Aranıza yeni katıldım ve ilk Turnamı sizlerle paylaşmak istedim.Sürçülisan edersem affola. Bir çok defa arkadaşlarımla beraber Turna avına gitmemize rağmen maalesef acemilik (gerçi hala acemiyim ) nedeniyle hiç Turna yakalayamadım.Bi arkadaşım 4. veya 5. gidişimizde 4 numara mepps ile çok güzel 3,5 Kg 65 cm.bi turna aldı.Ben de aynı gün kaşık ile 2 adet kaçırdım.Vurduğunu bile anlayamadım.Çok araştırdım,çok malzeme aldım.Memleketten uzak olmam ve iş nedeniyle her zaman balığa gidemedikçe de iyice hırslandım En son nisan ayında 10 gün izin aldım ve 28 nisanda yeni malzemelerimle sabah 05:00 da hareket ettik.Botumuzu şişirdik ve Bismillah diyip suya girdik.İlerilere gitmemiz gerekiyordu ve at-çek yaparak zaman harcamak istemedik.Gerçi hesabımıza göre akşam hava kararana kadar zevkimizi almak vardı ama misafirim geleceğinden dolayı saat 12:00 gibi avı bitirmek zorunda kaldık.İlk balığı suya girdikten yarım saat sonra aldım.Yemek kaşığı tarzında olan 1 numaralı kaşıkla 1,130 Kg. güzel bi Turna.İlk Turnam ve heyecan hat safhada derken vurmaz oldu.hemen kaşığı çıkarıp yeni aldığım 14 cm kırmızı kafa rapalamı suyla buluşturdum.Meğar balıklarda onu beklermiş 5 adet ben 1 adet de beraber gittigiğimiz Murat abim yakaladı. Bir kaç da resim çekilelim dedik.Onlarıda sizlerle paylaşmak istiyorum.HERKESE RASTGELE (resimleri paylaşamıyorum cyrr yardımcı olur musunuz )
arkadaşlar zahmet olmazsa resimleri nasıl yükleyebileceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hafta sonu güzeli... 12 Mayıs 2013 Pazar. Yeğenime almış olduğumuz takımı denemek ve vakit geçirmek için sabah erken saatlerde Uluabat Gölüne gittik...Bizden başka on- onbeş avcı daha vardı. At Çek yapıyorlardı Turna için..Ama pek başarılı olan yoktu. Sepetler boştu. Biz de takımları hazırlayıp başladık at çeke. Yeğenim ilk defa bu işi yaptığı için daha ziyade ona atmayı ve çekmeyi öğretiyordum bildiğim kadarıyla. At, çek...At, çek...Saat 10 oldu..Tık yok...Etrafımızdakilerde de yok...Saat 12 de yeğenimin dişçi randevusu olduğu için toparlanmaya karar verdik. Son defa şansımı denemek için yeğenimin oltasıyla atış yaptım. İyi bir atış değildi. Sahte yatay giderek sazlığın hemen yanına düştü. Takılmasın diyerek sarmaya başladığımda ağırlık hisstteim.." Ahan da takyım sahteyi sazlığa derkennnnnnnnn, misanın açığa doğru hareketlendiğini gördüğümde anladım yavrunun takıldığını... Başladım sarmaya ama misna ince, çelik tel yok, çekmek için kepçe de yok..yani balık geliyor ama umudum yok...Telaşla ve hızla balığı çekmeye devam ettim..Etraftaki arkadaşlar yardıma geldiler ama gerek kalmadı...Balığı aldım kıyıya...Usta ve tecrübeli avcılar balığı aldığım takımı görünce "acemi şansı" dediler...Ben o hevesle bir daha attım aynı yere ama bu sefer bilerek...Veeeeeee o atıştada aldım yavruyu...Amaaaaa takım dayanmadı...Balık tam kıyıdayken misina koptu... Güzeldi vesselam...))
tebrikler. bende turna avında acemiyim. çoğu terimi bilmiyorum. eğer vaktiniz olursa turnaları aldığınız sahtelerin resimlerini koyabilir misniz?
http://www.avmarketi.com/asp/product/12818/REAL-WOLF-COLLAR-ALIVE-664-10-CM-RENK-3 Sahte linktekinin aynısı...
genelde o kanca balıgı alıyor soyleyen arkadaşın dılı sürçtü heralde :laughing: fatıh bu kaşıktan vazgecmem denemenı tavsıye ederım http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=KS 510 1
Kardeş, nice güzel avlara, umarım şansın hep açık olur.. Ancak turnada avlanma boy limitinin 40 cm olduğunu biliyorsun değilmi? sanki balıkların bazıları 40 cm den baya bi küçük gibi duruyor? Umarım fotoğraftan öyle anlaşılıyordur.
İyi dilekleriniz için teşekkürler.Limitin 40 cm. olduğunu biliyorum.Doğruyu söylemek gerekirse boylarını ölçmedim.İlk defa turna yakalamıştım o gün ve oldukça heyecanlıydım.Bundan sonraki avlarımda KESİNLİKLE DİKKAT EDECEĞİM.En küçüğinün 34-35 cm olduğunu tahmin ediyorum.Ah bide ağ atmasalar daha büyüklerinin olacağından hiç şüphem yok.Kıyıdan at-çek ile bi arkadaşım aynı merada 65 cm. 3,300 gram çok güzel bi turna almıştı.