Ingiltere Balik Avi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ONUR TÜRKER tarafından paylaşıldı.

1. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

Merhabalar
    Aslında ben daha çok tatlı su avcılığı yapıyorum fakat büyük balık tutma takıntım var.İstanbul ve yakın çevresindeki göllerin ve akarsuların malum durumu, balık azlığı ve büyük balık tutmanın çok kolay olmadığı göz önüne alındığında tam istediğim balığı bir türlü tutamadım.Ve bu nedenle fotoğrafımda bile askerlik resmim vardır.Çünkü bana göre oraya koyabilecek güzellikte balık daha tutmadım.Eşimin İngiltere'de yaşayan abisi Enis Türkiye'ye geldiğinde balıkdan konuşurken İngiltere'de okyanusta balığa çıkarsak büyük balık tutabileceğimiz kanaati oluştuğundan orada balığa çıkma düşüncesi çok cazip geldi ve altı ay önceden plan yaparak geçen hafta Cuma gününde karar kıldık.Eşim Deniz ve ben Çarşamba akşamı İngiltereye uçtuk Enis daha önceden gerekli tüm bağlantıları yaparak bizi balığa çıkarmak üzere bir ingiliz teknesi ile anlaşmıştı. Cuma sabahı bizi tekne ile çıkaracak ingilizler ile buluşmak üzere sabah 07.30 da ben, eşim Deniz ,eşimin abisi Enis ve onun eşi Gökçen limana gittik.

Bizi götürecek tekne ile buluştuktan sonra denize açıldık.Teknede bizim haricimizde dört İngiliz daha vardı.Amacımız orada bulunan ve değişik bir ismi bulunan bir bir buçuk ,iki metrelik balıklardan yakalamaktı.

Tekne ilk önce bir noktada durdu ve bize üzerine yapay yemler takılmış ve üç iğneden oluşan çapari şeklinde oltalarımız verildi.Yarım saat içerisinde yaklaşık 25-30 tane Uskumru tuttuk.Gelen balıkların büyüklüğü ve özellikle iki tanesinin aynı anda oltaya takıldığı zaman verdikleri mücadele ve oltayı çekişleri anlatılacak gibi değildi.Gerçekten büyük bir keyif aldık.Balıklar o kadar güçlüydüler ki tekneye almakta zorlanıyorduk.Bu arada bir tanede levrek Enis'in oltasına takıldı.

Biz tam işin keyfine varmışken ve iyice coşmuşken oltalarımızı toplamamız söylendi ve Daha sonra tekne hareket ederek başka bir noktaya gitti.Burada uçlarında tekli ve epeyce büyük kanca bulunan oltalar dağıtıldı ve az önce tuttuğumuz uskumruları dörde bölerek yem yaptık ve kancalara takarak oltaları denize fırlattık ve beklemeye başladık Bu arada biz dördümüz beklemekten sıkılarak Üçlü oltaları alarak Uskumru tutmaya devam ettik.Deniz o kadar bereketliydi ki adeta balıkların hızına yetişemiyorduk.Daha oltadan balıkları çıkarıp denize tekrar atarken olta dibe inmeden yeniden balık takılıyordu. Bizim balık keyfimiz ve tutarken yaşadığımız heyecan ve coşku ingilizleride etkiledi ve bir müddet sonra iki İngilizde bize katılarak uskumru tutmaya başladı.

Derken beklenen an geldi ve benim beş dakika önce yemini değiştirdiğimin eşimin oltası aniden deprem olmuş gibi sarsılmaya ve dönmeye başladı.tüm tekne dikkatini oraya verdi ve ben hemen oltaya fırlayarak çekmek istedim.fakat Deniz hemen elimden oltayı alarak kendi şansı olduğunu ve kendisinin çekeceğini söyleyerek bu fırsatı bana tanımadı.İngiliz balıkçının tarif ve yardımları ile balığı çekmeye başladı.Ben her ne kadar oltayı bana vermesi balığı kaçırabileceği yönünde büyük bir baskı ve kıskançlıkla oltayı her dakika yenilenen bir biçimde istediysemde vermedi ve yaklaşık onbeş dakika uğraştıktan sonra altta gözüken ve 1 metre 60 santim uzunluğunda ve 16 kilo ağırlığında olan köpekbalığını bizim hayretlerimiz içerisinde tekneye kadar çekti ve İngilizler kepçe ile tekneye çıkarttı.

yakalanan köpekbalığı ölçülüp tartıldıktan ve fişlendikten ve fotoğraflandıktan sonra denize geri gönderildi.

Ben kıskaçlık ve hırsla oltanın yemini değiştirip tekrar Uskumruya döndüm ve beklemeye başladım. Bu arada bizle gelen İngilizlerden bir tanesi Denizin tuttuğundan biraz daha büyük başka bir köpekbalığı tuttu ve aynı işlemler yapıldıktan sonra oda serbest bırakıldı.ve biz beklemeye devam ettik.Aradan iki saat kadar daha geçtikten sonra eşimin oltasından yine aynı sesler yükseldi ve ben bu sefer kaplan gibi bir hamle yaparak oltayı kaptım ve kesinlikle vermem ben çekeceğim diyerek eşimin itirazlarını dinlemeden balığı çekmeye başladım.Aman Allahım o ne büyük bir kuvvetti. Oltayı bacaklarımın arasına alarak İngiliz balıkçının tarifi doğrultusunda çekmeye başladım ama balık neredeyse beni havaya kaldırıyordu. O an dünyada başka hiçbir şey ne görüyor ne duyuyordum balığın oltanın ucundaki mücadelesi ve kuvveti beni adeta zevkten deli etmişti On dakikalık bir mücadeleden sonra balık teknenin dibine geldi fakat dipte olduğu için görünmüyordu.Bu belkide tutmak için geldiğimiz o büyük balıklardandı.Ben artık heyecandan bitmiş bir halde iken yandaki İngilizlerin dolaşmasın diye topladığı oltalar yana kayarak benim olta ile dolaştılar.Daha doğrusu kancaları benim oltanın misinasına sarıldı. İngiliz balıkçı onu çıkartmaya çalışırken ben balığı çekmeyi bırakarak hayatımın hatasını yaptım ve tahminime göre boşluk bulan balık kancadan kurtuldu ve kaçtı.Ben tam bir şok halinde iken İngilizin balık kaçtı ama büyüktü deyip yamulan kancayı bana gösterdikten sonra arkasını dönerek gitmesi beni iyice deli etti.Benim için inanılmaz olan olay onun için sıradan olduğu için pek önemsemedi. benim ise dünya başıma yıkıldı.Normal şartlarda benimle çok fena alay edecek olan eşim bile moralimin ne kadar bozulduğunu görünce sesini hiç çıkarmadı ve ben seni tuttun kabul ediyorum diyerek moral verdi.Enis zaten hep beni bu yönde desteklediği için oda benzer sözlerle bana destek oldu fakat ben bitmiştim

Daha sonra Uskumruya devam ettik ama bir daha büyük balık vurmadı.Tuttuğumuz Uskumrular bir sandık dolusu idi ve yaklaşık 250 300 tane ve 90 kilo kadardı.Biz kendimiz için 45 tane kadar aldık ve İngilizlerde bir miktar aldı.Geri kalanı ise İngiliz balıkçılar tarafından değerlendirilmek üzere onlara bırakıldı.

Sonuç olarak çok güzel geçen bir günün ardından hayatımız boyunca unutulmayacak anılarla ve yeniden böyle güzel bir organizasyon yapma planları ile evimize döndük.

NOT: eşimi bir daha götürmeyeceğim çünkü o varken galiba ben büyük balık tutamayacağım

2. Aramis

Aramis

Harika bir anlatım Mükemmel bi rapor.Sadece tebrik ediyorum fazla laf salatası yapmaya gerek yok herşey ortada.

3. sedatk

sedatk Sedat

Paylaşım için tşk ve Tebrik ederim Onur.Trofeleri umarım en kısa zamanda yakalar ve bizlerle forumda paylaşırsın:)

4. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

teşekkürler arkadaşlar kaçan balık büyük olurmuş gerçekten hala onun moral bozukluğu var ama belki de istediğim o büyük balığı burada tutacağım kimbilir

5. sedatk

sedatk Sedat

Tabiki tutarsın,fakat orada uskumruları yerken yanına bize has içecek bişiler açmadıysanız ehh!! derim :D

6. Horozbina

Horozbina Levent

Favori Kamış:
    Turnafresh Kamış+ Shımano Makine
    En İyi Avı:
    Lüfer+Lambuka
    Helal
    -mekan
    -fotolar
    -balıklar
    -kaçan balık
    -mutluluğunuz
    şu okyanus meselesi her şey çok heyecanlandırıcı . tebrikler ,tebrikler,tebrikler ...

7. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

güzel kelimeler için teşekkürler arkadaşlar
    Sedat ben akşam Enis ile balıkları temizleyip fırına koyduktan sonra balıklar pişmeden uyuyup kaldım ve ertesi sabah uyandım . Çünkü balık tuttuğumuz yer kaldığımız yerden 2 saat uzaklıktaydı ve gece bir gibi uyuyup sabah 5 gibi uyanınca üzerine birde balığın yorgunluğu eklendi ve ben bırak bir şey içmeyi tuttuğumuz balıklardan yiyemedim bile. Üç gün için gittiğimiz için herşey çok sıkışık bir programda oldu ve o yüzden biraz yorgun düştük ama herşeye değerdi

8. summerset

summerset Barıs Tufan

Favori Kamış:
    lineaeffe fishing ferrari extreme 2000 surf kamış ; tubertini gorilla surf makine
    En İyi Avı:
    50 cm kofana ;2 kg kalkan
    harika bir rapor çok teşekkürler :D

9. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

teşekkür ederim aslında daha fazla güzel ve ilginç fotoğraflar var ama 15 tane sınırı varmış o yüzden hepsini ekleyemedim

10. acquis_communautaire

acquis_communautaire

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Ne kilosu yahu, gram :)
    Tebrik ederim Onur Bey...Ben de bir senedir Ingiltere'deyim. Eylul'de geri donecegim ama firsat bulup baliga cikamadim. Daha dogrusu oyle planlarim vardi ama is-guc derken bir de balik avlamak icin lisans cikartmaya usenince zamani yedik bitirdik. Turkiye'ye gider istavrit tutariz artik :) Gerci Temmuz'da tatilde onu bile tutamayip madara olduk ya :)

Bu arada nefes almak icin bile lisans isteyen Ingilizlerin sizden birsey talep etmemesi ilginc...Acaba turistler muaf mi? Dur bi arastirayim :)

Sevgiler,
    U.

11. acquis_communautaire

acquis_communautaire

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Ne kilosu yahu, gram :)
    Onur Bey,

Vallahi aklima girdiniz gider ayak :) Arastirdim, bir gunluk lisans bile cikartilabiliyor burda...Cok gerekirse oyle yaparim. Ben Londra'dayim. Güney-doğu sahilinde boyle gunluk tura cikaran bir yer aramaya basliyorum bu andan itibaren...Siz nereden ciktiniz baliga, nasil ayarlamis kayinbiraderiniz, kaca ayarlamis filan ogrenebilirsem sevinirim. Hatta Londra'ya yakin bir yerse ben de dogrudan temasa gecebilirim adamlarla...

Saygilar,
    Utku

12. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Açılan iğnenin fotosunu isteriz;) ;) .Bu arada eşinizede tebrikler.

13. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

Ben size özelden adamların internet adreslerini gönderiyorum bizden herhangi bir lisans talep etmediler sadece tarihi belirliyorsunuz ve ücreti ödüyorsunuz başka herhangi bir şey yok ayrıntılı bilgiyi internet adresinden bulabilirsiniz

14. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

Açılan iğnenin fotosu yok maalesef hiç düşünemedim görüntülemeyi ama videosu var hem eşimin yakaladığı balığın yakalanışı hemde benim olatamın diğer oltalarla karışması ve ayırmaya uğraşırken balığı kaçırışım ve o andaki suratımın hali. zaten videoya aldığımız bölümlerin fotosu yok çünkü fotoğraf makinesinin kamerasına aldık.akşam evde yüklemeyi denerim

15. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık süper bir anlatım ve süper fotolar

16. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    Tebrikler güzel bir macera yaşamışsınız, ailecek.:D Fotolarda güzel. işallah aradıgın balığı büyük yakalarsın:)

17. alpperr

alpperr alper

Dilinize sağlık, harika bir anlatım...
    Gönül isterdiki o büyük trofeyi kaçırmasaydınız ve bu güzel av raporunu
    bizler içinde unutulmaz kılsaydınız.

18. tugay sahın

tugay sahın

Favori Kamış:
    olta,mısına
    En İyi Avı:
    1 kg levrek
    mukemmel anlatım,mukemmel resımler son zamanlarda okudugum en ıyı av raporlarından bırı tekrar tekrar okudum.kacırdıgınız balıgı sankı ben kacırmısım gıbı uzuldum,saglık olsun.daha nıce avlar dılegıyle.yenı av raporunu en kısa zamanda beklıyoruz.
    saglıcakla kalın gurbet elde

19. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    anlatım süper havada güzelmiş keşke küçük uskumrulardan birini canlı olarak atsaydınız bence daha etkili olurdu

20. balıkadam

balıkadam ibrahim

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    1 kiloluk aynalı sazan ve 1 kg 900 gr lık alabalık
    tadına doyulmaz bir rapor olmuş tebrik ederim