bugün saat 2 sularında aldım oltamı kovamı indim sahile ilk defa zarganaya olta salladım en azından bi iki zargana bekliyodum giderken neyse takımım yoktu sahilden aldım zargana topunuda öyle büyük emeklerle kayalardan midye çıkardım dudak kısmını hırsızlı iğneye taktım ve attım culp !!! takım suda yavaş yavaş çektim baktım bişe yok nası çekildiğini bilmediğim için yavaş yavaş çekiyodum sadece baya bi denemeden sonra güneş iyice yaktı kavurdu oturdum dinlendim biraz sonra devam ettim ama makineyi açmayı unuttuğum için çattttt!!!! misina koptu zargana topumda takımımda suda kaldı sonuç 1 : ilk defa heycanla ve beklentilerle gittiğim zargana avım hüsranla sonuçlandı tek bir vuruş bile olmadı (nasıl çekiliceğini bilmiyodum zaten) sonuç 2 : bi anlık dalgınlığım takımıma mal oldu ya sabır dedim ve evin yolunu tuttum çok kötü bi deneyim oldu bu benim için
Bu olay sıkmasın canını kardeşim olur böyle şeyler ben 6 defa arka arkaya takım kopardığımı biliyorum ayrıca bende izmirde yarın zargana deneyeceğim.bakalım neler olacak ama ben zargana ipeğiyle deneyeceğim.
bende daha önce çok takım kopardım tabi evlat acısı gibiydi başta ama benim asıl canımı acıtan tek bi vuruşun bile olmaması ağlicam şimdi ühüüü ühüüü ühüüü
her zaman bu tür olaylar olur kendimizi yormamak lazım ben ilk turnamı tutana kadar 3 tane rapala yitirdim ama sonra sonra olmaya başladı bazen eğer bazı şeyleri öğrenmek için okumakta yetmiyor bu tür balık tutanların yanında ne kullandıklarına bakarak nasıl hareket ettiklerine bakarak çok şey öğrenilir rasgele
Makinanızda nasıl bir misina kullanmaktasınız, yada salladığınız zargana topunun ağırlığı neydi...Veyahut hangi mesafe için kamışa ne kadar yüklendiniz.. Zargana topunun sağladığı ivme ile takımın kopması belirli bir hata zincirinin kaynağıdır. Düğümde olur, misinada olur, kamışta olur..Bu hususları ayrıntılı olarak belirtirseniz acizane tecrübelerimle yardımcı olmak isterim.
furkan zarganaya 4 gibi başla atmaya eğer varsa en verimli saatleri 4 30-6 arasıdır.ama daha şu ana iri zargana tutulacağından şüpheliyim furkancım .ağustosun oratsından itibaren çok vuruşta balıkta alırsın kardeşim .
Sevgili Kardeşim Furkan Demekki ne yapmıyoruz.? 1) Her ava gidişinde büyük hayaller kurmuyoruz. 2) Mutlaka ve mutlaka yaznımızda fazladan 2 takım daha götürüyoruz. Hepimizin başına gelir böyle ufak tefek şeyler. sıkma kendini... Unutma "Eğer bir şey Seni yıkamaz ise Seni güçlendirir" Sevgiyle Kal... Tarkan Abin... __________________ TarCan - 1970 İstanbul
Dert etme daha zargana için erken sayılır, şu anda hem sayıları az hemde oldukça ufaklar. Bu sene gördüğüm en iri zarganayı Antalya da gördüm 130 cm ve 1 kg civarı canlı yemle yakaladılar. Henüz Marmara da zargana için beklemek lazım şu an boyları kalem kadar.
biz teknede gece giderken telefon ısıgına zargana atlamıstı 15-20 cmlik bişey cok büyük değildi ama bedavadan
Canını sıkma bizde ne avlardan bomboş geldik ,tek bir vuruş bile alamadık ,önemli olan inancını ,güvenini ve amatör balıkçılığa karşı olan tutkunu yitirme gerisi yavaş yavaş gelir ben 27 yaşındayım bir fiil 22 senedir bu benim için en güzel hobi olan balıkçılığın içindeyim ve ölene dek te olacağım
sevgili furkan ben izmir mordoğanda ağustos sonlarında klasik 2 li çapari oltaya sülünez takıp çok zargana aldım... Yani canını sıkma , çapariye bile saldıran bu balık eminim zamanında zargana oltasıyla oldukça iyi av verir... 2-3 hafta daha bekle bence...
sevgili kardeşim zargana avı çok zevk aldığım bir avdır,madem merak saldın bir iki seyde ben söyliyeyim, her ne kadar hırsızlı peşpeşe 1 cm arayla 2 kucuk iğneyle avlanan olsa yem takıldıktan sonra iğneler görunuyor olarak avlanan da olsa ben tek iğneli takımı daha çok tutarım. Sana nacizane tavsiyem 60 grlık zargana topuna 1,5 m 18 yada 20 lik ince misina ve ucuna 7 numara beyaz çapraz bir iğne baglayarak yem olarak kesinlikle yarım cm eninde 5-6 cm uzunluğunda kesilmiş balık iğne içine iyice gömülerek takılacak böylece attıktan sonrada cekmene gerek kalmaz sana dusen sadece topu gözlemek olacak.
tek iğneli takım daha avcıdır bence .iğnenin ardında kalan kısım olta sarıldıkça daha geliyor daha güzel salınım yapıyor kanaatindeyim