insan sağlığı için zararlı balıklar...

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında bilal07 tarafından paylaşıldı.

1. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
  2. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    namık abi benim tuttuğum balonlar da pek yenilecek gibi değildi:p en iyisi uzak durmak

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Yazıda ultra saçmalamışlar gibime geldi, balon balığının dikenleri zehirli değil ki. Derinsu gümüş balığı da naylon balığı da zehirli değil.

4. sedatk

sedatk Sedat

deeeerlerrr abi deeerler

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Yeni su sıcaklıkları zehirli balık getirdi

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/default....yasam&ArticleID=892128&Date=11.07.2008&ver=74

Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bağlı Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan, küresel ısınmaya bağlı olarak Akdeniz’de, bazıları zehirli, 68 yeni balık türü yaşamaya başladığını söyledi.

Akdeniz’de 1975 yılında 21.5 derece olan su sıcaklığının 2008’de 23.5 dereceye çıktığını belirten Turan şöyle konuştu: “Kızıldeniz ve Atlantik Okyanusu’ndan deniz suyu sıcaklığının 2 derece artması nedeniyle, balıkların üreme zamanı, yeri, yaşama alışkanlıkları değişiyor. Akdeniz’e küresel ısınmadan önce yılda 1-2 yeni balık türü giriyordu. Bu rakam 4-5’e çıktı.
    Akdeniz’de 48 familyadan toplam 68 çeşit yeni balık türü yaşamaya başladı. Bunlar arasında zararlı olanlar da var, bazılarında zehirli maddeler bulunmakta.
    Yeni türler, yerli balıklarla savaşa girdi.
    Kızıldeniz’den yeni gelen balık türleri genellikle ’karnivor’ denilen güçlü ve yırtıcı türler olduğu için savaşı kazanıyor. Akdeniz’in alıştığımız balık türleri azalıyor.”

6. ak100

ak100 Adnan AKYÜZ

En İyi Avı:
    kaya balığı - 0.05 kg
    deniz suyu sıcaklığının normalin üstünde artması ve küresel ısınmanın genel etkileri denizlerde de görülüyor. genelde ege ve akdeniz bölgesinde görülen trakonya geçen sene ve bu sene karadenizde fazlasıyla görülmeye başladı. çoğu amatör balıkçı bu balığı tanımadığı için tehlikesinden habersiz avlanıyor. kıyıdan avcılık yapanları fırsat buldukça bu balığa dikkatli olmaları konusunda uyarmaya çalışıyorum

7. ak100

ak100 Adnan AKYÜZ

En İyi Avı:
    kaya balığı - 0.05 kg
    balıkların görüntülerinin ilginç olması habere kaynak olmuş sanırım :)

8. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    balıklardan gümüş balığı diye tanıttıkları balığı ben lokum diye biliyorum.Çok yumuşak bir eti var.Lezzetli sayılır.Balon dedikleri darklı bir balık gerçekten zehirli dikenleri var.Son balıkta zaten naylon bir ara soğan balığı diyede duymuştum.Pulu zor temizlendiği için kediye vermiştim.Kedi yaşıyor:D:D:D

9. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    bir ekleme de ben yapayım bari;

pasifik baraküdası. yani meşhur sphyraena barracuda nın etinde de çeşitli zararlı toksinler bulunmakta (artık botoks gibi faydalı! toksinler olduğu için zararlı toksin diyorum :D yoksa tamlama hatalı yani) ve eti yendiğinde sinir iltihaplanması gibi feci şeyler yapabilmekte. (imiş)

10. themad2

themad2 Serdar

Sinekte zehirli ama zehiri kaşındırıcı etki yapıyo :D
    Bunlarda öyle birşey kastemişler yada balon balıgının bi kaç bin türü vardır 1 tanesi zehirlidir ama neticede acayip saçmalamışlar.Denizler aleminin fukara balıklarına yapılacak iş degil:D