sabah erkenden (4.30da) arkadaşımla balığa gittik,sabah karanlığında depresyonda olan bir turna alırım umuduyla attım rapalayı o da ne ilk atışta güzel bir ağırlık bindi shimanoma.başladım hemen çekmeye kaya yaklaşınca farkına vardım ki turna yerine havagazıymış(balon) hava az aydınlanınca likkoz(gümüşle) zarganaya çalışalım dedik ama balonlardan ne mümkün,elde var sıfır.4 saatlik balık avı hüsran sonuçlanmıştı en azından uzun zamandır oltamda böyle bi ağırlık hissetmemiştim bu da günün tesellisi oldu aşağıda katiliyle birlikte yatıyo...
abi bu balıktan ben korkmaya başladım. ciddiyim valla. denk gelirse indirir bu adamı valla... bakışlarından anladığım, benim kayış kopuk, yaklaşma kafam boşta dönüyor...
antalyanın falezindede kundusundada kemerindede balon aynı balon birde başka cins çıkartmayın bir cinsiyle uğraşamıyoz.zaten
bugün bizde 6.30 gibi çaltıcağın o taraflara gittik kıyıdan biraz mırmır tuttuk zarganaya kefale attım vardıda bana nasip deilmiş.bi ara babam baya büyük bişey var diye oltayı sarmaya başladı arkadaşlar falanda vardı tabi meraklandık ve kıyıya çıkınca balon oldunu anladık.yanımızda birileri vardı onlarda biz giderken tuttular balonu ama onlar atadılar aldılar.(umarım yememişlerdir) bir şey soracağım bu balığın bulunduğu ortamdaki diğer balıklara zararı varmı? teşekkürler şimdiden
akdeniz sahil şeridinde olmadığı yer yok bildiğim kadarıyla yakında akar sulara bile girecek haberiniz olsun fazla yüz vermeyin bu balonlara patlatın kardeş patlatın çocuklar ağlayacak diye üzülmeyin
Bilal abi ilk önce bu balığı çekme zevkini yaşadınya o yeterli olmuştur inşallah diyorum İstediğin avlara kavuşman dileği ile Not: Antalyadaki balıkçı malzemeleri satan dükkanlarda iş yoğunlaşmıştır heral
Namik abinin dedigi gibi farkli bir tur ve alanya da bende liman icinde tutmustum bunu cunku rensi vucut biraz farkli ve söyle birsey aklima geldi diger tur kiyiya cok inmezken benim tuttugum 1 mt derinlikti ve bu baligi tutan arkadasimizda sahilden atcek yaptigina göre 2-3 mt relerde yakalamis olamali bu demekki bu balik cok sig sulara inebiliyor ve diger tur ise yaklasik 10-60 metrelerde avlaniyor...