ilk shimano deneyimim fiyasko ile sonuçlandı.

Konu, 'Makineler' kısmında fixahmet tarafından paylaşıldı.

  1. fixahmet

    fixahmet AHMET

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    996
    Şehir:
    SAMSUN
    Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    geçenlerde atçek avlarımda kullandığım ryobi makinemin arızalandığından bahsetmiştim. atçek avı için verimli bir dönemin içinde olduğumuzdan mütevellit ryobi makinemin tamirine zaman ayıramayacağımdan (değerli "istavritçi" kullanıcı adlı ismail bey sayesinde ryobi makinem neredeyse eski haline dönmüştür), bütçem dahilinde bir makine alayım dedim. araştırırken samsunda da şubesi olan büyük bir spor-hobi mağazasında shimano sienna 4000 fb makinenin gayet uygun fiyata olduğunu gördüm. internet üzerinden satış yapan herkesin bildiği bir site bu makineye 160 küsür TL fiyat biçiyorken, bu mağazada 90 TL ye bulunca hemen aldım. sonuç hüsran.
    -öncelikle çok basit bir hata. shimano gibi bir marka bunu nasıl gözden kaçırır anlamak güç.remixonlar, albastarlar bile bunu hesap etmişler çoğu modellerinde. makinenin tutma kolunu sapı, yani çevirirken elimizle tuttuğumuz kısım çok sert ve prüzsüz bir plastik malzemeden yapılmış. bu nedenle elden kayma sorunu yaşanıyor. halbuki bu kısmın, kauçuk gibi kaymayan ve yumuşak bir malzemeden yapılmış olması gerekmez mi? balık avı esnasında parmakların ıslak olacağı, ve hatta ele temas eden yem veya balık gibi materyallerden dolayı parmakların kaygan olabileceği hesap edilmemiş.
    - ikinci bir husus daha var. hadi yukarıdaki sorunu kendi yöntemlerimizle çözebiliriz bir nebze. fakat makinenin atarken açtığımız misina kılavuz kısmı, atarken tak diye kendiliğinden kapanıyor. her seferinde olmasa da 7-8 atıştan birinde bunu yapıyor. haliyle korkarak ve kendinizi kasarak atıyorsunuz oltayı. bu da atış mesafesini çok olumsuz etkliliyor. hadi atış mesafesini geçtim, olta kapanınca o hızla giden kaşık veya rapala makine kapanınca geri tepip Allah konusun yüzümüze gözümüze saplanabilir.
    bu nedenlerle bu makineyi aldığımdan dolayı ufak bir pişmanlık yaşamaktayım. bugün gidip ürün değişimi talep edicem. gerekirse üzerine biraz daha ekleyip farklı bir model veya marka makine almayı düşünüyorum. 100-150 TL aralığında ne önerirsiniz. daiwa procaster nasıldır?
    keşke "skoylu" ustayı dinleyip shimano almasaydım :D ama yaptık bir kere...
     
  2. ovunc41

    ovunc41 övünç karlıdağ

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    1.322
    Şehir:
    izmit
    Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    ben epeydir shimano nun catana ve aernos unu kullanmaktayım ikiside 4000 lik makinaları..

    ryobi de var onuda kullanmaktayım ama shimano bir başka..

    bence spin içinse tercihiniz o fiyat aralığında catana yada nexave olmalıydı..

    dediğiniz gibi bir problem bir kez bile yaşamadım,makinada bir sıkıntı olabilir bence de değişim talep edin en kötü ihtimal catana alın..

    daiwa kullanan arkadaşlarımda var ama shimano kadar konforlu ve güvenilir değil ama bahsettiğim gibi belirttiğiniz fiyat aralıkları için..
     
  3. laplace2006

    laplace2006 ÜNAL

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    321
    Şehir:
    Kocaeli/Gebze
    Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    yedeğimde shimano exage 3000 lik kullanıyorum bu bahsettiğiniz sorunların hiçbiri ile karşılaşmadım. tavsiye ederim..

    hatta bütçe artırımı imkanınız var ise 1 nci makinam shimano aernos 2500. tüm hatlarıyla süper bir makina 2 yıldır hor kullanmama rağmen bozulsada daha üst segmente geçsem diyorum banamısın demedi.
     
  4. ErenSaruhan

    ErenSaruhan Eren SARUHAN

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    221
    Şehir:
    eskişehir
    Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    bende 2 yıldan fazladır shimano exage 3000 kullanıyorum. aldığım günden bu yana 1 kere bile pişmanlık duymadım bu makine için. başka spin makinalarımda olmasına rağmen shimano exage hep en iyisi benim için..
     
  5. medmarine2

    medmarine2 Soner Coşar

    Mesajlar:
    446
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    2 senede bende spin avlarım ve zaman zaman hafif kurşunlu beklemeli avlarımada nexave kullanıyorum. Bahsettiğiniz kapanma sorununu hiç yaşamadım. Acaba makine ile ilgili bir problem olabilir mi?
     
  6. bosporus fisher

    bosporus fisher hasan

    Mesajlar:
    384
    Şehir:
    Pendik-İstanbul/Düzce
    Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    150 tl civarı alacağın en iyi makina shimano exage 3000 yada 4000.Bende kullanıyorum gerçekten yağ gibi akıp gidiyor.
     
  7. fixahmet

    fixahmet AHMET

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    996
    Şehir:
    SAMSUN
    Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    ilgilenip cevap yazma zahmetinde bulunan herkese çok teşekkür ederim. bugün mağazayı aradım. ürünü aldıktan sonra tam yedinci günde aradığım için şanslıyım sanırım. sadece 1 hafta içinde iade veya değişim yapılıyormuş. sağolsunlar ılımlı yaklaştılar. değişim için sorun çıkarmadılar. fakat ellerinde maalesef fazla model yoktu. asıl amacım daiwa marka bir makine almaktı giderken. ama daiwanın laguna modeli ve legalis modeli vardı. nihayetinde daiwa legalis ve shimano exage arasında bir seçim yapmak zorunda kaldım. çok düşündükten sonra legalisin dönüş esnasında çıkarığı hafif bir sürtme sesinden ve exagenin yedek kafa artısından dolayı shimano exage 4000FC yi seçtim. umarım bundan da pişman olmam.
    takrar ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.
     
  8. Emrahs

    Emrahs Ezergeçerus

    Mesajlar:
    1.057
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Bahse konu makina bende var. Şahsen Amerika'dan aldım ve bildiğim kadarı ile bu makineyi Avrupa'da satmıyor Shimano. Ben Amerika'da Bass Pro'dan 50 TL gibi bir fiyata almıştım ($29)

    Kullanımına gelince; bahsettiğiniz problemi ben hiç yaşamadım. Hatta çok kalitesiz olan ilk makinemde bu sorunu yaşadığım için bu makineyi almıştım. Aslında Sienna 4000 FD spin makinesi olmasına rağmen ben şu anda 4.20 surf kamışla kullanıyorum ve çok güzel de atış yapılıyor. Hiç bir problemini de görmedim. Sanırım sizdeki makinada üretimden veya başka bir sebepten kaynaklanan bir hata söz konusu. Değişim talep etmenizi tavsiye ederim.

    Saygılarımla.
     
  9. fixahmet

    fixahmet AHMET

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    996
    Şehir:
    SAMSUN
    Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    değişim talep ettim ve değiştirdim efendim. yukarıda da yazdım zaten. ilginizden dolayı teşekkürler.
     
  10. isottevfik

    isottevfik Tevfik

    Mesajlar:
    4.310
    Şehir:
    B U R S A
    Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bak 2. kez dinlememiş ve gidip yine aynısından almışsın. :p :D Size müstehak o zaman.:D

    Ahmet kardeşim, aldığınız iyi bir üründen sonra, değişimle daha iyi seviyede bir ürün aldığınızı belirteyim. Güle güle güzel avlarda kullanın.

    Lakin, bahsettiğiniz her iki ürünün klavuz açılım sistemi aynıdır. Büyük bir ihtimalle, bu sistemin teknik özelliğini bilmemenizden kaynaklı yaşadığım dediğiniz problem, burada da söz konusu olmasın.

    Bunu önlemek için, klavuz telini açın ve boşta dönmesinin sonunda durduğu konumu belirleyin. Daha sonra bu durduğu noktaya +5 ve - 5 derecelik konumlarda o klavuz telini açın. Göreceksiniz ki o bölgelerde klavuz teli tam açılmayacaktır ve kapanma sorununu yaşayabileceksin. Yani kısaca bu bölgelerin dışında açma kapama işlemini yapmalısınız. Siennada, Catanada da ve Exagede de bu sistem böyledir. Senelerdir Catana da kullandım, Exage de kullandım ve bu kullanım bilinciylele hiç bir sıkıntı ve olumsuzluk yaşamadım.

    Şimdi size bir soru;

    O değiştirdiğiniz ürünle, aldığınız yeni ürünün kol materyali arasında ne gibi bir farklılık var ?:confused: Merak ettim gerçekten.
     
  11. adalı balıkçı

    adalı balıkçı Berkan

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    11.145
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Marka değil de makine kaynaklı bir sorun olabilir.. bir senedir shimano'nun alivio 4000 fc modelini kullanıyorum, alt segment bir makine olduğu halde 1 kere bile bu sorunları yaşamadım ve gayet memnunum.. shimano iyi markadır..
     
  12. fixahmet

    fixahmet AHMET

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    996
    Şehir:
    SAMSUN
    Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tevfik bey... ben +5 ve -5 felan anlamam :D :D teli açarsın, atışını yaparsın, teli kapatırsın. yok orda tam açılmazdı, yok burda kapanmazdı onunlamı uığraşacam ben önümde kısa süreli bekleme yapacak olan balık sürüsü varken :D :D onlarca dandik makine kullandım ben. böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım. alırken de oradaki arkadaşa söyledim zaten. aynı sıkıntıyı yaşarsam bunu da getiririrm diye. ama ikisini orada karşılaştırdık. siennanın tel mekanızması çok aşırı hassastı. parmağımla dokunduğum anda kapanıyordu. ama exageninki o kadar hafif değil. tezgahtar arkadaş da hak verdi zaten bana.

    tutma kolu malzemesi aynı sanırım. ama ilk yorumumda dediğim gibi, bu konuyu kendi imkanlarımla çözebilirim.
     
  13. Kılavuz telinin kamburu yukarı pozisyonda iken açarsanız sorun olmaz. Sair pozisyonda zaten tam açılmış sayılmaz kolayca geri düşer. Bu makineler böyle, kullananlar hep böyle kullanıyor.
     
  14. isottevfik

    isottevfik Tevfik

    Mesajlar:
    4.310
    Şehir:
    B U R S A
    Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Yani arabama biner, vites düzeni sıralaması falan anlamam, uymam, basar gaza gider, basar frene dururum ve öyle kullanırım dersin.:p Eh, bu konuda ne diyelim ?:confused: :p Bu durumlarda servis yakınında olmalı.:p

    +5, -5 derecenin ne olduğunu inan ki benden çok daha iyi bilirsin. Bazı meslek işlerinde bu açılar, milimetrik hesaplanır.:D

    İyi dileklerimle, tekrar hayırlı olsun.
     
  15. fixahmet

    fixahmet AHMET

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    996
    Şehir:
    SAMSUN
    Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    desenize shimanon var derdin var :D :D kusura bakmayın yavuz bey. gene anlamadım. yani anlamadım derken, neden bu teli illa bir pozisyonda açmam gereksin ki. kaldı ki zaten misinayı parmağınıza rahatça alabilmek ve makine sapındaki parmak yuvasına oturtabilmek için zaten kılavuzun aşağı yukarı kamışla aynı hizada olması gerekiyor.
    her neyse, bu akşam iş çıkışı deneyecem makineyi. siennada mı arıza vardı, yoksa shimanolar hep mi arıza anlarız akşam :D :D
    ah be canım ryobi makinem. beni ne hallere koydun :D
     
  16. fixahmet

    fixahmet AHMET

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    996
    Şehir:
    SAMSUN
    Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tevfik bey, bu sıkıntıyı araba kullanmak ile kıyaslamak biraz extrem oldu sanırım. ama şöyle bir benzetme yapabiliriz :
    arabayı çalıştırdın = makineyi eline aldın.
    debriyaja bastın = misinayı parmağına aldın
    vitese atttın = misinayı parmağınla misina yuvasına kıstırdın.
    el freninini indirdin = kılavuz telini açtın
    gaza bastın ama araba stop etti = oltayı atmak için savurdun ama tel kapandı :D :D
    benim anlamadığım asıl nokta şudur. neden hiçbir makinede böyle bir sıkıntı yokken, shimanoda böyle bir hesap yapmak zorunda kalalım ki? yoksa +5 derece - 5 derece nedir tabii ki biliyoruz. lütfen gücenipte gideyim de demeyin. eğer bilmem gereken bişey varsa bana öğretin. :D :D
     
  17. isottevfik

    isottevfik Tevfik

    Mesajlar:
    4.310
    Şehir:
    B U R S A
    Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Niye güceneyim ki Ahmet kardeşim. :confused: :p Siz yazdığınızın bilincindesiniz, ben bilincindeyim.

    Öğretmek konusunda ise, bu platformda amaç öğretmek değil, sadece bilgi paylaşımıdır. Bunu böyle değerlendirin isterim. Benim bilgim sadece bana yetecek düzeydedir. Bu vesile bilgimi herkesle paylaşmayı sever, karşılıklı münazaralarla da, eksik tarafıma bir şeyler kazandırırım. Amacım üzüm yemektir.:confused: :p

    Niye mi böyle yapmışlar dersen, adamların kafası bu kadar çalışıyor demek ki.:D Gün gelir de bu fabrikada teknik ressam veya mühendis olursam size söz, bu serilerde ki bu sistemi, Biomaster seviyelerinde ki düzeye çıkartmak ilk işim olacaktır.:D ( Aynen seçim meydanlarında verilen vaadler gibi oldu. :laughing: )
     
  18. roy

    roy roy

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    4.646
    Şehir:
    dünya
    Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bir daiwaci olarak suna kefil olabilirim. ayni segment daiwalarda da ayni veya daha degisik problemlerle hasir nesir olacaginiz kaçinilmazdir.

    atarken klapesi kapanmasin, klape yayi kirilmasin, sarim klavuzu yatak yapmasin, kolda bosluk olmasin, yag gibi kaysin, kol topuzu ergonomik olsun, plastik kalitesi kusursuz olsun, kafa yapisi örgüye ve monoflamente uygun olsun, kalomasi problemsiz çalissin... vs...vs...

    iyide güzel kardesim... bu özellikler 150liralik makinede olduktan sonra ne gerek var daiwa exist veya shimano stella almaya ???
     
  19. istavritçi

    istavritçi ismail

    Mesajlar:
    142
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    Ahmet bey makinanız hayırlı olsun güle güle kullanın bence ryobi makinanız daha birçok avınızda idare ederdi.yeni makinanızı sorunsuz kullanırsınız inşallah shımano makina kullanmadığım için yorum yapamıycam herkes bu makinalardan memnun.
     
  20. fixahmet

    fixahmet AHMET

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    996
    Şehir:
    SAMSUN
    Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    merhaba dünyalı... sanırım derdimi anlatamadım. ya da anlamak istemiyorsunuz güzel abicim .şimdiye kadar onlarca makine kullandım.hiçbirisi de stella veya exist değildi. hatta ilk makinem olan erma redish 40 makinemi haala kullanırım. hiçbir makinede klape kapanma sorunu yaşamadım. neden şimdiye kadar aldığım en pahalı ve kaliteli makinede bu sorunu yaşayayım ki. bu nedenle de biraz garibime gitti.

    herkesi de kendinizle bir kefeye koymayın güzel abicim. herkesin stella, exist alacak gücü olmayabilir. ben bu makineye 170 TL verirken 170 kere düşünenlerdenim. asgari ücrete çalışan birisi için 170 lira ne demek bilirmisiniz bilmiyorum? binbir türlü hesap yaparak aldığım 170 TL lik makinenin klapesinin atış yaparken kapanmasına canımın sıkılmasına biraz hakkım olmalı.