İnadına Mercan-pek güzeller,sizce?

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler

Balıkcılık geçmişimin en verimli ve aktif mercan avlarını halende bu sıcakta,bu kıtlıkta sürdürmekteyim.

İnatlada sizlere sunmakta,ilgi ve beğeninizi pek alamasamda sürdürmekteyim.

İcabında20-30 kilometre yol yapmakta,bir şekilde,bir yerde bu kırmızıları sıkıştırma ve partnerlerime tutturmaktayım.

Arada sırt avınada bulaşmaktayımda.

2 kez denedim 4 balık alabildik,bir tanede tekneye alma aşamasında kaçırdık.

Aslında bu sırtı avının en basit versiyonunda ucundan,köşesinden işte öylesine deneme mahiyetinde yaparken dahibalık alabiliyorsam,Saroz sularında neler yapabilirim tahmini dahi zor geliyor bendenize.

Yarın erken ve kesintisiz diğer günlerde hep sularda olup kovalayacağız bu balıkları.

Birkaç kare sunuvereyim bugünki avımla ilgili olarak.

Sevgi ve saygımla kalınız.

2. gönen başer

gönen başer gönen başer

Süper balıklar Vedat Abi..

3. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

vedat abi ramazan nedeniyle biryere kıpırdayamasakta.raporlarınız ve güzel avlarınız kanımızı kaynatıyor.emeğinize sağlık.sevgi ve saygılarımla.:)

4. xlboxer

xlboxer davut

Favori Kamış:
    KUDOS IM-7
    Favori Makine:
    TRİO - 55
    En İyi Avı:
    53 CM TURNA
    vedat abi dünya gözüyle senin muhabeetin eşliğinde bi olta atsam denize keşke

5. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    tebrikler Vedat ağbi her daim rast gelsin. 3.sıradaki foto'ya bayıldım :)

6. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Catana 2.70 mt 10/30 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Millenium 30, Okuma boxter bxf60
    En İyi Avı:
    Sazan 5,5 Kg, Sudak 53 cm, Akbalık 2,2 Kg
    Üstadım raporlarınızı bir çırpıda beğenerek ve gıpta ederek okuyorum.Daha büyüklerine rasgele inşallah.Bu arada 3. fotoğraf güzel bir profil fotoğrafı olabilir :)

7. ahmetbag

ahmetbag Ahmet Hamza Bağ

bereketi bol olsun Vedat abi, nice güzel av ve raporlara işallah.

8. leventduran

leventduran levent

Favori Kamış:
    okuma salina carbon
    Favori Makine:
    okuma cedros
    maşalah vedat amca kırmızıları almışsın yine :)

9. emreee

emreee emre

vedat abim hayallerimden biri sizinle balığa cıkabilmek

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Vedat abi, yine bereketli bir av olmuş, tüm ekibi kutlarım. :)

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler sevgili Gönen.

Saroz avlarım başladığında seni bekliyor olacağım.

Sevgimle kal

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İnadına mercan...

Kırmızı kırmızı pek güzel görünüyorlar. Ama bu -kendi adıma- mercanların kabak tadı verdiği hakikatini değiştirmiyor. Ve ben ömrüm boyunca ağzıma bile sürmedim kabağı.

Biraz da başka şeyler görsek diyorum kendimce, ilk demem de değil zaten.

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Gelen kardeşlerin arzularına göre davranmaktayım.

İki kere sırtı denedim Kaptan tek balıkta kaldı ben 4 balık aldım neden pas geçiyorsun.

Son bir haftada sanırım toplamda 20 kg balık yakaladı bu tekne ve ekibi.Kabak tadı vermiş olsada devamda kararlıyım.

Bana kimse tek balıkla rapor açtıramaz.

Bak bu avımla aldığım beğeni sayısı

Huseyin Yarbasi, TC Gökhan Yanık, John Oryall ve 454 diğer kişi bunu beğendi.

Gökhan Polat, Ilhan Ahmet, Pamucak Balık Avı ve 208 diğer kişi bunu beğendi.

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Olabilir, bunu X kişi beğenmiş olabilir, bunda bir mesele yok: zevkler tartışılmaz.

Ama gerçekler halk oylaması ile çürütülmez, einstein'in relativite teorisini halk yolaması ile çürütmek kimsenin aklına gelmemiştir sanıyorum.

Olay belli. Taşlar belli. Takım belli. Tutulan balık, netice de belli. Ve bu filmi defaten seyretmek kabak tadı verdi, bu da belli.

Ha, biz senin çok daha ötesine yetecek imkan ve kabiliyete sahip olduğunu biliyoruz zaten. Ve bunu görmek istiyoruz, belli olması gereken bu sadece. Hepimiz faniyiz şu dünyada, bırakıp gidince, aynı taşa gidip aynı balığı almakla değil, çok dahasıyla anılmanı arzuluyoruz. Mesela, orhan babanın adam boyu kılıcı hafızalarda çok daha kalıcı yer etmiş, bu denizde bu da var işte dedirtmiştir ki, tarihte yerini almıştır.

Seni seviyoruz vedat abim, kalan zamanında tarihe daha çok hatıra bırakmanı bekliyoruz bu yüzden. Yapabileceğini biliyoruz, bizi mahrum bırakma, yarınlarımızın balıkçı dostlarını da.

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ya be serdar senin niyetin benimleOrhan kaptanın arasını açmakmı.

Zoraki bir dostluk tesis etmeye çabalıyoruz içine etme yahu.

Kılıçmı len sen herşeyi biliyonda bunu bilmiyon açtırma ağzımı şimdi.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tamam, zargana azmanı olsun, olmadı mızrak balığı olsun, aslen bir şey farkeder mi? Tarihe bir not olarak düşüldü mü, o asıl mesele.

Ve konu Orhan babanın tuttukları değil, konu senin tutubailecekken, taşlarda mercan peşinde kaybettiğin pek değerli vakit. Vita detestabilis, nunc obdurat, et tunc curat... Hayat !... Önce zulmeder, sonra teselli eder... Hayata bu zulmü ettirme kendine, bu nicelikte pek olsa da bizi kesmeyen şeylerle teselli ettirme.

Seni böyle hatırlamak bize teselli olur. Ama bir düşün. Bir koskoca Vedat Abayoğlu... Bu işin kitabını yazmış. Bu yolda sakalını ağartmış. Bir duayen olmuş, adını her balık işine gönül veren bulmuş. Yaşayan bir efsane denmiş.

Eee, peki, bu efsane nasıl anılacak? Avcılığı gayet harcıalem, el kadar mercanları sefer sefer toplayıp bir de poz vermekle mi? Benim oğlum, akşam benle NatGeo izleyecek, elin adamının 3m'lik balıkları hizaya dizişini görecek, ben ona ne diyeceğim? Bir Vedat abi vardı, böyle el kadar balıkları kasa kasa doldururdu ... mu?

Eline bir olta, ucuna bir yem, altına bir derme çatma bile olsa tekne alan herkesin gidip gidip halledeceği köpük kasayı kırmızılarla doldurma işi, seni ancak işte o herkesle bir yapar vedat abi. Bakma sen, bugün burada tebrikler, yaşa, varol diyenler, seni herkesten önce unutacak olanlar, emin ol. Seni hiç unutmayacak olan dostların, ki, onlar da acı söylüyor, ne yapalım?

Bilsek ki, sen, tekrar edelim, düğüm atmayı becerecek ustalığın yok, balığı bulmayı becerek tecrüben yok, bulduğunda tutacak alet edavatın yok, bizde alkışlar, mutlu ederdik seni geçici de olsa. Ama biliyoruz, sen bu değilsin. Seni hakettiğin avlarda, seni hiç unutturmayacak pozlarda görmek istiyoruz. İstiyoruz, ki, bizde gelecek nesillere, işte bu balıklar vardı bu sularda diyelim. Bu sularda, 5 cm kıraçayla kova doldurmayı değil, trofe peşinde koşmayı bilenler vardı ve işte bakın, aldılar ödüllerini diyelim.

Ki, bugünde var, senden sonra da olacak, taşı GPS'e işaretleyip gidip kasa kasa mercan taşıyacak çok adam. Ama o usta işi avların hakkından gelecek varsa ancak sen varsın.

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    eh o zaman az daha bekleyecen buralarda balık falan kalmadı bizde bu batak mercanlarına kaldık taşlarda yok mercan,Kaptan çok uğraşıyor ama nafile,Aslında birkaç oltacı daha var uğraşan onlarda nafile.

Bir ara şu kılıçın hikayesini sana anlatayım birebir,yada sen önce kaptana bir sor bakalım.Yada Cevata birsor arada uğruyon sanıyorum.Hem yeni ürünleri gözünle görürsün.

Valla arada senin balıkcılık bilgilerine inanasım gelmiyor.Kim bulmuş yahu yazın ortasında balık,bunu tek ben becerebilirim.

birkonu açıyorumresimler yollıyacağım tek bir cinseait dahasını istersenonlarıda yollarımevladına gösterirsin ileride

Sevgiler

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yapma şimdi Vedat abi. Bulan yazın ortasında palamut, torik vs. buluyor. Yeter ki arayasın. Kaldı ki, akyası, lambukası, tombiği, orkinosu, kofanası, levreği, sinaridi vs. vs. orada bekliyor. Kimi bekliyor, birilerinin arayıp kendini bulmasını.

Bana çokca laf sokulur, umursamam genelde. Derim ki, şurda şurda levrek dolu. Burda şöyle şöyle balık var vs. vs. Herkse der ki, atıp tutuyor işte lavuk. Desinler, umrumda değil. Bu başka mesele. Asıl mesele, elinde çapari ile koca seneyi kıraça peşinde geçirirsen, elbette kıraçadan başka balık göremezsin. Şanslıysan, belki çarptırma falan bir kefal filan denk gelirse, bahtına.

Ama usta olan, gider, bilmem kaç kiloluk karagözü boğazın dibinde bulur çıkarır. Meraklısı forumda arayıp bulabilir nasılmış? Ama olay nedir? Olay, dibe atacağın o 3 köstekli takım ve kanlı yemle, ancak mercan, o da hanoslardan fırsat kalırsa, o zamam ancak bulacağındır.

Biz senin o kadar usta olduğunu bilmesek, hadi neyse. Sen, sembol adamsın, sen budur denerek parmakla gösterilecek, önünde laf etmeden düğmeler iliklenecek adamsın. Senden daha fazlasını beklemek, yetişen nesillere örnek olmanı beklemek, hakkımız değil mi? Eğer sen, mantaliteyi, bu işin kitabını, gidip öyle harcıalem avcılıkla kasa yada kova doldurmak olarak yazarsan, biz hangi yüzle burada "yahu 5cm kıraça ile kova doldurmak olur mu?" diyeceğiz? Hedef dolu kasa yahut kovaysa, mercanla dolmuş, kıraçayla dolmuş, pek bir fark var mı?

Ve aynen, şu ara istavritte kısır, yok zaten buralarda. Şimdi yok diye, bir azim edip kovaya istavrit doldursak, hikmeti, kerameti ne olur ki, tuttuğumuz altı üstü istavrit kaldı ki?

19. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Vedat abim yine döktürmüşsün ustalığını :) Helal olsun senin konularını okurken büyük zevk alıyorum..

Oltan daima dolu olsun canım abim.. Saygılar

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Serdar

Her nekadar Orhan Kaptanvari laf sokuyor olsanda,oda sende birkaç güzel lafınızla anında beni fethedersiniz.

Bugün bu denizlerde tutageldiğim trofe balıkları tekrar derleyip,toplayıp işte arşivimden başlığı altında yayınlasam sanırım,özellikle yeni üyeler şaşırır ve siz eskilerde yahu sahi be dersiniz.Yanisonunda bana bunuda yaptıracaksın.

Orhan Kaptanımız hakikaten azimli,inatcı,takipçi bir avcııdır.Muntazaman hergün yada her uygun havada illaki açılır,ben şu anda bile oturduğum yerden onu görebilir ve hakikatende azim ve sabrına hayret ederim.

Elbette bu kadar saat harcandıktan sonra birkaç balık denk gelmektedir.

Sakın olaki onun sırtıdaki tecrübe ve beceresine laf ettiğim sanılmasın.

Bende o kadar sabırda ve bu uğurda harcanak benzinde yok serdar.

Kaldıki,devamlı benimle avlanmak için gelen kardeşlerin hep istediği özellikle becerebildikleri yemli dip balığı avı.

Arada sırtı isteyenler oldu işte geçenlerde iki kere denedik dört balık aldık.Bunlardan birisi palamutta olabilirdi.

Bu alemde onbinlerce balık avı meraklısı var,ne yaıkki bunların çok azı forumlarda aktif.

Balık avının her alternatif şeklinden keyf almasını bilmek mecburiyetindeyiz.Aksi takdirde içimizdeki heves gittikce söner ve mazallah yok bile olabilir.

Ben illaki Cadillac'a binerim yoksa arabaya binmem demenin kıymeti kalmamıştır üstelik müstehzi ifadelerede maruz kalınabilinir.

İlk fırsatta bu formun yetkilisi her kim ise onu arayacak bulacak ve durumu birde onun ağzından değerlendirilmesini isteyeceğim.

Ne yazıkki sen ve senin gibi düşünenlerin hakimiyeti bu forumda öne çıkmaktadır.
    Sonuçta az paylaşılan,az aranan,illaki bir ava kulp takmak için fırsat kollayanlar yüzünden bu canım forumda gerilerki bunu hiçbirimiz istemeyiz.

Bugün tekrar açıldım.Dünki avımız nerdeyse aynen tekrarlayabildim.

Orhan kaptanımız yanında 3-4 kişiyle yakın sularda demir atmışavlanıyordu.

Ben az sonra bugünki avımızın resim ve raporunu sunacağım.Birşeyler tutabilmişseler illaki kaptandaaynı şekilde davranacaktır.

Biz iki kişiydik onlar ya dört ya beştiler.

Bakalım kim ne tutmuş ortaya koysunlar hele.

Üstelik av sırasında ben kardeşlere takım yapmayı,jig aksiyonlarını,ip misina ve sair düğümleri hep anlatıyor uygulamalı olarakta avlatıyorum.

Hangi mantık ve görüşle halen iptidai bir av şeklinden başka ortalığa birşey koyamayanları benimle mukayesede edersiniz anlayamıyorum.

Bak Serdar illaki yeni teknemle Saroz avlarıma başlayacağım.Bak sana ihtar ediyorum seni fena mahcup ederim,sonrada haikaten dalgamıda geçerim.

Biraz terazin doğru tartsın yahu.

Sevgiler