Merhaba, siteye yeni üye oldum. bot ve motor almayı ve Akçakoca(Karadeniz) civarında kullanmayı düşünüyorum. 38 yaşında bankacıyım. istanbulda oturuyorum.memleketim Düzce. yazılarınınızı 2 gündür dikkatle inceliyorum ve çok faydalı bilgiler edindim. takip etmeye devam edeceğim. emeği geçenlere teşekkürler. almayı düşündüğüm bot 2.90 - 3.20 uzunluğunda. genelde 2 çok nadir 2+1 çocuk(14 yaşında) olta ile balık avı için kullanmayı düşünüyorum. (aslında 2 yıldız dalıcıyım ama şu aşamada dalış için düşünmüyorum. ileride 2 kişi dalabilirim de) motor olarak da 4 zamanlı Mercury de karar kıldım. eşdeğer Tohatsu ile ilgili olumlu yorumları da okudum. ağırlık ve fiyat farkı çok olmadığı için 9.9hp mercury almaya karar verdim. bu tanıtım bilgilerinden sonra ilk sormak istediğim, 3m ve 55 kg olan bir botun bu ağırlığı, ahşap taban ile birlikte mi 55 tir yoksa atıyorum bot 40 taban 15 midir? bazı botların 2 ayrı taşıma çantası olduğunu okudum. o yüzden ayrı ayrı ağırlıkları tahminen nedir? arazi aracımın arkasında taşıyacağım ve dalgakıran(barınak) içerisinden botu suya indireceğim teşekkürler
iyi günler hoşgeldiniz. direk sorunuza cevap veriyim botun ağırlıgı tamamen tercih ediceğiniz bot tipine bağlıdır ahşap taban,aliminyum taban yani harici çıkarıp takılabilen tanab tercih ederseniz ayrı ayrıdır dediğiniz gibi 40 15 30 25 vs gibidir fakat botun daha ağır oldugunu biliyorum kendimden ama kendiliğinden hava tanablı botlar falanda var onlar is bütün halindedir. 3 metre bir botu kendiniz kolaylıkla taşıyabilirsiniz. 3 60 ve üzeri biraz zorlar.
cevap için teşekkürler. evet ahşap yada al. taban almayı planlıyorum. bu durumda kendi başıma indirip kaldırabilirim
aliminyum tabanlı bot tavsiye edrim 3 mt ideal sizin için.ama kurulması taşıması falan tek kişi için zor olur.2kişi idealdir.
Sıcakta alüminyum taban ısınıyor ayak basılmıyor diye duymuştum birisinden. Alüminyum taban kullanan bir arkadaş varsa cevaplar diye düşünüyorum. Hayırlı olsun.
sıcakta aliminyum taban da özellikle ben yazları kullanıyorum sabahtan akşama kadar bot açıktıgımızda ayaklarımız o güneşle ayak ızgara olur aliminyum tabanlı bot kullanmadım ama arkadaşımın vardı bi yaz bizi öğlen koylara götürdü sudan çıkınca ayak basamıyosun eger 1 2 saat güneş altında kaldıysa ıslatıp sogutman gerek.ahşap taban kullanıyorum bende aralarında kilo olarak çok bişi farktmiyo taş çatlasın 5 6 kilo. okdr malzemeniz falan varkende 5 6 kilonun hesabını yapmak biraz saçma olur motora bi etkisi olmaz taşımanızada olmaz .fiyat olarak ahşap tanablılarda uygun fakat onlarında kırılma ihtimalleri var çok sert dalgalarda sıçaramalarda falan aliminyum taban esneyip yamulabiliyor en kötü durumlarda fakat ahşağ tabana elveda diyebilirsiniz.
yok arkadaş öyle ısınma falan yok.aksine suyla botun tabanı temas halinde olduğundan otamatik olarak su sıcaklığı ile dengeli oluyor.hatta ferahlatıcı bir serinlik bile veriyor
4 zamamli 9.9 tasima acisindan sizi yoracaktir, nacizane tavsiyem 2 zamanlidir. botuda sisme taban onerecektim ama ileride tüpleriniz, agirlik kemerleriniz sorun yaratabilir. sonuc olarak tavsiyem 290 yerine 320 bot vede 2 zamanli 9.9 dur.....ama genede 4 zamanlisinda akliniz kaldiysa gidip magazada bir kucaklayin vede motorla biraz yurumeye calisin.....bana hak vereceksiniz. bende 4 zamanli 15 bg kullaniyorum bu eziyeti ceken biri olarak hic tavsiye etmem.....
limanda kurup tkacağım aslında ama tavsiyenizi dikkate alabilirim. 2 motor arasında ciddi ağırlık farkı yok (en azından Mercury ler için) biri 35 diğeri 38 kilo. asıl düşündüren fiyat arasında 900 tl fark var. ikisi arasında benim anlayabileceğim kadar performans farkı olmadığını düşünüyorum. söylendiği kadar sessiz midir gerçekten 4 zamanlılar? youtube dan bazı videoları incelediğimde gerçekten sessiz görünüyorlar
mercury lerde 9.9larin diger markalardan daha hafif oldugunu biliyodum ama bu kadarini ummuyodum.....performans olarak 2 zamanli daha seri olacaktirbama 9.9 motorda fazla onem tasimiyo bu fark. bu durumda 4 zamanliyi oneriyorum aradaki 900 tl ye deger.....benzine yag karistirma derdide yok, bence baglayabilirsiniz isi.....
slm merhabalar.. ben aleminyum taban 3.10 glensun botu 2 yıl kullandım artıları.. denizde çok dengeli. ayağa rahatlıkla kalkarsın.. motora tam yol verince gidişi mükemmel.. zemin sağlam üzerine her türlü mazeme koyarsın. eksileri... kurulumu takriben 25-30 dk. ... ve gerçekten ağır oluyor özellikle balıktan dönünce sanki 2 kat daha ağır geliyor.. hava tabanlı 4.10 metzeler bot 4 yıl kullandım.. artıları... kurulumu çok rahat.. taşıması rahat. eksileri.. denizde sabit durmuyor(akıntılı ve rüzgarlı havada diğerlerine göre daha fazla hareket ediyor).... motora tam yol verince sanki yüzmüyor uçuyor.. ahşap tabanlıları bilmiyorum.. ben sonunda botu bırakıp 3.50 fiber tekne aldım . herkese saygılar..
Glen Sun botlarda 3,00mt ve 3,60 mt var zannedersem. 3 mt botun kurulumu sıfırdan 12 dk sürüyor.25-30 dk çok uzun bir süre.Ağrılığı ise botun 42 kg civarı. Motorda 8 Hp gibi bir şey dersek 27 Kg. Eğer kıç aynasına tekerlek takarsanız ağırlığı önemli olmaz. Ben tek başıma sadece botu kaldırabiliyorum. Kıyıya botu indirip, ardından da motoru getiriyordum.Zordu tabi.Ama tekerlekleri takınca böyle bir sorun kalmadı.İkisini birden istediğin mesafeye kolayca çekebiliyorsun.
Satıcıların elinde Alümn. taban kalmayınca, tahta taban satmak için uydurdukları bir durum bu. 3 tane Al.taban bot kullandım. Hiç bir zaman ayağımın yandığını hatırlamıyorum. Direkt güneş ışığına 1-2 saat bıraktığınızda değil alüminyum taban, tahta tabanda ısınır,yakar. Ama ben yazın, deniz kıyısında çıplak ayakla bota binerim.Ayağımda ıslak olduğu için bu güne kadar saatlerce güneş ışığında bekleyen bota bindiğim halde yanmadım. İllaki sıcak olur ama benim 10 yaşındaki oğlumdan bile böyle şikayet gelmedi ise siz anlayın gerisini. Diğer zamanlarda da zaten çıplak ayakla bota binilmiyor. Yani bu tamamen bir uydurma.