İlk Sahte Denemelerim ve KENDO'nun Trofesi

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında tripanazombi tarafından paylaşıldı.

1. tripanazombi

tripanazombi Erdinç TEKKEŞ

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    Merhaba Arkadaşlar,
    Yaklaşık 6 ay önce spin takımımı oluşturup çeşitli sahte ve silikonları da tamamlayıp uygun zamanlarda ava gidip at çek tekniğiyle haşır neşir olmanın hayalini kuruyordum. Fakat hayatın getirdiği bazı sıkıntılar yüzünden bir türlü balığa gidemiyordum. Bu sıkıntılı dönemi yaşarken de her sabah foruma girip çeşitli konularda araştırma ve raporları okuyordum.

Daha sonra forumda DİY kısmına göz attığımda arkadaşlarımızın çok güzel sahteler yaparak vakit geçirdiklerini gördüm. Sonra ben de iş yerimin alt katında kendime küçük bir alan ayırıp hem iş yerinde bulunup hem de güzel zaman geçirebileceğim bir uğraş olduğunu düşündüm ve hemen çalışmalara başladım.
    Kendime küçük bir alan ayırıp gerekli alet edevatı tamamladım.

Daha sonra Bauhause'dan çeşitli kalınlıklarda Balsa levhaları alıp işe koyuldum. İşlerimi kolayladıktan sonra her gün inip aşağıdaki küçük atöylemde zaman geçirmeye başladım. Yaklaşık 2 haftalık boş zamanda ortaya çıkan acemilik eserlerimi sizlerin yorumlarına sunuyorum.

Yaklaşık 2 haftadır uğraştığım sahtelerin yüzüşleri hakkında sadece tahminlerim vardı ama hiçbirini suda görmemiştim. Bu nedenle 24 Şubat Pazar günü yani dün sabah erkenden kalkıp Mudanya Güzelyalı Marina'ya gidip denemeye karar verdim ve dediğim gibi de yaptım.

Her birini denedikten sonra sonuçlardan sadece 1 tanesi ( kırmızı yeşil damaksız olan ) hariç diğerlerini çok beğendim. Hem atış mesafeleri hem de yüzüşleri güzeldi.

Buraya kadar her şey normaldi. Kendi yaptıklarımı denedikten sonra forumda da çok tartışılan ve konusu geçen sahtelerden olan ve yaklaşık 1 ay önce sipariş verdiğim KENDO ları denemeye başladım. İlk denememi yapıp diğer sahtemi takmak için sahteyi çıkarım kayanın üzerine bıraktım ve 2. sahtemi taktım. Daha atış yapmadan kayanın üzerindeki sahte düşmesin diye alıp çantaya koymak istedim ve sahteyi kaldırmamla alttaki üçlü iğnenin baş parmağıma girmesi bir oldu. KENDO'm 98 kiloluk trofesini yakalamış oldu.reeling

Sahtenin alttaki iğnesi kayaya takılmış ve benim asılmamla sahte kayıp öndeki üçlüyü parmağıma oturtmuş. Hem de ne oturtma... Ne kadar uğraştıysam çıkaramadım ve hiç tercih etmediğim hastaneye gitmeye karar verdim. Şimdi elimde sahte balıkla hastaneye git iki saat dert anlat. Ama yapacak bişey yok tabi.

Bursa'ya doğru yola koyuldum, yolumun üzerinde bir tane hastahane vardı. İçeri girdim mahcup bir şekilde doktora durumu anlatmaya çalışırken doktorun ''İMA mı o'' sorusuyla rahatladım. Meğer bizim doktor da balıkçıymış. Sonrası sohbet muhabbet sırasında lokal anestezi ve küçük bir kesik ve devamında tetanoz iğnesiyle biten bir deneme günü oldu.

Eve sarılı parmakla geldiğimde '' zaten kendi başına kayaların tepesinde sabahın köründe........'' diye başlayan sitemlere gerekli cevapları verdikten sonra biraz daha dikkatli olmanın gereğini bir kere daha anlamış oldum.

Aman arkadaşlar, gerçekten de ''ÖNCE EMNİYET''

2. Emin Yıldırım

Emin Yıldırım Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Büyük geçmiş olsun.

3. tripanazombi

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    Teşekkür ederim.

4. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Çok geçmiş olsun talihsiz bir olay olmuş :( bir sonraki demenizde sahtenize trofe balıkların rastgelmesini dilerim... bu arada kendi çalışmalarınızda çok iyi görünüyor kısmetleri açık olsun :)

5. tripanazombi

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    Teşekkür ederim.
    İnşallah bu günün acısını kendi yaptığım sahteler ile yakaladığım balıklar ile çıkarırım.

6. sabriyazici

sabriyazici sabri

yapmış olduğunuz çalışmalar çok güzel şansları bahtları açık olsun rast gelsin

trofe sağlammş Allah beterinden korusun geçmiş olsun

7. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    geçmiş olsun, geçen senede yanımda arkadaşım taşlara takılan sahtesini hışımla çektiğinde kaşına girmişti iğne. hastaneye kaşında güzel bir sahteyle gitmekte bambaşka bir görüntüydü. gerçekten herkes çok dikkatli olması gerekiyor hem kendine hemde yanındakine zarar verebiliyorsun.

8. tripanazombi

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

9. tripanazombi

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    Allahtan doktor da balıkçıymış da fazla laf anlatmak zorunda kalmadım. Ama kaşında sahte ile hastaneye gitmek daha fenaymış. En azından ben hastaneye gidene kadar kimse görmedi :)

10. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    öncelikle geçmiş olsun..

çalışmalarınızda gayet güzel görünüyor eminim sonuçlarınıda alacaksınızdır..

gelelim kendo sahtelere yüzüşü gayet iyi bu sahtelerin doğru yer doğru zamanda mutlaka sonuç verecektir..

aynı parmağınıza batan kendodan bende de var benimde baş parmağıma girmedi ama çok düzgün ve derin bir kesik attı bir keresinde..

çok dikkatli olmak gerekiyor..

size rastgelsin sağlıcakla kalın..

11. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    çalışmalar için tebrik ederim. eminim iş yapacaklardır, ama hiçbir işe yaramasalar dahi değerleri fazla oluyor. benim yaptıklarım da var, vitrinde başköşede duruyorlar.

geçmiş olsun, sizin durum gene iyi. dün bacanak kayanın üstünden kayıp düşünce saytenin iğnesi avuç içine öyle bir girmişti ki görmeliydiniz. iğneyi kargaburnuyla kesip kalan parçayı da karga burnuyla çevirip iterek 2 cm kadar yandan uç kısmını çıkarıp, o taraftan çektik. ama benim gücüm yetmedi iğneyi kargaburnuyla çekmeye, o kadar yani. biraz uğraştım, sonra bacanağa devrettim.

12. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Geçmiş olsun. Hocam bu renk kodunda sıkıntı var :D Benim trofe az daha büyüktü :D 107 kg :D Önümde kayaya takılan max rap fhc yi kurtarmaya çalışırken sahte bana doğru hafif uçuşa geçti :D Yavaşca gelen sahte yi engellemeye çalışırken kanca elime geçti. Hanıma çaktırmadan doktordan çiziği yiyip eve yara bantlı sakin bir şekilde varıp, birşey yok hafif çizildi söylemleriyle atlattık :D

13. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Kendonun trofesi baya iriymiş :)
    Geçmiş olsun.

14. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    geçmiş olsun...Hikayenin can alıcı ve ilginç noktası "İMA MI O?" ...

15. tripanazombi

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    demek ki bu sahtenin DNA sında var yaralamak. Gerçekten çok dikkatli olmak gerekiyor.

16. tripanazombi

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    Aslında yazdığım gibi balıkta kullanmaktan çok zaman geçirmekle ilgili yapmıştım. Ama iş yapsa da fena olmaz hani...

Bu arada sizinkini okuyunca kendimi birden şanslı hissettim. Aslında yanımda biri daha olsaydı bende bayağı bi niyetlenmiştim operasyona ama sonradan cesaret edemedim. Size de geçmiş olsun...

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Öncelikle çok geçmiş olsun, gerçekten talihsiz bir durum. :( Tek başınıza bir de hastaneye gitmek, o elle araba sürmek daha da zor olmalı. :(
    Özellikle atçek avlarında bir avdaş gerçekten çok gerekli, dediğiniz gibi önce emniyet.

Durum her ne kadar kötü olsa da, sunum çok güzeldi. :D
    Hele doktorun İma mı o?!!! demesi olaylara farklı bir anlam katmış :D:D:D
    Neyseki balıkçı olması gereksiz, uzun açıklamalardan kurtarmış sizi. :)

İlk ve tek kazanız bu olur inşaallah. İlk denemenize rağmen güzel el yapımı sahtelerinizi başarıyla, keyifle kullanmak nasip olsun, rastgelsin. :)

18. tripanazombi

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    Evet okudukça ve gelen yorumlara baktıkça bu renk kodunun canavar olduğuna inanmaya başladım artık. Neredeyse herkesin bir hikayesi var.
    Sizin trofe hakkaten iyiymiş. Trabzonun kır pideleriyle beslenmiş sanırım :)
    Size de geçmiş olsun.

19. tripanazombi

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    evet bana rahatsızlık verecek kadar iriydi.
    Teşekkür ederim.

20. tripanazombi

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    Valla bence de haklısınız.
    Daha karşıdan gördü, hiç yaraya bakmadan bu soruyu sordu.
    Ama benim için bu soru rahatladığım, dert anlatmaya gerek bırakmadığından sevindirici an oldu....