İndirimlere Kayıtsız Kalamadım

Konu, 'Takım Çantası' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Son zamanlarda firmaların %20 - %25 indirimlerine karşı kayıtsız kalamayarak, zaten ne zamandır yenilemeyi düşündüğüm surf takımımı yeniledim. :)

Eski surf takımım, 3 sene önce kamış makina olarak toplam 50 tl'ye aldığım 3,60 metre boyunda bir kamış üzerine 65'lik kafa 3 bilyeli, ne marka olduğunu 3 senedir söktüremediğim, yanlarında küçük ampüller takılı, kolu çevirince ortamı ışıklandıran ve bir nevi avlakta pavyon havası yaratan sadece bende bulunan bir makinaydı. :D

Ne yalan söyleyeyim, hoyrat kullanmama karşın halen çalışmakta, kamışın ucu kırıldı, tamirledim. Makina da kolu çevirince sürtme ve kum çıtırtıları gelmekte.
    Zannedersem makinanın içinden 100 metre karelik bir ev yapmaya yetecek miktarda kum vardır. :D

Neyse; baktım güzel indirimler var. İçimdeki bişeyler alma dürtüsü hergün dürtüp duruyor, hergün alümina, v system bakıp duruyom. :D

2 tane spin kamış var zaten bari lazım olan bişey alayım dedim ve fazla abartmadan iyi kötü bir takım kurdum.

KAMIŞ : Lineaeffe Spirit Surf (3,90 metre, 150 gr'a kadar atar, kapalı boyu 120 cm. 356 gr.)

MAKİNA : Okuma Trinity Tnf 350 (50'lik, 3 bilyalı, 390 gr, 4.5.1 devir)

Misina : Okuma Seabass 300m, 0,31 mm, 7,68 kg çeker

Trabucco 8 ve 10 numara rapala klipsi (okuma bulamadım bir türlü)

20 gr Spirolino (nasıl bişi diye meraktan aldım:D, slikon atıp çekerken kullanacağım.)

Hepsini avmarketinden aldım 104 küsür tl tuttu. 100 tl üzeri olunca hediye de veriyorlardı, birde 0,50 lt termos hediye geldi. ;) (Kargo da beleş)

Ön inceleme : Spirolino güzel bişey, silikon atmak için. Rapala klipsi pratik birşeye benziyor, beğendim. Misinayı deneyince göreceğim.

Kamışı çok beğendim. Bu fiyata bu kadar olur dedim. Çok esnek sayılmaz. Benim eski kamışın yanında sert bile sayılabilir. Çok ağır değil. Bu tip kamış (uzun sap) hiç kullanmadım, belki alışmak zor olabilir. 50 - 60 gr ağırlıkla kullanmayı düşünüyorum, evde açınca kamışı bayağı uzun geldi gözüme. :D
    Halkalar kaliteli. Fiyatı 60 tl civarıydı sanırım.

Makina : Çok sağlam bir his uyandırmıyor, sanki kırılıverecekmiş gibi. Eski makinama göre çok hafif ve kolu çevirirken mikadan bir düzeneği çeviriyormuşsun gibi. Öyle anlatamadığım bir ses çıkarıyor. :D Pek matah bişi değil gibi, zaten fiyatı da 28 tl mi ne.:p

Bu haftasonu nasipse atçek yaparken, bir mırmır denemesi de yapmak için can atıyorum. :)

Herkese iyi avlar dilerim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 30 Ocak 2020
  2. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    ''kolu çevirince ortamı ışıklandıran ve bir nevi avlakta pavyon havası yaratan sadece bende bulunan bir makinaydı'' .. Anlatım yine süper :D:D

Volkan Bey malzemeleriniz hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın.. Spirit Surf bence de iyi bir tercih olmuş.. Bir tek sizin yerinizde olsam makinayı Compressa alırdım, Spirit Surf ile gayet uyumludur..

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Deniz bey. Compressa'ya şimdi baktım. Özellikleri aynı gibi. Fiyatı biraz farklı o da önemli bir fark değil. :)
    İsmine tav oldum sanırım "Trinity" Matrix'ten bildiğim ve tanıdık bir isim. :D
    Matrix 1'deki ilk giriş sahnesi halen gözümün önünde. :D

Nasıl hislerle alışveriş yaptığımı sen düşün gari. (sanırım benim kayış kopmuş) :D

Rastgelsin. (bi ara isimlerimizin sonundaki bey eklentisini atalım) :D
    "Samimiyete mesafe koyduğunu düşünmüşümdür hep"

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Güle güle kullan volkan. Dogrusu o ampullu makineyi görmek isterim. Daha önce hiç rastlamadim. Madem yazdin bir de fotografini ekleyip beni mutlu edersin :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Roy. Sen iste yeter, hatta becerebilirsem kolu çevirirken video çekip koyayım. :D Hep beraber gülelim :laughing:

6. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Bende merakla bekliyorum:laughing:

7. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    O nasıl bir makineymiş öyle ışıklı filan? Merak ettim :).

Abi o makineye bir de siren taktım mı polis gibi gezersiniz avlaklarda :)

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    hayırlı olsun güle güle kullan:) izmir in meşhur çupralarınıda görebilecekmiyiz Volkan:D

bende bu gün kendim için orjin polarize gözlük aldım.çakması vardı beğenmiyordum.geçen gün birinin gözlüğü ile bakınca soluğu gözlükcü komşumda aldım:D
    atçek de mutlka bir orjin polarize gözlük şart:) gözlükde çok pis oturdu yüzüme kirli sakalla,bakan bir daha bakıyor:D

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Siren aklıma gelmedi, bi de onu takayım; avlaktan doğru Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine :D

Bu hafta sonu videosunu çekeyim, nasıl ekleyeceğim bilmiyorum ama vardı açıklaması forumda galiba. Bulurum zannedersem.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Kadir abi. Çupraya daha vakit var, kıyılamadı daha bildiğim kadarıyla. Hafta sonu Bergama'da gerekli duyumları alırım. Nisan gibi başlar yavaş yavaş. Yemli de çok ballıyımdır, bakalım bu yıl nasıl geçecek. :)

Gözlük hayırlı olsun. Yalnız yenge duymasın, bakan bir daha bakıyor dediğini; :D taktırmaz sana gözlüğü sonra.

Benim gibi seyrek avlanabilenler için gerek olmaz sanırım. Bu güne kadar hiç gereksinim duymadım. İhtiyaç olursa amcam optikçi Bergama'da. Alırım ondan.

11. greenfish

greenfish q

hep plajda pavyon havası yaratmak istemişimdir :D yazda geliyor ruslar hafiften binmişlerdir uçaklarına. sen şu makineyi bi tur versene bişey deniycem :D

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    sadece balıkda deyil araba kullanırkende kullanabilirsin..:) araçla giderken yola yansıyan güneş ışığı gözünü alır bu şak kesiyor o parıltıyı:) daha net görüyorsun ortamı:)

13. ahmetmor

ahmetmor Alp Berk

O makinenin bir benzerini ben görmüştüm ve ilk gördüğümde aynen o sözler geldi dilimin ucuna. Yeni takımları hayırlı ve bol balıklı günlerde kullanmanı temenni ederim. Bu indirim fırtınası hakikaten ortamı kırdı, ben de bu hafta http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_ultegra_ci4_5500_xsa_51_bb-pmu844.html aldım. Bu kadar hafif bir surf makinesi olabileceği aklıma gelmezdi, elime alınca ben bunu at-çekte bile kullanırım dedim. Bir turda 105 cm sarmakta insanı epey zevklendiriyor... Herkese iyi hafta sonları.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Anıl, benim masum makinamı neden kötü emellerine alet etmek istiyorsun? :D
    Doymadın Ruslara :laughing:

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bu benim aklıma gelmedi. Bazen asfalttan yansıyan ışık çok rahatsız ediyor.
    Araba kullanırken güneş gözlüğü takıyorum. Normalde takmam gözlük ama araba sürerken bazen çok ihtiyaç oluyor.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Alp, sende güle güle kullan makinanı. Senin makina uçukmuş baya. Ben alsam hanım eve sokmaz beni. :D

Türkiye'de sanırım bu ışıklı makinalardan 1 kişi gördü, bu sensin.
    1 kişi de aldı (bu da ben) :D

Son düzenleme: 2 Mart 2012
  17. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    O zaman sizin aldığınız makineyi gördü :D.

18. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Sorma Volkan bu indirim fırtınası beni de fena çarptı.
    Taa buralardan hem de :eek:

Hayırlı olsun yeni ekipmanların, bol keyifli günlerde kullan.

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:
    Bu indirim iyi mi oldu kötü mü bilmiyorum gari Aykut :D

Sen kalite takılmışsındır diye tahmin ediyorum. :D

Ben fazla açılamıyorum, eşime olan saygımdan :laughing:

Açtığın konuyu şimdi okudum. Bişey yazamadım çıktım, kafam bulandı hafiften. :D Hiç duymadığım marka modeller havada uçuşmuş :D

En son Remixson Süper Maxim iyidir iyiiiii dedim. Fazla deşelemeye gerek yok dedim. Bi de okumaya bakacağım hafta sonu nasipse. :)

20. ahmetmor

ahmetmor Alp Berk

İnsan zaten böyle bir şey alırken hanım geliyor aklına. Herşeye söylemek veya detaylandırmak veya göstermek ve de onu hedefe yoğunlaştırmak şart değil, ama hepsi de bir olmadığını kabul etmek lazım. Ben bir taktik geliştirdim. Bu kaç para deyince deki "1 şişe rakı 50 lira, üç beş meze sigara filan 100 lira ve sadece bir akşam... Söyle bakalım bu mu daha iyi yoksa bu mu?" Naçizane tavsiyem, hedef şaşırtım başka yerlere odaklarsan oluyor...