İngiltere Balıkçılık Bakanı Jonathan Shaw İngiltere'de amatör balıkçılığın teşvik edilmesi, çevre ve balık populasyonunun korunmasına yönelik yeni bir yönetmelik yayınladı. Her yıl 1 milyon olta balıkçısının yaklaşık 538 milyon pound (1.3 milyar TL) harcadığı ülkede Olta Balıkçılığı Ulusal Federasyonu, Levrek Avcıları Topluluğu, Amatör Balıkçıları Koruma Ağı gibi sivil kurumların görüşleri doğrultusunda hazırlanan yönetmelik Amatör olta balıkçılığını teşvik etmek ve balık stoklarının artırılmasına yönelik tedbirler içeriyor. Ayrıca olta balıkçıları için lisans zorunlu hale geliyor.
vallaha tosun paşa gibi levrek uleyn onu karadan tutsa bizimkiler kesin balık haneye götürür satar takriben 300/civ arında bipara tutar o levrek
İngiltere'de tatlısuda lisanssız balık tutmak mümkün değil.. Yani yiyorsa tutar tutmak isteyen 2500 pounda kadar cezası var. Ama tırıvırı filan tarzı avlanmak isteyeni (ki ne olduğunu bile bilmiyorlardır) sanırım majesteleri kralicenin zindanlarinda tavana asarlar tersten Lisanslar sürelidir. Tek günlük lisans almak da mümkün... Internetten online alınabiliyor ücreti mukabili... Darısı dunyanin en guzel memleketinin basina..
Uygulama Farkını göstermesi bakımından: Her yıl 1 milyon olta balıkçısının yaklaşık 538 milyon pound (1.3 milyar TL) harcadığı ülkede Olta Balıkçılığı Ulusal Federasyonu, Levrek Avcıları Topluluğu, Amatör Balıkçıları Koruma Ağı gibi sivil kurumların görüşleri doğrultusunda hazırlanan yönetmelik Amatör olta balıkçılığını teşvik etmek ve balık stoklarının artırılmasına yönelik tedbirler içeriyor. Tabii bu kuruluşlar da öylesine değil, yani kurluşun başkanın keyfine ya da birileri sadece öyle olmasını istediği için değil, üniversitelerin ya da uzmanların da fikirlerini alarak çalışmalarını sunuyor olmalılar ki, İngilterede o balıkları görmek mümkün oluyor. Tabii sadece amatör balıkçılığı değil, ticari balıkçılığı da Bilimsel olarak değerlendirdiklerinden olsa gerek, bizde amatöre yasak olan boyların ticari balıkçılar tarafından çevrilip yok edilmesi durumu da olmuyor. Bizde nasıl?
Bizde nasıl? Bizde malum, güç kimde ise onun dediği olur, yani büyük balık herzaman küçük balığı ham yapar, Orası ingiltere, insanların özgür olduğu, çok rahat konuşulabildiği, (herşey dahil) hemde kraliçeyle yönetilen bir ülke! yani şartların, eşit olmadığı 2 ülke (her konuda), bu nedenle kıyaslamanın yapılmasının çok zor olduğu bir konu! RASTGELE....
Yazık ki bizde ki vurdum duymazlık varken biraz zor bu tip uygulamaların da Türkiye'de görülmesi. Asıl önemli konulardan biri fark ettiyseniz yukarda net rakamlar var ne kadar harcamalar yapılıyor bu alanda, yüzde yüz eminim ki bizim ülkemizde muhtemelen daha çok harcama yapılyordur ama kayıt dışıdır ve yönetici kısmının bu rakamlardah haberi dahi yoktur. Halbu ki etrafımızın denizler ile çevrili olması balık çeşidinin çok olması ülke dısından balık av turlarının bile düzenlenmesi için cok cazip... inşallah ileriki yıllarda bu tip profesyonel uygulamalar Türkiye'de de görmek nasip olur bize.
Sende yakala seninde avatarın şenlensin Erdem abi ; bu sözü Zekaiden haptım avatarımız şenlensin Ama gerçekten senin avatarındakiyle pek bir farkı yoktur !