İlkbaharda kofana lüfer sarıkanat nasıl tutulur

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında brikol tarafından paylaşıldı.

1. brikol

brikol Barış Korkmaz

Favori Kamış:
    EUROFISH ANGEL SPIN 270
    Favori Makine:
    EUROFISH MAGNETIC 30
    En İyi Avı:
    Kofana 51 cm
    Konularda lüfer yakalayanlar görüyorum.

Kışın boğazda geceleri yemli taze istavritle sarı kanat ve lüfer tuttuk. Ama bu aralar raporlarda lüfer görünüyorsa da yemli atan hiç yok. Bu tezatlığı bana açıklayabilirmisiniz? Lüfer neden ilkbaharda yemli oltaya gelmiyor?

Rapalayla kamışlarla yakalayanlar var ama rapalacılık biraz pahalı. Kamışı, makinası, rapalası çok masraflı. Bir de, öyle bir fırlatıyorlar ki açıkçası benim gözüm korkuyor. :eek:

Onun yerine tekneyle çıkarak yemli yada çaparili uzun oltalı kaşıklı av yapabilirmiyiz?

Bir balıkçı şimdi kofanalar gelmiştir, ince defne kaşıkla kurşunsuz sıyırtma oltası yapın kesin alırsınız dedi. Bana çok mantıklı gelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.

2. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Merhaba Barış kardeş. Yemli av senin de dediğin gibi kış aylarında daha verimli. Taze yem bulamayan hayvan bizim istavrit filetolarımıza mecbur kalıyor ve atlıyor. Bu mevsimlerde ise lüferin sarıkanatın etrafında milyonlarca canlı istavrit var . Hal böyle olunca hayvan senin fleto yemli mantarlı takımına dönüp bakmıyor bile. Çünki etrafta zaten tazesi , canlısı var. BU zamanlar yemli zamanı değil kısacası.
    Rapala yada kaşık suda hareketli bir yem olduğundan bu şekilde balık alma şansın çok daha fazla. Gözünü korkutma rapalacılıktan . Boğazda en az 125 gr. kurşun ile tanesini 2,5 - 3 tl ye alabileceğin sahte balıklarla sende boğazda sarıkanat kovalayabilirsin.

3. cihat58

cihat58 cihat

Favori Kamış:
    LıneaEffe-SeamasterCarbon
    Favori Makine:
    Okuma-SafinaPro55
    En İyi Avı:
    Çapari ile 2 adet martı :D
    Bende aynen katılıyorum. Herşeyin tazesi makbul hihi

4. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Yemliye çok rağbet etmesede yinede balık alınıyor. tabi izmit körfezinden bahsediyorum.

5. surffisher

surffisher Gürcan Sap

Favori Kamış:
    Olympus Mangusta 4.25 mt 250 gr Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast 4000
    Özkan bey merhaba,
    Bu mesajımı küçük bir yanlışlığı düzeltmek adına yazıyorum.

125 gr. kurşun ile maalesef boğazda rapalacılık yapılmaz.
    Sebebi;
    Lüfer familyası akıntılı yerleri seviyor, ona av olan balıkların akıntıda yorgunluğu yem olmalarına sebep oluyor. Akıntılı yerler de ise dibi bulabilmek için ağır kurşun kullanılması gerekiyor. Dibi bulmaktaki amaç ise avlamak istediğimiz balığın yeri orası. Sebebi ise su ısısı...

Kısaca yerine göre 175 - 185 - 200 - 220 gr. kurşunlar ile va yapıyoruz boğazda. 185 ve 200 gr. en fazla suda kalan kurşun seçeneklerimiz.

Sevgi ve saygılarımla.

Farketmemişim ve en az 125 gr. ile yazdığını yeni farkettim :), o sebeple "düzelt" tuşunu kullandım.

Suyun ısısına göre (Mevsime göre) demek daha doğru olacak... Bu sebeple Özkan beyin yazdığı 125 gr. yanlış sayılmaz. Ama bu mevsimde, yani kışın ortasından itibaren dönüş balığına kadar demek daha doğru olacak. Dönüş balığını avlamak isteyen arkadaşlarım çok rahat 140 gr. kurşun takıp sahtesini su üstünden çekerek lüfer avlayabilir.
    Hatta 8-9. ayda 30-35 gr. kurşun ile spin takımla da yine lüfer avlanabilir :)

Tekrar saygı ve muhabbetle.

6. rapalacikral

rapalacikral ali

- canlı yem çok. yemliye gelmez dönüş balığı.

- dönüş balığı çok hızlı ve açıktan geçer. pek yeme rahmet etmez.

7. brikol

brikol Barış Korkmaz

Favori Kamış:
    EUROFISH ANGEL SPIN 270
    Favori Makine:
    EUROFISH MAGNETIC 30
    En İyi Avı:
    Kofana 51 cm
    Yorumlar için teşekkür ederim. Anlaşılan biz lüfer için yine kışı bekleyeceğiz.

8. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    güzel ayrıntılar var ufak bir ilave yapmak istiyorum,

dönüş balığında hava karardığı zaman kurşunada gerek yoktur, dalarlı sahteler yada 20-40 gram ağırlığındaki jig sahteleride kullanabilirsiniz.

9. surffisher

surffisher Gürcan Sap

Favori Kamış:
    Olympus Mangusta 4.25 mt 250 gr Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast 4000
    :thumb: Teşekkürler.