inchiku jigging için kamış önerisi

Konu, 'Kamışlar' kısmında bulwai tarafından paylaşıldı.

1. bulwai

bulwai NECATİ BALCI

Favori Kamış:
    SHİMANO
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    SİNAĞRİT 7 KG
    birkaçyıldır kabura (öz. shimano lucanus 200 gr) ve inchiku ( engetsu bottom ve daiwa pirates 150-180 gr)tarzı jiglerle yaklaşık 100-130 mt derinliklerde avlanıyorum ve hatırı sayılır balıklar aldım ama kullandığım kamışlardan hiçbirzaman memnun değilim. kullandığım shimano jigwrex ve okuma cedros kamışların bu disiplin için biraz fazla sert ve duyarsız olduğunu düşünüyorum. bu forumu okuyan tecrübeli arkadaşlardan türkiyede bulunan ve önerebileceğiniz 150-200 gr jigler için hassas uçlu ve duyarlı ama gerekli sağlamlılığı olan bir kamış var mı? (bütçem 300 tl kadar) yurtdışında pekala mevcut ama 100 doların üzerindeki siparişlerde sorun çıkıyor, bu yüzden özellikle yurtiçinden almak istiyorum. danıştığım bazı insanlar bana 20-60 gr atarı olan spin kamışlarını önerdiler ama ben bu tarz kamışların 200 gr ağırlığındaki yemi 120 metrelerde dolaştırmada zorlanacağını düşünüyorum.eğer zahmet olmazsa sizlerin bu konudaki fikir ve önerilerini merakla bekliyorum. teşekkür ederim.. saygı ve selamlarımla.

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Necati

Hafif jig kamışları yada Bottom ship benzeri jiglerle avlanmakta etkin olan kamışları bulmak zor piyasamızda.Esasen bu tip jiglerle avcılık daha yeni yayılmakta.

Aldığın tavsiye ise doğrudur.Atarı yüksek olan iyi kalite bir spin kamış işini görecektir.

Böylesinle avlandığında hem neticenin ve hemde uyumun daha gelişeceğini söyleyebilirim.

Sevgiler

3. Erhan KURHAN

Erhan KURHAN Mehmet Erhan KURHAN

Favori Kamış:
    Shimano Technium Boat 2030
    Favori Makine:
    Ryobi Safari 5000A
    En İyi Avı:
    Akya 6 kg
    Necati kardeşim ben de yeni merak sardım bu işe.Bahsettiğin jiglerle kullanmak için site üyelerinden Okan (OMMG) kardeşimin tavsiyesiyle Colmic marka Akira- Boron 66LM modelini aldık.Length 6,6 ft 8-16 lbs.Yalnız bendeki kabura 50 gr. inchiku ve yabailer de 100-150 gr.arası.Hisarönünde Güderoğlunda çeşitleri vardı.Benim bu konuda deneyimim yok ama dediğim gibi Okan kardeşimin tavsiyesiyle aldık aynısından daha önce kendisi de almış bahsettiğin jiglerde kullanmak için.Dediğin rakama alabilirsin kaliteli sağlam bir kamış.

4. bulwai

bulwai NECATİ BALCI

Favori Kamış:
    SHİMANO
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    SİNAĞRİT 7 KG
    vedat ağabey,

ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. bu disiplin için kamış gerçekten önemli ve maalesef bu tarz kamışlar ülkemizde pek bulunmuyor. yurtdışında ise azımsanmıyacak fiyatlara sahipler. tenryu, xzoga (taka-ji serisi) veya shimanonun kabura-inchiku kamışlarının (speedmaster veya jigwrex) fiyatları genelde ortalama 300 euro veya üzerinde. italya ve fransa menşeili satış yapan birkaç firmada bu disiplin için üretilmiş lineaeffe'nin super hiraku ve olympus'un maverick kamışları nispeten daha ucuz fiyata sahip. özellikle maverick-3 55 euro civarındaki fiyatıyla bana uygun gözüküyor. eğer sipariş edebilirsem almayı düşünüyorum. yok eğer olmaz ise öneriniz doğrultusunda iyi bir spin kamışı alacağım. saygı ve selamlarımla..

5. bulwai

bulwai NECATİ BALCI

Favori Kamış:
    SHİMANO
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    SİNAĞRİT 7 KG
    Erhan bey,
    ben yaklaşık 2 yıldır bu disiplinle avlanıyorum. özellikle bu yıl normal jiggingden daha etkili sonuçlar aldım. kullanılan ekipman aldığınız sonucu azımsanmayacak derecede farkettiriyor ne yazıkki. bahsettiğiniz kamışı bir ara düşündüm ama avlandığım derinlikler yüzünden benim kullandığım ağırlıklar ortalama 200 gr ve üzerinde. bu özellikle hassasiyet konusunda sıkıntı yaratıyor. alabilirsem olympus maverick-3 almayı düşünüyorum artık yoksa iyi bir spin kamışı alacağım. zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. saygı ve selamlarımla..