[/URL][/IMG]Erzincan'da Fırat Nehri'nde avlanan balıkçıların ağına takılan 2 dev turna balığı saatler süren uğraşlar sonucu yakalandı Erzincan'da 10 yıldan beri balıkçılık yapan Sinan Atasever ve 8 arkadaşı tarafından biri 65 diğeri 50 kilogram ağırlığındaki 2 turna balığı, kilosu 10-15 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarıldı. İplik Caddesi üzerindeki balık tezgahlarında satışa sunulan turna balıklarından 65 kilogram ağırlında olanı kısa sürede satılırken, 50 kiloluk balığı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bir balıkçının güçlükle yerinden kaldırdığı turna balığını meraklı gözlerle izleyen bazı vatandaşlar, cep telefonlarıyla dev balığın fotoğrafını çekti. Önceki yıllarda Fırat Nehri'nde daha sık avladıkları turna balığının son zamanlarda yine ağlarına takılmaya başladığını ifade eden balıkçı Sinan Atasever (38), 3 botla dün gece çıktıkları balık avında büyük bir sürüyle karşılaştıklarını belirterek, ancak iki tanesini yakalayabildiklerini, diğerlerinin ağdan kaçtığını söyledi. Nehirde, 100-150 kiloluk turna balıklarının olduğunu anlatan Atasever, balığın kilosunu 10-15 YTL arasında sattıklarını dile getirdi. Balıkları 9 kişinin uzun uğraşlar yakalayabildiğini kaydeden Atasever, "Turna çok hareketli bir balık. Yakalamak için bazı zaman suya girmemiz de icap ediyor. Bu balıkta kılçık yok. Normal et şeklinde satıyoruz. Mangalda ve yağda güzel oluyorhttp://http://www.haberprogram.com/h/2007/02/18/4128-
Cevap Caner balığı daha önce aynı resim bir kaç kez daha sağolsun basında yer aldı ara ara koyarlar bu resmi daha açıklayıcı bilgiler linkteki konuda var http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=17033
Bu balık turna deyil. turna balığı o kadar kilo almaz.Kılçıksız olduğuna göre olsa olsa yayın balığı türünde bir balık olabilir.Mesela somon balığı gibi bir şey.45kg lık bir turnanın boyu adam boyundan fazla olması lazım.
Arkadaşlar haberi yazan sallamış bari siz inceleyip buraya aktarın . Turna nerede bu balık nerede. Ayrıca ticari haberler burada ne zamandır konmakta? Neredeyse satılan dükkan adresi bile konacakmış. Ben paragat resmi koydum diye tenkit üstüne tenkit aldım o arkadaşlar sanırım bu haberi görmemiş.
turna bunlar arkadaşlar bence bu haber yanlış değil, sanırım bu sazanı tutan arkadaşlar kendi aralarında birbirlerine Turna diyorlar. boy ve kilo ölçüleride aşşağı yukarı tutuyorlar. Hiçbirinde kılçıkda yok. Haberde dedikleri gibi 100-150 kilo olanlarıda var. Bu büyükteki turnalara Kutup Turnası deniyor zaten.
balık caner adıyla bilinen balık bölgede turna diyenlerde mevcut. durum bu yayın değil somonla akraba değil hint sazanı ile arasında kan davası var. yani bizim caner ha bildiğin caner
haberi geçtim.... yorumlar harika namık abi nerdesin bi mesajla bırakılmaz bu konu Bi de bu haberi yazan muhabiri ve editörünü Türk dili ve edebiyatı, güzel konuşma ve yazma, fizik,kimya,biyoloji,ekonomi.... vs.vs.vs eğitimine sokmalı yahu
bu arada benim tuttuğum mığrılar için ne diyorsun abi... sirkülere uygun mu sence bi danışayım dedim... Ölçü için de gazete kullandım...
yapma abi yahu ben o zaman bi daha resim koyarken forumda bir arayayım nedir bu balıklar öyle koyayım resimlerini... Bak yıllardır mığrı diye biliyorum ben bunları...
Sevgili Üyeler Bu balıkların resimleri aylardır bazı forumlarda yer alıyor.Bende bu konuda yazmaktan hakikaten yoruldum.Tekrarlıyorum. Bunlar asla turna değildir. Bunlar asla Hint sazanı(Mahseer) değildir. Bunlar Doğu Anadoluda Diclede,Fıratta Peri Suyunda Keban barajında bulunan yöresine göre Caner,İn balığı yada esas adı Şabot yada Şabut denilen balıklardır. Sevgiyle kalınız Yayınla Somon akrabamı olur yahu