İnsan yapa yapa alışıyor. (Çapari)

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Volume34 tarafından paylaşıldı.

1. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    ProCatch Carbospin Pro-240 Spin Kamış
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Bundan 1 ay felan önce aklıma bi fikir geldi, kendi çaparimi yapıyım dedim hatta herşeyimi kendim yapıyım dedim kendi kendime onay verdikten sonra çapari malzemelerini alarak başladım. İlk iğnem 8 no lacivert çapraz iğne 10 12 numara istiyodum ama yokmuş 8 aldım. Tamam şimdi tuhafiyeciye organze kurdale almaya girdim içeri merhaba felan derken derdimi zor anlattım en sonunda bi beyaz organze kurdale aldım misina felan derken işin en kötü yanına geldik oje bulmaya annemde yokmuş girdim dükkana merhaba abi oje varmı ? ne işin var ojeylen diye bir cevap gel çık işin içinden arkadaşıma alıyorum dedim neyse geçti eve geldim son olarak bi engel annem sehbaya dizdim malzemeleri anneme derdimi anlatmaya başladım pek anlamadı gibi ama neyse dedim o gün yapmaya başladım ilk yaptıklarım şöyle bişeydi

[​IMG][/url][/IMG]

Sonra tam gaz devam 50 tane felan yapmışım sonra bi ara verdim şöyle bi baktım beğenmedim yok olmaz bu değil bu hiç değil diyip tüyleri kesip yeni tüy bağladım sonra böyle bişey oldu

[​IMG][/url][/IMG]

Sırada bunları bedene dizmek vardı tabi misina kıtlığı yaşanıyor malzeme çantamda makinadan söküp yaptım bişey oldumu olmadı ama saklıyorum hatıra olsun diye :)

Bu iğneler çok büyük diyerekten gittim malzemeciye 10 no çapraz iğne aldım bağladım felan. Şu resimdeki soldakiler 10 no iğneyle yaptıklarım sağdakilerde sonradan alışınca 8 no iğneye bağladıklarım.

Forumda herkez diyor cengiz balıkçılık çok iyi indirim yapıyorlar diyince arkadaşımla Tuzla'dan taaa Üsküdar'a gittik cengiz balıkçılığa avenger 65b makina aldım ve çapari malzemeleri birkaç tüyo aldıktan sonra dün akşam ve bugün bağladıklarım

Buraya kadar okuyup sadece resimlere bakmadıysanız ayrıca teşekkür ediyorum resimlere bakıp geçtiyseniz canınız sağolsun tek isteğim yorum ve tavsiyeleriniz. Hayırlı günler bol balıklar abilerim kardeşlerim...

2. rko

rko mustafa

Güzeller emeğinize sağlık

3. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Mustafa abi teşekkür ederim yorumun için.

4. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Koray çok güzel olmuşlar kardeşim ellerine sağlık, inşallah bolca istavrit avı yapabilirsin çaparilerinle ki kullandığın renklerde oldukça uygun görünüyor :thumb:
    Konunun başlığında belirttiğin gibi, çapari kösteği bağladıkça teknik gelişir, yaptıkça daha muntazam hale gelir köstekler ;) aynen devam et çalışmaya...

5. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Evet abi özensiz yapılmış işten hayır gelmiyor özenle yaptım ilk 10lu çektiğimde hepsini geri atçam :) teşekkür ederim yorumun için.

6. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    ilk öncelikle ellerine sağlık,benden sana bi tavsiye veriyim organzeyi 6-7 tel yap 2 tane sim at,suda daha iyi yüzer dediğim gibi yaparsan

7. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Koray eline sağlık, ileride dahada gelişecektir eminim, rastgele.

8. sabriyazici

sabriyazici sabri

ellerine sağlık inşallah güzel balıklar alırsın kazasız belasız sağlıcakla kal rast gele

9. ALPER DEMİREL

ALPER DEMİREL Alper

Favori Kamış:
    ALBASTAR 1942 İSTANBUL KAMIŞ 420CM
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b MAKİNE
    Koray kardeşim çaparilerin güzel olmus şu ignenin üstündeki iplikleri nereden aldın markası fln verebilirmisin :)

10. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Özel mesajda söyledim ama yine söyliyeyim yeni başlayanlar için tuhafiyecilerde bulabilirseniz organze kurdale alın yeşil veya beyaz veya balık malzemesi satan yerlerde çapari simi diyin yardımcı olurlar iğne 10 no kullanın alışmak için sonra 12 no yaparsınız misina dandik bi 0.10 0.15 aralığında misina sonra yapa yapa öğrenin benim gibi :thumb:

11. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Bu organzenin 6 7 teli az gelmezmi ? ben göz kararı yapıyorum şimdilik :) teşekkür ederim cevabın için.

12. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Sabri abi sağol inşallah bi balık alırsam çok iyi olucak seri üretime geçicem :)

Sağol Recep abi 1 2 hafta sonra hazırlardan farkı kalmaz sanırım :)

13. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Tebrikler ilk denemelere göre gayet iyiler.Gelelim birkaç yoruma ben çapari bağlamayalı bayağı bir zaman olmuştur aslında.Dedemle beraber tekneyle avlanmaya çıktığımız zamanlardan kalma en fazla martı tüyü kullanırdık.Grilisi beyazlısı halen güzel iş yapmaktadırlar.Ayrıca elindeki 8 no iğneye bağlarsan çinekop ve sarıkanatlarda yakalayabilirsin (Ağız alışkanlığı halen bu çapariye çinekop çaparisi denir) Zaten kıyıdan avcılık için 8 no iğne çok büyük kaçar.İstavrit için biraz uzun tutmuşsun organzeleri ama sorun değil boyu ayarlamak çok basit.Balığın nazlı olduğu zamanlarda ince takım ve köstek sayısı 4.00-4.50 cm kamış için 8-10'lu çapari.Balık bol olduğunda köstekleri daha kısa tutup bu sayıyı 15'liye çıkarabilirsin.Ayrıca kendi yaptığın takımların daha avcı olduğunu göreceksin.Çünkü kullandığın iğneden ,organzeye ve misinasına kadar hazır aldığın takımlardan daha kaliteli olacaktır.Mesela bu hafta ta gebzeden boğaza avlanmaya gelen forumumuzun üyesi Vatoz70 nicli bir abimizin verdiği el emeği göz nuru çapariyle millet bir iki balık çekerken biz dolduruyorduk çaparileri.Zaten sende farkı gördükçe hep kendin yaparsın takımlarını :thumb:

Rastgele...

14. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    koray kardeşim çok gzl olmuşlar. yapması ayrı tutması ayrı bi zevk... gzl günlerde kullanırsın inşallah...

15. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim Can abi tek sorunum şu tüyün ne kadar olucağı yaptıklarım iyimi yoksa seyrekleştirmekmi lazım?simden 2 veya 1 tel kullanıyorum onu bi anlarsam tamamdır :) Şu 10 no iğneyle yaptıklarımın tüyleri çok gibi ama beyaz olan bobin halinde sim organze ondan baz alarak yapıcam artık :)

16. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Koray kardeşim hayat yenilenmekten ibarettir, yaptıgın yeni bir çapariyi avda denedikten sonra yenisini yapmaya karar vermelisin şu an çok begendigin bir çapariyi bir süre sonra begenmeyeceksin yeni sistemler geliştireceksin söküp yeniden yapmak için ugraşmaman adına yap dene .

17. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Tüyler biraz uzunmu?

18. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    dene ve gör derim,balık seyrek olduğu zamanlardaki verimi çok iyi

19. ALPER DEMİREL

ALPER DEMİREL Alper

Favori Kamış:
    ALBASTAR 1942 İSTANBUL KAMIŞ 420CM
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b MAKİNE
    Bişey sorucam ben bedene düğüm atmadan köstegi nasıl baglarım ?

20. toruga

toruga tolga

Favori Kamış:
    Safina X Spin 2.70m 10-35gr
    Favori Makine:
    Spro Hardliner
    En İyi Avı:
    aral 2.550gr
    çok güzel görünüyorlar nereden sipariş veriyoruz.