İp misina gereklimi

Konu, 'Misinalar' kısmında Karatash tarafından paylaşıldı.

1. Karatash

Karatash Hüseyin

Favori Kamış:
    Albastar poseidon 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000
    Mecvut öakinamda 0,35 markasını bile bilmediğim bir misina sarılı.
    Bir de yedek kafam var.

Benim gibi denizde avlanan daha acemi bir olta balıkçısı için ip misina gereklimidir.
    Eğer sardırın diyorsanız hangi marka kaçlık sardırmalıyım.

Altına normal misina üstüne ip misina mı sarılyıor nasıl oluyor ?

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba;sordugunuz sorunun cvbı:Hayir.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aslında elzemdr, çok gereklidir.

Ama makinen filan buna uygun mu?

4. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Serdar Abi kalabalık avlanılan karışma riski olan yerlerde ip misina sanki biraz sorun olurmuş gibi geliyor bana. İp misina kullanan kişi düzgün atış yapsa bile biri gelip üzerine atsa karışıklık sorun yaratır gibi geliyor bana. Ama ip misinada balığın vuruşunu hissetmek ayrı bişey :)

5. Karatash

Karatash Hüseyin

Favori Kamış:
    Albastar poseidon 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000
    Açıkcası bunu bilmiyorum,
    Kamışım Lineaffe 200 gr atarlı 3,80 bir surf kamış
    Makina Albastar ETA60

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Balık tuttuğumuz şeyin adı ne: Takım. Oradaki her şey, bir bütünün parçaları.

Peki avcı takım, iyi takım ne: ince takım.

İşte tüm olay burada. 0.20 beden yerien, 0.15 beden iki misli avcı olur. Ama onu takınca, atamıyorsanız, patlıyorsa, ne olacak?

İşte ip misina bu derdi yok eder. İp misina alıp, aynı düzen yem, çapari vs. ile devam edecekseniz, bir faydasını da göremezsiniz elbette.

7. anton

anton Adnan

Favori Kamış:
    Vega Potenza 4.20, Lineaffe Exteme 4.40, Okuma Salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    Shimano PA Fliegen TD, Daiwa Emble pro 5000, Shimano spinjoy XT Surf
    En İyi Avı:
    Kova dolusu sarıkanatlar.
    serdar abi seni yakalamışken bir soru da benden. Boğazda uzak atışta kullanmak için 150-220 gr arası kurşunları atabilecek ip misina nasıl olmalıdır (minimum incelik, maksimum dayanıklılık vs.). Özellikle libre bilgilerini de verebilirsen yurt dışı sipariş verecek olanlara faydalı olabilir. türkiyede 30 dolarlık whiplash misinayı 250 TL ye satmaya çalışıyorlar.

8. jevan34

jevan34 Serhan

Favori Kamış:
    okuma Helios 2,70 (20-60)
    Favori Makine:
    Shimano olur, iyi gider
    En İyi Avı:
    Henüz yakalanmadı ama eli kulağında biliyorum Levrek 60 cm 2kg (2012) / Kalkan 1.5 kg (42 cm - 2012)
    Merhaba,

hazır konu açılmışken, sizin uzmanlığınızdan faydalanmak isterim. bende 10 gün önce 0,24 nippon reactor ip misina aldım.
    At çek için fazlamıdır ? :)
    henüz 1 kere 3 saat civarında kullandım ama performans anlamında memnun kaldım, kuş gözü yapmadı, ve yarı yolda bıakıcak gibi görünmüyor.
    ama lüfer ve levrek için görünürlüğü önemli ise avcılığı düşük kalırmı ? :eek:

İlaveten berkley whiplash misina nasıldır ? fiyatı oldukça yüksek idk bu farkı yaratan nedi bilginiz varmı ?

Teşekkür ederim

9. Karatash

Karatash Hüseyin

Favori Kamış:
    Albastar poseidon 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000
    Benim konu arada kaynadı :)

Albastar ETa60 ip misina için uygun bir makına mıdır?
    Kaçlık ip misina sardırmalı (marka model verebilirseniz sevinirim)

10. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    sahsi fikrim ;
    at cek avinda ne kadar ince olursa misina hem erim hem de kullanim kolayligi oluyor. surf atis yani uzaklara atmak isterseni de ip misina incelik yonunden one cikiyor. ama eskina karagoz gibi dip baliklarina kayaliktan 3-5 metre oteye atip beklemeli av yapacaksaniz bence monofilament kafidir.
    ben hergun burda atceke gidiyorum. yaklasik bir ay once Berkley Nanofil aldim. ne misina ne ip :) son derece memnunum. 0.12 isinizi gorur bence. 0.15 ideal. ben ki shimano alivio gibi alt duzey bir makine de bile rahatlikla kullaniyorsam sizin makinede de is gorur kanisindayim.
    135 mtlik nanofil yeter de artar bile. altina destek olsun diye monofilament koyabilirsiniz. makinenin kafa derinligine bagli olarak. kafada biraz yer kalsa yeter . tam tamina doldurmamak gerek bence.

11. anton

anton Adnan

Favori Kamış:
    Vega Potenza 4.20, Lineaffe Exteme 4.40, Okuma Salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    Shimano PA Fliegen TD, Daiwa Emble pro 5000, Shimano spinjoy XT Surf
    En İyi Avı:
    Kova dolusu sarıkanatlar.
    eğerki makineniz ip misinaya uygun değilse birçok sorun yaşacaksınız. en çok yaşanan rüzgarlı havalarda kuş gözü oluşması. dikkatli kullanmanız gerek. 2 inci sorun makinenin sarma teline baglı bulunan sarma parçası ip misine nedeni ile aşınacaktır. son olarak kamışının eğer porselenleri ip misinaya uygun değil ise onlarda kısa sürede aşınacaktır. değiştirmek zorunda kalacaksın. Buna rağmen ip misina kullanacağım dersen 6 kat veya 8 kat örgülerden 200-300m satın alıp makinenize sarın ve kullanın. 0.20 - 0.25 arası yeterlidir. daha kalın almayın. 3-4 kat örgü almayın. çok çabuk tiftikleniyor. (ucuz olanlar)

12. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    sufix in 0.12 ip misinası (100 m 35 tl) aldım özenerek,ilk birkaç kullanımdan sonra görüntü 0.30 gibiydi(3.90 protacle surf kamışa taktım,dam marka 10 yıllık 60 lik kafalı bir surf tipi makine ile),kalama açıkken unutup ani tasmalama yaptım,kuşgözünü çözemedim,düğüm attım.10. Kullanışta en uç halkayı çatlattı ve koptu(kesildi),fırlatıp attım.en uygun makina ve kamışıda kullansam çok uzun ömürlü bir ürün olduğuna inanmıyorum,vuruşları çok hassas gösteriyor evet ama ,40 yıldır bizde balık tuttuk epeyce;) .Eskiden ip misinamı vardı(aslında vardı da) deyip :) bir daha buluşmamak üzere ip misinayla birlikteliğime son verdimcyrr .Varsın patlasın bazen kurşunla beraber takımidk (o seste güzeldir bazen,kurşun suya girerken mermi gibi hani),florocarbonmudur nedir,ona da gıcığım:mad: ,sert bir misina(ben çocukken tüm misineler öyleydi,ilk yumuşak misineyi kullandığımda teknolojiye hayranlığım artmıştı),zorladımı çat diye gidiyorbanghead .Tutacağımız iki balık ,fazlasını zaten geri salacaz,varsın kaçsın,ürksün,kopartsın,kurtulsun yahu:)

13. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
  14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Abi, şu an elimde, 2 yıldan uzun bir süre önce sarılmış ve hala güzelce kullanılan, hemde en adi marka ip misinalar mevcut. Ne kamış kesildi, ne başka bir şey. Daha henüz bir kez olsun kuş gözü olmadı, en azından atarken. Ha, birisi çekmiş takımı, bir sürü misina bollaşmış, rüzgar karıştırmış, bu şekilde bir iki kez karışma oldu hepsi o.

Şunu unutmamak gerekiyor. İp misina için, kamış ve makine bunu kullanmaya uygun olacak. Yoksa başa bela olur, bu kesin.

Ha, ip misinanın getirisi de, iki balık fazla tutmaktan çok çok daha fazla oluyor, bu da ayrı mesele.

16. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    İp misinanın daha az balık kaçırdığı doğrudur ancak ben sahteleri kaybetmekten helak olunca bu ip misina olayına bulaştım. Sanırım 0,18 mm kalınlığında olan Bojin ip misina kullanıyorum. Düğüm sağlam ise sahte dala ya da ota takılınca kurtarma olasılığınız yükseliyor. Kamış+makina da sağlam ise sahtenin kancasını açarak sahteyi kurtarabilirsiniz. En büyük dezavantajı ise bir miktar fazla görünüyor olması...
    Dolaşma olayına ise ben hiç denk gelmedim. Uyguladığımdan değil ama olta suya düşer düşmez hafiften gerdirerek boşluğu almak sanırım bütün dolaşmaları engeller...

Sonuç: Özellikle suni yemlerle avlarda bence evet ip misina gereklidir.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Hımm...

Bunu kullanıyorsan o işlerde, bu gayet normal. İyi makine, iyi misina ile iyi anlaşır.

18. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Serdar,bana göre değil.Fuji halka sordum benim kırk yıllık malzemeciye ha! dedi.Bir sürü makine ve kamışım var ama hiçbiri uygun değil ip misinaya herhalde.
    tülermesi falan benim makinadan kaynaklı büyük ihtimal.Derede yayın,sazan vs. avında kısa mesafe için kullanırım (iri balıkta sağlamlığı için,incelikte avantajı)bozuldukça keser atarım fazla zaiyatı olmaz.ŞIP ŞIP oltada tercihim olur.Diğer avlarımda gereksiz(ne 100 metre derine olta atılan,ne de bu yıl hariç ağır ve uzağa takım atılan kıyı avcılığı yaparım,boğazda olsam ona uygun takım düzerim tabi)
    ben 0.12 kullandım sıfırken bile beklediğim ince görüntüyü bulamadım.0.12 normal misineyi göz zor seçer ,belki göz yanılmasıdır.0,08 alsam iki kullanımdan sonra halkaları elime alacakmışım.Halkayı üst üste lüfer vuruşu alırken çatlattı,olayı çözene kadar yarım saat geçti,balıkta çekti gitti.O SİNİRLE yumak haline getirdim mereti.

19. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    aga sahten takılınca, kamışa ve makinaya yük bindirmesen senin menfatine hele birde örgü kullanıyorsan hiç yapma bunu:)
    eldiven kullanarak misinayı çekip asılmanı öneririm...

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bunların hepsini yaşadık zaten abi. Ama kabahati ip misinaya değil, elimizdeki teçhizatta bulduk. Bu dertleri çözmek için ne zihni sinir icatları yaptık. Cebimize havlu koyar, sararken kılavuza tıkıştırırdık filan. Tam bir işkenceydi.

Ama neyin ne olduğunu öğrenince, ip misinanın ne kadar devrimsel bir yenilik olduğunu kavramak imkanı oldu.

Bu yeni bir konspet. Sen alıp ATV trenini (>400 km/saat), bildiğin şimendifer yoluna koyup işletemezsin. Doğrusu şu, öncelik yem, sonra iğne, sonra takım, sonra misina, sonra kamış, sonra da makine. Bunlar uyum içinde olmalı. biri aksarsa, zincirin zayıf halkası oluyor, tam oradan kopuyor haliyle.