Ben Bitlis in Ahlat ilçesinde çalışmaktayım ,İnci kefal balığı üreme dönemi bittikten sonra göl kıyılarında yiyecek aramak için dolaşıyormuş ,kışınsa tekrar derinlere çekiliyormuş bu durumda ben hangi makinayla reeling hangi yemle hook ve ne şekilde bu balığı kıyıdan avlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim
ahmet bey merhaba bende ahlatlıyım ama uzun zamandır gidemiyorum tabiki. inci kefalini çocukken avlardık tabi o zamanlar ne kamış ne makine vardı hemen selçuklu otelin yanında iskele vardı sonradan yıkılmıştı. benim tavsiyem dere ağızlarını tercih edin çünkü bilinenin aksine balık aslında gölde uzun süre yaşamıyor derinlere zaten fazlaca kaçmaz eğer iskele bulursanız çok uzağa atış gerekmez iğneleri sinek iğne kullanabilirsiniz yem içinse kurt idealdir ama benim tavsiyem el oltası hem zevkli hemde balık vurduğu zaman tasmalamak kolaydır nede olsa inci kefali büyük bir balık değil illa kamış kullanacaksanız o zaman çok hassas uçlu olmasına dikkat edin ahlata selamlar rast gelsin
engin bey çok sağolun verdiğiniz bilgi için,yanlız kafama şu soru takıldı otayı atıp bekliyormuyuz yoksa ...??
evet aynen öyle klasik dip takımıyla avlanır gibi aynı sistem bekliyoruz ve balık vurduğunda tasmalayıp alıyoruz.