Genel müdürümüz beni arayarak Salih bir misafirimiz var balık avlamak istiyor aklımada sen geldin ona eşlik edermisin demesi üzerine, tabiki yardımcı olabileceğimi söyledim. Misafirdeki malzemeleri sordum ben anlamam sen gel görüş demiştir Bir gün önceden misafir ile görüştüm kendisi yunan ama avusturyada kalıyor ve yaşıyormuş hemide ekonomi proföseri Kendisinde hiç bir malzeme yoktu, sorun değil bende fazlası ile var deyip ertesi günü sabah 07:00 ye anlaştık. Genel müdürümüzde bizim sahil su sporlarından bir tekne ayarlamıştır. Sabah 07:00 de kaptan arabası ile gelip bizi aldı, teknenin bulunduğu akarsuya gittik ve oradan hareket ettik. Yaklaşık 3 km gittikten sonra kaptan ve arkadaşı gece atmış oldukları ağı çektiler, ağlar çekildikten sonra balık avlayacağımız yere geçtik. Onlar ağların içindekiler boşaltmakla meşkulken biz oltaları çıkardık ve denizin dibine gönderdik. Hedef mercan ve barbun balıkları. Yem olarak sülünez vardı, daha sonra ağa takılıpta yara alan karides de kullanıldı. Yaklaşık 20-25 civarında balık çekildikten sonra ağa takılan balıklardan kaptanımız bize ziyafet çekmiştir Bu arada ilk defa da yengeç yedim, tatlımsı bir eti var. :hungry: Misafirimiz ben ve kaptanla bir resim çekindikten sonra saat 15:00 gibi ava son verip çalıştığım otele doğru yol aldık. ağa takılan ve ilk defa canlı olarakta gördüğüm deniz atının da resmini çektim :laughing: Bu güzel gün için önce genel müdürüme sonra misafire ve emekleri bol olan kaptan ve arkadaşına teşekkür ederim. :thumb: Gece çalıştığımdan dolayı biraz uykusuzdum, avdan sonra yatar yatmaz uyudum akşam kalktığımda tüm eklem ve kaslarım ağrıyordu halen üstümde yorgunluk var. ama değdi bence
Bir tebrikte benden.Her şey tamam,Balık resimleri eksik... ___________________________________ Önce senin ağzınamrsparkle sonra benim ağzıma:hungry: Serkan-Salihli-A RH +
Hava da şeker gibi maşallah. Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri Antalya kıyı bölgesi ama ne yazık ki her güzel yere yaptığımız gibi mahvetmek için elimizden geleni yapmaktayız. Güzel ve keyifli bir av olmuşa benziyor. Tebrik ederim.
kovadayken çektiğim bu resim var, balıkları misafire verdiğimden detaylı çekim yapmadım. misafir varken balığı bizim eve götürmemiz bize yakışmazdı.
evet hava güzeldi ama biraz dağlardaki karın soğukluğuda geliyordu, özelikle teknenin gölge tarafındayken güneşin vurmadığı yerde soğu hissedebiliyorduk ben şahzen geleceğimizi iyi görmüyorum özelikle bilinçsiz avlananlardan dolayı. tiroller mahvediyor denizi.
ince bir davranış, balık avıda güzel geçmiş, maksadınız yerini bulmuş, nice güzel avlarara, afiyet olsun.
denizden yeni çıkmış ağların kokusu demiş şair. o bile acıktırır insanı ne güzel gelmiştir o tavadakiler.şifa niyetine.