyler yardım edin ??? :help:
Ege bölgelerinde eskiden pipetle sırtı çekip aynı lolipop sırtısı gibi pipetle sırtı çekip turna balığı yakalarlar kablo neden olmasın ?