İlk Sahtelerim

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında SMAFT tarafından paylaşıldı.

1. SMAFT

SMAFT Çağrı

Arkadaşlar iki adet rapala çalışmam var da bunlar iş yapar mı bilemedim sormak istedim :confused:

Bir de balıklar gece ışığa gelir diye duydum ondan alttakileri yaptım. plastik borunun bir ucunu sıcak silikonla kapayıp fosforlu işaretleme kaleminin içini sıcak suya koydum. sonra bu sıvıyı boruya koyup öteki ucunu da sıcak silikonla kapadım. bir ucuna iğne öteki ucuna da fırdöndü taktım iş yapar mı acaba? idk

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
  3. SMAFT

SMAFT Çağrı

Sağol volex21. ilk kez mesaj yazdım ondan olmadı bir de şimdi bakar mısın

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hedef hangi balıklar bilmiyorum ama levreğe göre yaptıysan, bu balığa belli olmaz. Neye saldırır neye saldırmaz bilinmez. :) Hepsi su üstü sahte olmuş sanırsam.

Popper tarzı olan 2. resimdekinin daha şanslı olacağını düşünüyorum.
    Fosforlu yaptığın sahtelerde çok bulanık suda belki işe yarayabilir diye düşünüyorum.

Yaşına göre fena bir çalışma olmamış. Devam, daha iyileri gelecektir.
    İçine bilye sistemi falan yaptın mı sahtelere?
    Atım ve yüzüşlerini test edip, eksik veya kusurlu yönlerini daha iyi görebilirsin.

5. SMAFT

SMAFT Çağrı

öncelikle yardımınız ve yorumunuz için teşekkürler. bilye ve ağırlıkları ne kadar ve nerelere koyacağımı bilmediğim için koymadım nasıl koyacağım? ben daha çok tatlı suda kullanacağım hangi balık vurabilir acaba?
    bir de üstüne boyasının çıkmaması için cila mı yoksa başka bir şey mi sürmeliyim :confused:

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çağrı kardeşim, sorduğun sorular beni aşıyor. Konu açtığın yerde güzel örnekler var sorularınla ilgili.

Örnek : http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30829

Tatlı suda hangi balıklar sahtelere atlar dersen: Benim bildiğim, Alabalık, kasna (tatlı su kefali), turna, sudak, tatlı su levreği (perche)

Tabi ben tatlı su avcısı değilim. Bilen bir kişi daha doğru bilgiler verecektir.
    Sen bölgende hangi tür balıklar yaşadığını araştırmalısın ilk önce.
    Sonra o avcı balığa uygun sahteler neler, onları tespit edip, onların benzerlerini yapman daha isabetli olacaktır. Hele ki kendi yaptığın sahteyle bir balık yakalarsan deyme keyfine.

Kolay gelsin... :)

7. BALIKÇI_ÇAĞDAŞ

BALIKÇI_ÇAĞDAŞ Çağdaş

Yaşına göre helal olsun.

8. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Deneme yanılma ile keşfet derim bence. sadece insanların sozlerine gore emegini bir kenarda bırakma tebrikler :)

9. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Sevgili Çağrı konuyu arkadaşlar diye başlayarak açmışsın değerli büyüklerim abilerim deseymişsin daha uygun olacakmış wolex21 Volkan'ın nickinin altında ismi yazıyor Volkan diye daha dikkatli davranmalısın bence kendine iyi bak sevgili Çağrı çalışmalarına devam et başarılar.