ilk spin takımım,ilk sorunum..daha deniz görmeden:D

Konu, 'Makineler' kısmında dqn tarafından paylaşıldı.

1. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    arkadaşlar merhaba,

sonunda bir spin takım almayı başardım:)
    artık forum rahat olabilir..çünkü birçok kişinin başını ağrıttım..:D
    neyse takım şu şekilde oluştu,

kamış: daiwa 2,10cm 7-14 gr atarlı spin...
    makina: daiwa 3000-3İb, 5,3,1 , önden kalama
    misina : mono effe latex super soft 0,25

2 sorum olacak üstadlara,
    1. soru, 7-14 gr atarlı spin old. için sahte atıldığı zaman geri misinayı sararken, misina makineye karışıyor..tam makine boşluğuna sarmıyor etrafına sarıyor...bunun nedeni nedir diye bulmaya çalıştım, ilk şüphem misinanın fazla sarılmış olmasıydı, ikinci şüphem misina ucundaki ağırlık az olduğu için misina gerilmiyor ve düzgün toplamıyor..Sizce nedir;???ve çözüm yolu nediR?

2.soru, 7-14 gr atarlı kamışa, mesela 30 gr.lık bir sahte bağlasak ne gibi bir sorun olur? deneyen oldu mu?

daha denize atamadan foruma konu olarak atıyorum takımı:D
    ilginize tşkr ederim..

2. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Arkadaşım iki şüphen de doğru olabilir.Misinayı kafayı tamamen dolduracak kadar değilde 1.5-2 mm boşluk kalacak kadar sarman çözüm olabilir. Ayrıca sahten çok hafif ve misinan gereğinden fazla kalınsa bu sorun yaşanabilir.
    En fazla 17 gr atarlı bir kamışla 30 gr sahte atmak ya kamışın kırılmasına ya da kamışın özelliğinin yapısının bozulmasına sebep olur.
    Gerçi ben üstad değilim ama bildiklerimi yazıyım dedim. Bunlar tecrübem olduğu için yazdım.
    Antalya'dan sevgiler

3. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    estafurullah yanlış anlaşılmasın...
    bu forumdaki herkes benim gözümde üstaddır..
    cevabınız için tşkr ederim...

4. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    7-14 gr. atarlı yerine 10-40 gr atarlı alsaydınız sahtelerin gramı açısından daha iyi olurdu kanaatindeyim. Misinanın yapısı sert olabilir, dediğiniz gibi fazla sarılmış da olabilir. Misinayı sararken boşluk kalıp kalmadığına, misinada kırıklık olup olmadığına da dikkat edin bence. Son çare makinedeki hatadır ki hemen geri göndermek icap eder. Kolay gelsin. :)

Son düzenleme: 30 Aralık 2010
  5. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    öncelikle
    melzemeniz hayırlı olsun.
    (makıne ye yabancı oldugunuzu duşunerek (acemilıkdenmi diye.?) yazıyorum.) tabi aradaşlar yazmişlar. misinsnin fazla sarılması ilk akla gelen etken.
    ama benim ilk aklıma gelen. misinenizi hem sara bilmeniz hemde boşalta bilmeniz için (genelde sarma konumu açiktır) bir aparat, bir dugume artık nersenız bir mekanızma vardır. dedigim gibi genelde sarma kısmı açıktır.

cift taraflı açiksa (sarma ve boşaltma) ve unutuldu ise,

sorun bundanda kaynaklana bilir.

diyer sorununuzla ilgili fazla bir bilgim yoktur. artık size verilen bilgilerden faydalanacagım. : )

saygılarımla...

Son düzenleme: 30 Aralık 2010
  6. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Misina yüzüğe oturmuyor. Yüzüğün üstündeki demirlere takılıyor. Bazı makinalarda çok olur. Makinan spine özel olmadığı için daha çok olacaktır. Makinayı atıştan sonra elinle kapat otomatik kapanmasın kapattıktan sonra misinayı makinanın bir karış ilerisinden azıcık çek boşluğunu al yüzüğe tam otursun.

Başta zor gelir ama zamanla reflekx olur farkında bile olmadan yaparsın;)

7. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Ustam benim de aynı dertten başım ağrıdı o makinayı spinde kullanmama kararı aldım.Makina 20lik D.A.M. dı fakat anladım ki 20lik olması spin olması anlamına gelmiyor.Misinadan mı dedim hafızasız misina aldım olmadı en sonunda Serkan abinin de dediği gibi elimle misina sarımını zorlaştırarak sardım o da bi yere kadar tabi.Daha uygun bi makinam varmış zaten onunla değiştirdim hem menzilim uzadı hem de makina kusma yapmıyo rahat ettim yani.Saygılar...

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Özellikle küçük kafalı makinalarda misinanın kalınlığıyla doğru orantılı olarak bu sorunla çok karşılaşılır. Misinanız bence olması gerekenden kalın, daha ince misina kullanmaya çalışın, ya da ip kullanın. Olmadı daha büyük kafalı bir makina kullanın.

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Sorunlar uzar gider böyle iste,2,10 metrelik kamis ve 7-14 gr atarli,makine 3000 kafali ve misina 0,25mm,sence uymusmu arkadasim bu kombinizasyon,madem böyle kücük bir kamis aldin,makinede 1000 lik olmali ve üzerinede 0,18mm misina sarilmali.
    Kamisin atarindan fazla agirlikta olan sahte ile atmayi denemeye kalkma sakin,kirilir...

10. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    cevabın için tşkr ederim Yücel abi,
    bakalım bugece sahile doğru incem birde orda deniyim,
    olmadı başka bir çözüm üretecez artık..

11. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    ben uyup uymayacağını tam olarak anlayacak kadar -yani sizin kadar-profesyonel değilim bu konuda...başlangıç için böyle bir takım denk geldi bende aldım geçtim..
    çözüm üretmeye çalışacağız artık bir şekilde...

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Dostum profesyonel olmak ile alakali degil,arastirdim diyorsun,sana bu takimi,mi önerdiler burada,sayet öyleyse senin yapacagin bir sey yok tabiki ama arastiripta sana bu takimi önermediler ise ve sende kendin aldiysan o zaman iyi bir tecrübe edindin...