İlköğretim Öğrencileri, DSİ Gölüne Yavru Sazan Bıraktı

Konu, 'Genel Konular' kısmında artis59 tarafından paylaşıldı.

1. artis59

artis59 Onur

En İyi Avı:
    her av iyidir yeter ki kuralına uygun olsun

Amasya Şehzade Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Yavuz Selim Top İlköğretim Okulu öğrencileri, Suluova ilçesinde bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) Yedikır Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nu gezdi. Öğrenciler, 'Doğaya Bir Balıkta Sen Bırak' sloganı ile Suluova ilçesindeki DSİ 'Yedikır Barajı Park ve Rekreasyon Sahası'ndaki Göle yavru Sazan bıraktı.

DSİ Yedikır Su Ürünleri tesislerinde üretilen yavru balık çalışmalarını inceleyen öğrenciler, DSİ ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliği ile Yedikır Su Ürünleri Tesisleri'nde üretilen Mersin Balığı ve Pullu Sazan Balığı üretim tekniklerini ve üretilen balıkların doğal ortama bırakıldıktan sonra izlenebilmesi için yapılan markalama işlemlerini yerinde gördü.

Yedikır Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda yıllık 6 milyon yavru balık üretiminin gerçekleştirildiğini kaydeden DSİ Baş Mühendisi Ümit Çataloğlu, üretilen balıkların DSİ'nin inşa ettiği baraj ve göletlerde balık popülasyonunu geliştirilmesi amacıyla depolama tesislerine bırakıldığını söyledi.

Öğrenciler DSİ Yedikır Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda üretilen 300 adet yavru Sazan Balığı'nı Yedikır Barajı Park ve Rekreasyon sahasında Belediye Başkanı Mahmut Boz ve DSİ yetkilileri eşliğinde suya bıraktılar.​

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Tebrikler çocuklarımıza ve dsi ye .

3. stevejones

stevejones ALPER

Çok guzel ama,DSİ de zamanında ısraıl sazanı salımı yapmasaydı,bugun cocukların saldıgı yavrular ıcın kaygılanmazdık.

4. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Bana kalırsa ayrıntı yok ama yine israil sazanı bırakıldı. DSİ'nin pullu sazana itibar etmeyeceğini düşünüyorum.

5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    hayırlı uğurlu olsun