İma Komomo-Komomo II-Popkey ?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında western222 tarafından paylaşıldı.

1. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    Herkese selamlar.arkadaşlar siz olsanız,bu üç model arasından hangisini tercih edersiniz_?

2. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    birde skimmer ...

3. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    vallah zevkler tartışılmaz:) ben popkeyi kafa dan eliyorum,hiç beğenmedim yüzüşünü,dün su üstü sahteleri araştırıyordum adı geçen su üstülerini inceledim youtube de,skımmer şu listede su üstü alabileceğim sahteler arasında,
    iş o noktaya geldiyse,youtube den izlediğim kadarı ile lucky craft sammy su üstü sahte,daha güzel gözüktü bana,yanlara iyi açılıyor sahte,o aksiyonu alabiliyor

komomoları ben sana topdan satayım:D

http://www.youtube.com/watch?v=gawm9TPocUU&feature=related

5. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

:) tartışılmaz zevkler,sammy de çok başarılı, popkey bir başka ama...Bende önce hiç şans tanımadım , ama levrek almışlığı var, bu hafta tekrar deniyeceğim , yeni bir renginide aldım sonuçları paylaşırım....Bu arada Ges ler içinde tekrar deneme fırsatım olacak ,bakalım popkey , Tayyar ustanın GES lerine karşı????
    Konuyu dağıttım biraz, ama yenilemiş oluyum bence popkey,skimmer,komomo 1 ve komomo 2 sıralama ...

6. mustafaonur

mustafaonur mustafa onur

7. defjay33

defjay33 Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Alivio AX 10000- Shimano Catana CX 240
    Favori Makine:
    shimano EXAGE 3000 fb
    En İyi Avı:
    3 kg Karakulak, 1 kg levrek
    Su üstü düşünüyorsan IMA'ya o kadar para verme derim River2Sea Bubble Pen 80 HD13'ü al keyfine bak derim yüzüşü mükemmel ve iş yapıyor fiyat olarakta makul

IMA derseniz
    IMA KOMOMO SF-125 renk kodu:114 öneririm 30 - 40 CM daları var benim en çok balık aldıgım sahtemdir diyebilirim

Ama kadir kardeşimede katılmadan edemeyecegim Lucky craft sammy kendini kanıtlamış çok sağlam su üstü sahtesidir fiyat olarak üst seviyelerde ama malzeme cantanızda bulunması gereken bir sahte..

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

evet bunun aksiyon algılamasıda güzelmiş:)
    ben demin bir takım su üstü sahteler sıparişi geçtim,yarın stok bilgisine göre ödeme yapacağım,
    bu sahteyi de orda görmüştüm:) ne biliyim pahalı sahtelere elim gitmiyor bir türlü:D
    son avımda su üstü olarak ucuz sahteler kullandım ve sonuçlar aldım,dedim yanlız kalmasınlar şöyle 6 7 tane daha alıyım istedim,

7 adet almışım:D
    4 ü aynı ürün farklı renkler, bunlar aynı markanın ürünleri
    2 si aynı ürün farklı renkler

1 tanede farklı markadan aldım

su üstüne ağırlık vermemin sebebi,inanılmaz keyif veriyor:thumb: sahteye aksiyon verdirirken levreğin aniden gelip çakması şapulatması müthiz haz veriyor:) bundan bir ay kadar önce sahtemi alıp götüren paşanın,sahteye çakması gözümün önünden gitmiyor halen:rolleyes: o gün bu gündür su üstü sahtelere ağırlık veriyorum,,
    gagalı sahte ile aynı gün 10 levrek tutayım su üstünün verdiği zevki veremiyor:)

9. feytah

feytah Ali

Bildiğim kadarıyla piyasada ima popkey 120 mm.satışları mevcut.Ben derim ki,ima popkey almayı düşünecek olursan biraz sabret.Çünkü; 80 mm olanları piyasaya sürülebilir.Aksiyonları 120mm.ye nazaran biraz daha keskin geldi bana.

10. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
  11. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Komomo II : Bu sahtenin 011 renk kodu olanını kullandım. Atış erimi, yüzüşü gayet güzel ve çıkardığı ses çok güzel. Daları 20cm. ne yaparsan yap daha derine daldıramassın sığ sular için mükemmel bir sahte.
    Bilyeleri sabit sadece arkadaki bilyenin ses çıkarabileceği kadar bir boşluk var ancak buna rağmen 16 gr olmasınında etkisiyle atış mesafesi, transfer sistemi olan sahteler ile aynı mesafelere rahatlıkla atılıbiliyor.

Yine Komomo slim model olan "Komomo SF-130 Slim" tercih edebilirsin. Daları 20-60 cm olması bence daha avantajlı zira gece kullanımı için daha uygun Komomo II'ye göre.

Popkey model sahteyi kullanmadım. Ancak bir ara almayı düşündüğüm için epeyce araştırdım yüzüşü güzel video yükleme sitelerinden edindiğim izlenim bu yönde. Hatta bir satıcıda buldum ancak istediğim rengi yoktu. Orada da inceledim lakin suda denemek nasip olmadı.

12. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    teşekkürler kadir.daha önce de belirttim sammyler favorim.uzun zamandır kullanıyorum.ancak çooooook balık kaçırdım.biraz fazla aksiyon vermektenmidir nedir bilmiyorum :)onun haricinde yine suüstü sahtesi araştırıyorum.ben de skimmer i sonradan gördüm.bu yüzden sonraki mesaja yazdım.skimmerin sammye göre bir avanatajı bence biraz daha ince olması....

13. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    kadir hani sen bir ara son sahteni almıştın:D..bende sana son olmayacağını söylemiştim.bu sene denizde bıraktığım sahteler:SAMMY 11,5CM,FLT ZİLVA 140S,MEGABASS COAYU SLİDE SİNKER,MAXRAP13 :(.bu hastalığın nereye kadar gideceğini bende kestiremiyorum:)

14. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.sanırım beni biraz daha kendine çeken model Skimmer oldu..ama hepsi de birbirinden güzel.bugün skimmer alınca bitmeyecek eminim.yarın bir başkası diğer gün öteki aklıma girecek.tüm atçek (levrek)tutkunlarına olduğu gibi.:)

15. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    Mustafa beyin dediği IMA PUGACHEV'S COBRA da mükemmel.tam istediğim gibi bir sahte.Skimmer ve IMA PUGACHEV'S COBRA'dan birer tane edineyim eniyisi..:)

16. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    su üstü için demişmiydim Süleyman:D gagalı sahtelere nokta koydum gibi:)

dünkü sıparişlerin bazıları stokda olmayınca son hamle ile,

ima Pugachev's Cobra yı aldım:D 014 kodlu olan,seçim nasıl :)

stokda olanlar 014 04 05 07 09

Uploaded with ImageShack.us

adam önce popkey i deniyor sonra ima Pugachev's Cobra yı :thumb:
    izleyin.

http://www.youtube.com/watch?v=bvfDGseY0HU

bu su üstü sahtelerden birer adet:

http://www.avdeposu.com.tr/?urun-4438-CULTIVA-ZIPN-ZIGGY-MAKET-BALIK.html

şapka almıştım bunun gelmesi diğer aldıklarını bekletir dedi,bende elimde olmuyan renk den orgin ges aldım,
    bakalım çin işi ges ile orjin ges in arasında ne fark varmış,kafasında soru işareti olan arkadaşları aydınlatmış olayım kendi yorumlayışıma göre,,

.

17. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    siparişi nerden verdin kadir.stokta 06,10,11 kodlarının olmaması üzücü.stokta olanlar arasından seçeilebilecek olanı seçmişsin zaten..rastgele..

18. sahtebalık

sahtebalık c.cömert

Süleyman hocam kafa nı karıştırmak istemem ama şöyle bir önerim olacak. Konuyu açarken hem su üstü hemde dalabilen modeller arasında seçim yapacağını söylemişsin bu durumda senin için her ikiside olabilir diye düşündüğüm için üçüncü bir alternatif Calm 80 i öneririm. Sinking bir model olmasına karşın suyun içinde jerking ler yaparak çok etkili bir avcıya sahip olabilirsin. Bu sene yakın çevrende çok iyi işler çıkarttı...

19. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    teşekkürler cömert.ama bahsettiğim sahtelerin hepsi suüstü. Calm 80 i bir araştırayım.

20. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    avdeposu.com dan sıpariş geçtim:)
    06 10 deyilde 11 stokda olsa zor bir seçim olurdu benim için,
    016 da süpriz at:)