http://img813.imageshack.us/img813/8611/imebotlar.jpg Arkadaşlar öncelikle benzer forumlar içerisinde en seviyeli ve en dolusu bu forum...katılımda bulunup emeği olan herkese tebrikler... Üstte fotoğrafları bulunan botlardan almak istiyorum ama henüz karar veremedim bana yardımcı olmanızı rica edeceğim... (Evet biliyorum üstteki bütün botlar ile iligili düşünceleri neredeyse tek tek okudum tekrar aynı konuyu açıyorum ama bir şey izah etmek istiyorum... Evet bende 1100 denye üzeri zodiac tipi 3,60 civarı işte aliminyum-fiber-tahta taban bir bot almayı arzuluyorum ama işte hayat şartları bu bakımdan kendimi zorlayarak ulaşabildiğim fiyatlar şimdilik bunlara yetiyor (evli 2 çocuk ile insan öncelikler de kendisini en sonda buluyor inanın...babalar bilir Kuşadası İzmir hattında Selçuk Pamucak Koyu ile Muhtelif civar koylarda ve gidebilirsem de daha güneyde at bagaja şeklinde kullanmak istiyorum... O bakımdan senede imkanlar dahilinde en fazla sanırım 10-15 arası sadece sabah suyunda en fazla 2 kişi olmak üzere kullanmayı planlıyorum... BUNA GÖRE DEĞERLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM...ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER)
Hoşgeldiniz Cem bey, bu tip klasik şişme botlada en iyi mariner botu biliyorum. Yakından da inceleme şansım oldu gayet kaliteli bir ürün, kullanıcıları memnun. http://www.sismebot.com.tr/default.asp?git=10&urun=33055 Bu fiyatlara 2.65 zodiac tipi ahşap taban da alınır ama pratik indir şişir olayı olmaz. Bir de kolibri ızgara tabanlı K-280 T var o da çok pratik ızgara taban olduğu için. Fiyatı 2 ay önce 580 Tl idi. Şimdi zamlanmış.
Bende bir ara bu tip şişme botlara bakmıştım ama deniz bu şakası yok, kürek çekmekle bir yere gitmek zor.. akıntının götürdüğü kadar hızlı kürek çekmeniz gerektiği durumlar olabilir, kendinizi çok uzaklarda bulabilirsiniz, bence birikim yapıp bahsettiğiniz zodiac tipi bir bot alın şimdi olmasın 3 sene sonra olsun canınızdan önemli değil
henüz almadıysanız bence vaz geçmekte fayda var. bir kere güvenli değil motor oladığından. bununla ulaşabileceğiniz fazla mera bulamayabilirsiniz. ulaştığınız meralardaki balıklarda sizi zamanla tatmin etmeyecektir. tabii ki bunlar benim şahsi fikrim.
Ben bir süre Navigator III bot kullandım.Forumda aratırsanız resimlerimi görürsünüz.Benim size tavsiyem bir arkadaşın da dediği gibi İntex Mariner bot veya Navigator II.Bu botları alırsanız emin olun bir sene sonra zodiac tipi bir bot bakarsınız.Onu alıp kullanınca da fiber tekne peşine düşersiniz.Kesinlikle kürekle açılmayın derim.Mutlaka bir motor edinin.
Cem Bey forumumuza hoş geldiniz. Bu tür botlardan 5-6 sene kullandım. Durun şimdi size bir iyilik yapıp vazgeçireyim bu botları almaktan. Şöyle ki: Kendinize eziyet etmek istiyorsanız alın. Tabanın yumuşak olması hareketlerinizi kısıtlıyacak, beliniz ağrıyacak. Biraz rüzgarda uçurtma gibi uçacaksınız. Kıyıdan çok kolay açılacaksınız ama dönerken 2 ileri 1 geri kürek çekmekten elleriniz su toplayacak. Denizde hiç bir zaman kendinizi güvende hissetmeyeceksiniz. Bence sert tabanlı zodiac tipi bir bot için imkanlarınızı zorlayın.
Cem Bey bende yıllardır deniz motorları kullanmaktayım, şu andada fiber tabanlı 15bg 4 zamanlı bir botum var, ama baktımki en büyük zevki rölantide kıyı kıyı gezerken alıyrum, 54 lbs bir elektrikli motor aldım. ağır motorun eziyetlerinden bi çırpıda kurtuldum. ancak botum hala çok ağır ve bende dediğiniz iki bot arasında kararsız kaldım.....bu yaz bi tanede bu botlardan edinerek çok keyifli seyirler yapmayı planllıyorum.....bendede iki çocuk var ellerinizden öper onlara motor kullanmayı öğretme açısındanda çok faydalı oldu elektrikli motor.....denizin asla şakası yoktur, ama kıyıdan asla ve asla ayrılmadan dertsiz tasasız pratik geziler için bu botlar ve elektrikli motorlar muhteşem.....tabii nerdeyse bedavaya ve sıfır ses sıfır emisyonla gezmekte cabası.....benim nacizane tavsiyem, kesinlikle limitlerini aşmamak kaydı ile bu botlardan birini edinini, arkasınada elektrikli motor alın (300 tl civarı, 12 taksir hatt daha fazla.....düşünmeye değmez motoruda mutlaka edinin) ileride dahada büyük ekipmanlar edinsenizde bu takımdan vazgeçemeyeceksiniz.....ama tekrar vurguluyorum, sakın limitlerini aşmayın..... umarım en hayırlısı olur, denizcekalın.....
Umut bey merhaba size bir sorum olacak, elektrikli motor konusunda, ekstradan bir aküsü oluyor mu bu elektrikli motorların, tek şarjda ne kadar kullanım imkanı veriyor, birde botu nerelerde kullanıyorsunuz acaba
kullanım sürenize bağlı olarak birkaç aküyle çıkmanızda gerekebilir, tek aküde yetebilir. ben bu motoru akşamüzerleri kıyıdan sakin gezintiler için kullanıyorum, kıyıdan açılmayı, limitlerini zorlamayı asla düşünmüyorum, o işler için benzinliyi kullanıyorum. geçen yaz deneme amaçlı gezintiler yaptım, 60 amp. eski ve yorgun otomobil aküm 4 kişi dolu fiber tabanlı botumda tam yol yarım saat kadar dayanabildi. yeni bir 90 amp civarı jel akü alacam bu sene, sanırım çok daha uzun seyirler yaptıracaktır, dediğim gibi geçen seneki seyirler sadece deneme idi. esasen 60 mp lik otomobil aküsü yeni olsa idi onlada 1 saati geçebilirdi.....hız aramıyorsanız, kıyıdan açılmayacaksanız bu motorlar gerçekten birebir. kürek hızından daha fazla süratleri bedavaya yapabiliyorsunuz işin esprisi bu. daha fazlası için benzinliler başlıyor.....umarım faydalı olabilmişimdir.....
Arkadaşlar...yorumlarınızı okuyorum...hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim... ...Evet arkadaşlar sizleri anlıyorum koruma içgüdüsü ile direkt kötü senaryoya odaklanıyoruz fakat dediğim gibi insan isek Allah baba akıl vermiş iyi kullanmalıyız denizde büyüye kapılıp kendimizi kaybetmemeliyiz rüzgarı, denizin kıpırtısını takip etmeliyiz hava durumunu iyi analiz etmeliyiz dalga boyunu rüzgarı öğleden öncesi sonrası durumların vs... şimdi buradan başına bir çok badire gelen arkadaşlara sesleniyorum bu badireler (kişi kendinden bilir işi kuralların dışına çıktığımız için bizim yüzümüzden gelmiştir...Kimi kurallar vardır gevşektir uymazsın bedeli çok ağır olmaz ama denizin-doğanın kuralları serttir canı çok acıtır kiminin elleri patlar kürek çekmekten kiminin başına güneş geçere kiminin de canını alır Allah korusun... ... Ben açık ve net işimden dolayı sadece pazar izinliyim..nasipse sadece sabah suyu yapmak planım... 3-4 saat kadar atıyorum 07:00 gibi 100-150 mt açılıp (ki koyun,kıyının,avlakın durumuna bağlı)işte bir tavalık balık hedefli...atıyorum gezme hedefli geziler için...e birde yazın kullanabilirsek 1 hafta izin ondada gitmeyi planladığım yerler Ege ve Akdenizin canım koyları ki çoğunu zaman içerisinde dolaştım genel olarak kapalı koylar...bagaja rahat atıp uygun koylarda salınmak... ...Yoksa çok şükür denizle dalga geçilmez bilirim...affedersiniz koca derya da insanoğlunun kul yapısı ne kadar da büyük de olsa ceviz kabuğu dur... ...O bakımdan rica ettiğim yardım... bu botlardan alayım mı almayayım mı ? tarzında değildi sadece su da süzülmesi - ağırlık kaldırması - dengesi açısından vs...hangisini tercih etmeliyim...idi. Eğer bir fikre sizlerinde sayesinde ulaşabilirde alımı gerçekleştirebilirsem...bende sizlere bire bir bilgi aktarabileceğim... Hepinize mutlu günler...
iki botuda kullanmadim acikcasi ama bestway estetik acidan daha cok ilgimi cekti....benim nacizane tavsiyem betway, arkasinada 45 yada 55 lbs civari elektrikli motor..... motoru mutlaka alin yoksa bot kurekle zerrece zevk vermez.....ayda 30 lira nereye vermiyoruz, inanin degecek buna.....