Ilk Sazanim

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında dilenci tarafından paylaşıldı.

1. dilenci

dilenci Orhan Yılmaz

benim açtığım konuları okuyan kıyısından köşesinden benim nekadar acemi olduğumu bilir. az biraz burdan az biraz av bayilerinden edindiğim bilgilerimle yapmış olduğum takımlar vede yemlerimle bir kaç kere gidip tutamadığım avıma gittim dün yine. bu sefer öğleden önce 11 gibi oltaları suya attım ama dalgaların az olduğu yerlerde bile dalga vede epey bir rüzgar vardı. neyse elime aldığım güneşten korunmak için şemsiye bile elimde durmazken birde hava karardı bir yağmur indi dedim heralde artık bir şey ge4lmez yağmurdan balaıklar iğce korktular diye düşünürken yağmurun geçmesiyle bir güneş açtı birde rüzghar kesilince dedim biraz daha bekleyim. bekledikçe bireleri daha gelmeye başladı felan derken hava yine karardı vede zil çaldı ilk defa zilim çalmıştı balık avlamaya başladım başlayalı. ben çekiyorum balık çekiyor derken ben hala ileri bakarken meyerse balık gelmişte kamışların arasına girmiş bile onu çıkartamadım kaçırdım. sonrasın uzağa atma tekniğinide bu arada kendi kendime öğrenmiş oldum o yüzden karşı kamışlara doğru atıyordum oltaları derken bir yağmur arkasından birde dolu inanılmaz büyüklükte( ömrü hayatımda bukadar büyük dolu görmedim) göle düştükçe göldeki sular nasıl bir tüp
    teki su kaynar fokurdaryaa aynı şekilde dolunun düştüğü yer fokur fokur zıplıyo. öyleki oltanın birisi yuan yattı düştü. neyse biraz sonra dedik artık bişey olmaz toplayalım osırada baktım bir tanesini oltanın gevşetmiş vede kamışlara götürmüş çektim çektim çekemedim kaçtı oltalar diğeriyle karışmıştı diğer avcıyla. neyse diğerlerini çekerken yanımdaki adam elindeki ekmekleri suya attı karabataklar ekmeğe koşunca düşen oltanın zili çaldı karabatakların ayaklarının değdiği belliydi. sonrasında onu çekmeye gittim ama çekilmiyor sanırsın bir ota saplanmış yosuna çektim artık elime aldım çekiyorum ama ağırlık geliyo dedim heralde bir çalıyı çırpıyı kütüğü getiriyor. birde çektimçe oltanın ucunda siyah bir şey geldikçe balık olduğu anlaşıldı vede oltaya yakalandığı anda hemen çekmeye başlamadığım için kendi kendine oltaylamücadele edip yorulmuştu kolayca kıyıya çektim. eve geldim ölçtüm tam 40cm boyunda idi. BU AV GÜNÜMDEN ŞUNU ANLADIM DEMEKKİ SAZAN DOLU OLSUN YAĞMUR OLSUN SUYA DÜŞEN OLAYLARDA GEZİNTİYE ÇIKIYORLAR VEDE OLTALARA TAKILIYORLAR. YEMLENİYORUZ HAVADAN YEM YAĞIYOR MİSALİ :)

2. Tebrikler Orhan kardeşim. Devamını tüm kalbimle dilerim. Kullandığın takım ve yem hakkında bilgi verir misin?

3. dilenci

dilenci Orhan Yılmaz

eyvallah abi sağol. kullandığım takım buralarda sıkça kullanılan yaylı olta. yem olarakta kendim yaptığım ekmek içine 2 yumurta vede bir baş sarımsak

4. yukseloz

yukseloz Yüksel ÖZ

Çok güzel bir av hikayesi olmuş.
    Bende gölde birkaçkere yağmura yakalandım.
    Hele birkeresinde senin doluda olduğu gibi normal bir gecede balık tutuyordum.
    Gölden anlıyamadığım şekilde birses gelmeye başladı sanki göl üzerime geliyordu. Yağmur gölden banadoğgu geliyormuş ama ne yağmur bardaktan boşalıcasına. Arabaya fırladık anında sırılsıplan olmuştuk.
    Arabayabindik yerde anında islandı araba rampa aşağıya duruyordu yer ıslanınca kaymaya başladı.
    Hemen inip arabanın tekerlerine taş koyduk öğle bekledik.
    Sabah olunca dağ yolu arabamız çıkmadı saplandık kaldık yakın köylerden birileri traktörle arabayı yola kadar çekti öğle çıkabildik. ,
    Çok güzel gündü hiç unutamıyorum sanırım biz balık yakalayamadık.

5. dilenci

dilenci Orhan Yılmaz

banada olmuştu yağmurun üzerine gelme olayı, akşamdı hiç birşey gözükmüyo ama bir ses geliyo sanırsın dünya yarılıyo ortadan bir geçti üzerimizden ama ben öyle yağmur görmedim hayatımda, vede geçen ki kadar dolu büyüklüğü.

6. SMMM

SMMM ERTUĞRUL

kardesim ıyı aksamlar
    hayırlı ugurlu olsun seytanın bacagını kırmıssın bız başaramadık daha :)
    ankarada mı oldu bu anlattıkların ama bende yenı basladım buı ıse cumartesı pazar ıkı kere gıttım yukardakı senın yasadıklarınınn aynısını yaşadım fakat sen netıce almıssın bız bos :) hayırlısı yarın yıne gıdecem nasıp kısmet ınsallah sıftak ederız :)

7. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    daiwa sensor red surf420-effe accord 360
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    arkadş bu deneyim işi bende balık avı hobisine başlayalı1-2 sene oldu şimdi oltatalar takım çantası kepçe bu iş beni sardı. bizim oğlan(kardeşim) le gittiydim ilk bir kaç kişi aradı gidecek adm bulamadı başına bi iş gelmesin diye yanıda gitmişti tabi tuutamadık o zaman şamandıra ile uğraşıyorduk. şamandıra ile biraz denedik tutamıyoruz sonra makaralı küspe denilen şeyi aldım tutmaya başladım fakakat küspeyle en fazla35-40 cm balıklar tutabiliyordum. ayrıca usta adamların kurşulu takımla küspeliden daha çok balıktutuğunu gördüm hemde büyük büyük. sonra küspeninde zaralı birşey olduğunu sözde yasak uygulandığını çünkü jandarma küspeye bi şey demiyordu tırıvırıya ceza kesiyprdu- sözde yasağı bu forumda öğrendim.ayarıca kurşunlu olta ile daha ustaca,verimli avlar yapaılabileceğini gördüm. şimdi sadece kurşunlu dip ndadiran kullanırasam şamandıra verimli avlar geçekleştiriyorum, 3 saat bekledim 2 büyük sazan tututum desem iyi saten yiyeyim desek o 2 sazan bitmiyor. maksat çok balık tutumak değil zaten sres atmak,eğlenmek hobi,