ANKARA'NIN BAĞLARI, MOGAN'IN AĞLARI... BAYINDIR'IN (MAVİ GÖL) JET SKİ'Sİ Mogan Gölü ve benzeri yerlerde ağ sorunu ve başka sorunlar forumumuzda ve bir çok yerde defalarca okuduğumuz ve bir türlü sona erdirilemeyen sorunlar. Bu yazdıklarımı forumumuzdaki bir yazıya cevap olarak yazıyorken ayrı açmayı uygun gördüm. Mogan gibi merkezi bir yerde ağ atan başka yerde ne yapar? Ülkemizde bir çok şeyde olduğu gibi bu alanda da maalesef sorunlar hiç bitmiyor. Şimdiye kadar forumlardan okuduklarıma göre bu sonucu çıkarıyorum. Daha etkili önlemler alınarak, kalıcı çözümlere ulaşılması şart. Polisimize ve Jandarmamıza bu görev yüklenmiş. Acaba onlara bu görevler yüklenirken iş yükü, yoğunluğu v.b. kriterlere bakılıyor mu? Mavi Göl'de her şey insan için..! Mavi Göl'e defalarca piknik veya balık avlamak için gittim. Şu zamana kadar 1 adet balık yakalayabildim. 5 TL verip otomobille içeri giriyoruz. Şimdiye kadar bana şu soru hiç sorulmadı veya söylenmedi; Balık yakalama malzemeniz var mı? Oltanız var mı? Şu anda balık avlanması yasak! Buyrun bu bilgilendirici broşürümüz( avlanmanın yasak olmadığı zamanda verilebilir; yarım sayfalık veya avuç içi kadar bir kağıtta verilebilir. Tırıvırının yasak olduğu, boy limiti v.s. ). En son 23 Mart'ta piknik amaçlı oradaydım. Gidenler bilir; Gezi amaçlı 4 kişilik pedallı su araçlarının yanı sıra, 20-25 kişilik büyükçe bir gezi teknesi var. Mavi Göl'ümüze hoş geldiniz... diye başlayan, çok yüksek sesli, beni her defasında rahatsız eden ve gölü turlayan bir tekne. Akşam 9- 10'a kadar çalışıyor. Ancak bu sene ilk kez bir jet ski gördüm. Maaşallah işler iyi. Uzakta olduğum için başka jet ski var mı göremedim. Yine daha önceden var olan bir sürat teknesi, daha önceden hiç görmediğim şekilde son hızla gölde turlar atıyor, son sürat şov yapıyordu. Viyadük tarafında olta atanlar gördüm. Bense oltamı götürmedim. Daha önce ben de yasak zamanda olta atmış mıyımdır? Evet olabilir? Ama bu, forumları okumadan önceydi. O kişilere veya bana yukarıda yazdığım gibi basit, maliyeti 5- 10 kuruş bir broşür, fotokopi kağıdı verilse olta atar mıydık? Kasım ayında viyadükün altındaki demirlerinden ( suya 30- 40 metre yükseklikte ) yürüyen, tahminen ortaokula giden çocuklar gördüm. Onları uyardım. Anfaya, Karayollarına tedbir alınması hususunda e-mail gönderdim ( Hala cevap yazmalarını bekliyorum). Forumlar vasıtasıyla bilgilendikten sonra , Mavi Göl'de tırıvırı atanlara şahit oldum. Yasak olduğunu söyledim. Tırıvırı atmışlar, imha ettim. 10 cmlik küçük bir levreği boy limiti var deyip, ikna edip geri saldırdım. Bu yazılarıma karşı özellikle Mavi Göl için derseniz; '' Ne gerek var bunlara, orada balık mı var.'' Haklısınız balık yok gibi ama bunlar düzeltilirse elbet olur. Bütün bu olumsuzluklara karşı hiç iyi bir şey yok mu? Tabi ki var. Gölün karşı tarafında yeri olan bir dernek var. İnternetten görebildiğim kadar da çeşitli faaliyetler yapıyorlar. Ama çok daha fazlası yapılabilir diye düşünüyorum. Evet arkadaşlar daha bir çok fikrim var Daha dün sahibinden.comda ağ satışıyla ilgili bir ilan varmış. Bir arkadaş görmüş, sağ olsun foruma yazmış. Ben de forumdaki bazı arkadaşlar gibi hemen ilgili yerlere mesaj, mail gönderdim. Bugün site bu ilanı kaldırmış. Yeter ki isteyelim Ülkemiz insanı her şeyin en iyisine layık Doğal, orijinal. Doğada, denizde, gölde Türküde, şarkıda, popta kısacası her şeyde. Ve bir zaman gelecek bu sorunların hiç biri kalmayacak... Peki her Ankaralı içer mi kıymetli arkadaşlar? İçenlerin de kendine kalmış ama içmez İçmez ama Bozlakları bozup içirirler. Buyrun arkadaşlar. Orijinal, bozulmamış hali: İp Attım Ucu Kaldı (Ankaranın Bağları); Seyit Çevik Beyin ağzına, ellerine sağlık http://alkislarlayasiyorum.com/icer...ucu-kaldi-ankaranin-baglari-orjinal-versiyonu Attığınız iplerin, misinaların ucu kalmasın, trofelerle geri dönsün inşaallah Selamlar, saygılar kıymetli forumdaşlar
Abi mavi gölde girişte dernek av yasakları boy ve limit bilgisi içeren tabela yapmış. Av yasak zamanı olta atanlara kimse karışmıyor bu çok yazık keşke özel güvenlik işe girse daha iyi olur. Tırıvırı da utanılacak bir Türkiye gerçeği oldu her yerde yasak ama her mekanda nasılsa var...
Gökhan Kardeş, ben tabelayı sadece derneğin çevirdiği alanın yanında gördüm. Dediğin gibi girişe de koymuşlarsa iyi olmuş. Tabelaların sayısını arttırsalar daha da iyi olur. Yukarıdaki mesajda yazmadım ama buraya sazan için gelenlerin bir kısmı maalesef yasak olan küspeli takım kullanıyor. Denetleme konusunda ise şimdiye kadar 1 kere Jandarmanın kontrole geldiğini sitelerden gördüm. Başka da ne gördüm, ne duydum... Selamlar, saygılar... Not: Tam mesajı gönderirken başarısız oldu. Ve siteye bağlanamadım. Ayrıca buradan site yönetimine ve siz değerli arkadaşlara bir soru sorayım. Bazen sitedeyken Chrome balıkavı.net sitesine bağlanamadı diye uyarı veriyor. Diğer sitelere bağlanabiliyorken sitemize giremiyorum. Bu sorunun kaynağı ne olabilir? Benzer sorun sizlerde de oluyor mu? Selamlar, saygılar.
dediğiniz gibi tırıvırı olayı en b üyük sorun. atılması bir sorun suda kopup kalması ise felaket! TIRIVIRI KULLANIMI YASAK MI YASAK !! ama satışı için bir yasak yok. sitemizin ana sayfasında ilan veren bazı dükkanlarda bile tırıvırı bulabilirsiniz. ilginç. önce satışını yasaklayacaksın. 1 yıl en azından çok sıkı bir denetim. satan dükkanlara ilkinde 1 hafta sonra 15 gün 3.sünde 1 aylık kapatma vereceksin. aynı suçun 2 yıl içerisinde 5 defa tekrarlanması ruhsat iptali olucak. bak bakalım tırıvırı kalıyor mu. ama nerdeee...
Haklısınız Sercan Bey. Bunu bizler düşünüyoruz da yetkililer düşünemiyor mu? Ya satanlar ? Bindiği dalı kesiyorlar... İlgili yerlerde( resmi ), bizler gibi bu işi seven 3-5 kişi olsa bile düzelir bunlar. Veya balıkavı sitelerinden ilgili yerlere 3-5 bin mesaj gitse; Cumhurbaşkanlığına, BİMER' e, İlgili Bakanlıklara denetlenmesi de, tırıvırı da, küspeli olta da v.s. hepsi düzelir. Bu konuda en çok Cumhurbaşkanlığı ve BİMER'e güveniyorum... Selamlar, saygılar.