İnce Misina Mı Yoksa FC Misina Mı_?

Konu, 'Misinalar' kısmında umitdulger tarafından paylaşıldı.

1. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Daha kiloluk balık tutamadık :)
    Merhaba balıkavi ailesi; oltalarımdaki misinaları önümüzdeki sezon yenilemek istiyorum, sizce 0.30 gerçek fc misina mı daha avcı olur yoksa asso ultra gibi sağlam bir misinanın 0.22 yada 0.26 inceliğinde olanı mı_? Şu anda sufix xl strong 0.25 sarılı fakat misina çok esnek ve ince olduğu için uzak atımlarda sıkıntı yaşıyorum, 60 gram kurşunla bile misina kopacakmış gibi geliyor. Bu arada 3 olatm var biri uzak atış ve beklemeli avlar için, biri tekneden avlanmak için, biri de kıyıdan şamandıralı yada atçek için, hepsi için ayrı ayrı tavsiyede bulunursanız sevinirim...

2. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Şaka bu değilmi

3. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Ben aynı misinanın .30 olanı ile 200 gram atıyorum daha kopmadı ..
    fc misinanın makaraya dolandığını bu dünyada görmedim (henüz)

Emre neden şaka olsun , bizde anamızın karnında öğrenmedik :D

4. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Şaka olan nedir acaba ?

5. kALaMa

kALaMa Ferhat

Biraz ayıp olmuş be abi:)

Asıl konuya gelecek olursak;

FC misinalar genelde makineye sarılmaz. Çünkü çok sert olurlar, çabuk eskirler vs.. Daha çok beden ve köstekte kullanılırlar. Yada leader olarak.

26lık monomu 30luk fcmi:confused: Benimde kafama takılıyor aslında. Mantık olarak 100lük bile olsa fc görünmediği için daha avcıdır denir aslında. Ama FClerin görünmezliği harbiden sıfırmı; ayrıntılı bi çalışmaya rastlamadığım için fikrim yok açıkcası.idk

Siz kaliteli bi ince misine sarmaya bakın. Ama bence asso discovery olmasın ultrasını bilemeyeceğim.Ben kullandım Discovery aşırı yumuşak ve gam yapıyor. Balığın vuruşundan, tasma atmaktan zevk alamıyor insan. Bi arkadaşım süper maxim diye bir misine kullanıyor. Çok sağlam, eskimeyen ve gam sorunu olmayan bi misina. Bendeki eskisin bende ondan saracağım Tavsiye ederim.

6. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Şaka olan kısmı neresi tam olarak anlayamadım_? Ki sorduğum soru şaka derecesinde komik bile olsa verdiğiniz aşağılayıcı cevap hiç hoş değil, ortaya koyduğunuz tutum sizin benden daha cahil olduğunuzu gösteriyor, çok şükür ben olta balıkçılığı konusuna yeni başladığım için geri kalmış durumdayım ve bunu aşmam sorduğum bir tek soruya bakar, ama siz insanlığızı bulamaya çok geç kalmışsınız anlaşılan... Neyse sorumu ciddiye alıp cevap verme zahmetinde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim... Konu mümkünse silinebilir yada benim gibi cahil arkadaşların komik duruma düşmemesi adına ibret için açık bırakılabilir :) TEŞEKKÜRLER...

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Bir yanlış anlaşılma olduğunun kanısındayım.. Konu bence silinmesin faydalı bir kısa bilgi olmuş oldu.

8. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Dün gece uyuya kalmişim kusura bakmayin arkadaşlar.

Şimdi konuya açiklik getirmek istiyorum

1.si Makineye genelde fc misina sarilmaz. Makinedeki misina ip, fc, monofil, nanofil, sicim, ne sarili olursa olsun avciliği en fazla %5 belki etkiler.
    Zira makinedeki sarili olanin ucundaki genelde firdöndüden sonraki yaptiğimiz takimlar öne çikar.
    Beden ve köstek olarak adlandirdiğimiz takimlarimiz bizim avciliğimizi etkiler
    Bedenden çok kösteklerimiz %100 Fc ( Flouracarbon , Görünmez ) misinadan olursa bizim avcilliğimizi arttirir. Bedenimizde fc olabilir tabiki bu bir seçimdir.
    Ama Beklemeli avlar için anladiğim kadariyla 2 köstekli takim kullaniyorsunuz, alt kösteği kurşunun hemen üstünden min 40 yada 50cm uzunluğunda 0.20 yada 0.22 fc misinadan yaparsaniz daha avci bir takiminiz olur.

2. Shock Leader dediğimiz şok diye tabir ettiğimiz atiştaki sorunlarimizi 0 a indirgemek amacinda yaptiğimiz şoklama yöntemini 0.25 Sufix XL Strong misinana yapabilirsin.
    Yani oltadaki sarili olan misinanin ucuna 0.35 yada 0.38 en az 5 kulaç bu 7 yada 8 kulaçta olabilir misina ekleyerek ondan sonrasina bir firdöndü takip avci takiminida bundan sonrasida devam ederek atiş mesafeni uzatabilir koparmadan patlatmadan istediğin kadar abanabilirsin.
    Bu yöntemi beklemeli avlarin için kullanabilirsin, ve at çek yapabilirsin rapala, çapari v.s

Tekne için kaçlik makinen var bilmiyorum ama bunun için Shock Leader yapmana gerek yok direk tutmak istediğin balik cinsine ve makinene uyucak şekilde bir misina sarabilir avlarini gerçekleştirebilirsin.

Atiyorum 60 yada 70 yada 100 lük bir makinede tekneden istavrit, çinekop çaparisi, v.s gibi kullanimlar için 0.40 misine kafidir bana göre 0.35 dahi sıkıntı yaşatmaz.

Şamandirali takimin içinde eğerki zargana topu atmiyorsan yani 40 50 gr üzerinde değilse aticağin şamandira yine Shock Leader yapmana gerek yok. hatta duruma ve tutucağin balik cinsine göre kullandiğin makineye göre belkide 0.18 0.25 arasi bir misina sarabilirsin.

Bu yazdiklarim biraz farazi oldu aslinda neden derseniz makineleri ve kamişlari bilmiyoruz onun için tam olarak şu bu olabilir gibi bir tavsiye veremedim ben.

Onun için şakami bu.

Zira googleyi birakin sadece Balikavi.net üzerinde dahi arama yapsak ki misinalar , makineler bölümlerimiz var sorularimizin cevaplarini bulabiliriz.

Onun için şakami bu.

Zira arkadaşimiz "Üyelik tarihi: 13-06-2010" tarihinde üye olmuş insanin aklina direk nasi yaaa şakamı bu!

Yani baya yazdim sanirim şuanda ama yinede açiklamayi başardiğimi zannedemiyorum sorudada eksiklikler var şimdi sorulari tekrardan alalim makine v.s ve fc sarmadan biraz daha yardimci olabiliriz sanirim.

Sürçilisan ettiysem affola ama şakami ya la bu :D 2010 la bu üyelik tarihi hiçmi bakmiyosun sen foruma :)

Özür dilerim tutamiyorum kendimi ilk kez başima geldi :)

9. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Yazdıklarınız çok güzel bilgiler teşekkürler ama insanlar bu bilgilere bu forumda dahi olsun denk gelmemiş olamaz mı ? "bilemez" olamaz mı :(
    Neyse sonuçta Ümit hocam gerekli bilgileri almıştır sanırım...

10. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim erkin kardeşim gerekli bilgiler alınmıştır... Bugüne kadar okuduğum konularda genelde "fc misina ile avcılık arttı" "fc misina ile arkadaşlarımdan daha fazla balık tuttum" "fc misina avcılığı etkiliyor" gibi cümleler geçtiği için açıkçası fc misinanın makinaya sarılamayıp sadece takımda kullanılabileceği hiç aklıma gelmedi, daha detaylı konular varsa da ben okumadım demek ki... Neyse Emre arkadaş da yeterince eğlendiyse konu burada kapansın artık, benden sonra okuyan arkadaşlar da gerekli cevabı alacaklardır buradan... Herkese bol balıklı ve zevkli avlar...

11. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Hazır konu açılmışken yeni konu açmayayımda ben de konu sahibinin affına sığınaraktan burada sorayım dedim. Yaklaşık 1 yıl kadar önce fiyatı cazip geldi ve 0.30 ve 0.20 Heron marka fc misina aldım ama kullanamıyorum çünkü sıfır esnekliğe ve sıfır kayganlığa sahip olduğu için en ufak düğümde 0.30 olan bile çat diye kopuyor, normal mi bu durum? Fc'ler konusunda tecrübeli değilim ne yapabilirim?

12. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    fc çok gevrek olur ama bu kadar da değil. Düğümü atarken tırnağın bile sürtse orada kopabilir buda zayıf bir ihtimal bence misinada problem var ( sahte olabilir, bayat olabilir ) yada attığın düğümlerde . Düğümsüz bağlama şekillleri var aslında tam düğümsüz değil. Sıkıştırılarak bağlama.

13. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Birde fc kaplama misinalar var aynı işi görmezmi acaba ?

14. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Kesinlikle görmez . kaplamalar sağa sola 1 kere bile sürtünse , hatta tırnağa bile.
    kaplama sıyrılır ve normal misinadan berbat hale gelir.

15. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Teşekkürler Okan abi bulaşmayalım en iyisi..

16. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Hocam değişik düğüm tarzlari deneyiniz ve kesinlikle düğümü sıkarken islatiniz sorun devam ederse bayat bozulmuş yada dandik misine karari verip hakettiği yere çöpe gönderiniz :)

17. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Bu arada ümit kardeşim beni bilen bilir kusura bakma aslinda ben böle bir insan değilim..

Ve ben insanlik, cehalet, kişilik, aşağilayici, vb. konulara girmeden kusura bakma diyorum ama kendimi tutamadim.

he bu arada makine kamiş bilgilerini verirsen daha iyi yardimci olaibliriz sanirim.

18. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Teşekkür ederim. Sıkıştırılarak bağlama nasıl oluyor acaba? Videosu varsa link verebilirmisiniz?

Bu da çok güzel bilgi, teşekkür ederim.

19. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Rica ederim belki de ters bir zamanınıza gelmiş olabilir sorun değil. Her ne kadar siteye 2010'da üye olmuş olsam da bu hobide kendimi geliştirme çabalarına yeni başladım, son bir kaç aydır sık sık balığa gitmeye çalışıyorum öncesinde ayda yılda bir istavrit tutmaya giderdim. Takım bilgilerim aşağıdaki konuda mevcut; takımlar için misina önerileriniz olursa sevinirim. Yada mesela şu makinaya şu kamışı al daha iyi olur tarzında tavsiyeler de olabilir. Mesela shimano makine için aşağıdaki kamışı düşünüyorum uygun mudur;

http://www.avmarketi.com/asp/product/151678/SHIMANO-VENGEANCE-TELE-SPIN-2-40-MT-10-30-GR

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=52228