İp Misina ile Kullanılacak Spin Makine

Konu, 'Makineler' kısmında TalhaBilgin tarafından paylaşıldı.

1. TalhaBilgin

TalhaBilgin Bilgin

Herkese selam.Spin avcılığı için yeni takım kuruyorum.Üzerine ip saracağım 100-200tl bandında bir makine almak var aklımda.Tavsiyelerinizi bekliyorum.Okuma trio yada shimanonun bir iki makinesini gözüme takıldı.Özellikle de Nexave 2500 RC alımı çeliyor gibi şimdilik

2. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Benim tavsiyem ryobi ecusima olacak.sorunsuz iki yılı aşkın örgü misinayla kullanıyorum.herkesinde bildiği üzere tek sorunu,misina yüzük rulmanı.onada güzel bir rulman alırsın yada güzel bir gresle sorunsuz kullanırsın.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İp misina ile kullanılacak makinede bir kaç özellik olmazsa olmaz.

İlk bakılacak şey, makaranın ters konik olması:

Bunun bir hırlaşması olmuştu o yüzden açıklamakta fayda var. Yukardaki resim DAIWA marka makine reklamından alıntı. ABS, Daiwa'nın bu tür kafa ve ona bağlı bir sarım sisteminin adı. Fakat bunlar önemli değil. Önemli olan kafanın resimdeki ABS yazanda olduğ gibi, ön tarafta daha geniş, arkada ise dar olması, konik bir yapıda olması. Bu pek çok markada var olan bir özellik. Bu tür makaralar, ip misinayı kusmuyor.

Bir diğer özellik ise, sarımının alabildiğine düzgün olması. Bunun için worm shaft denen şeyin olması çok faydalı. Ama elzem değil. Worm shaft olmasa da iyi sarım yapabilen makineler var.

Bakılacak üçüncü şey ise, sarma telindeki yüzüğün, altındaki bilya vs. nin son derece kaliteli olması, olabildiğince. Bilhassa titanyum nitrit veya kaplama yüzükler tercih edilmeli. Bir bilya varsa ya korozyona dirençli tür, kaliteli bir şey olmalı yada hiç olmamalı. Bazı markalarda (Shimano gibi mesela) titanyum nitrit ile kaplamak yerine, bu malzemenin sarımsı yeşil rengine boyanmış yüzükler olabiliyor. Bunların aldatmasına izin vermemek lazım.

Eğer bu üç hususa dikkat ederseniz, makine ip misina ile sorun çıkarmaz. Gerisi, makinesine kalmış, devri, rahatlığı, kalama gücü vs. vs. sizin tercihinize bağlı.

4. TalhaBilgin

TalhaBilgin Bilgin

Bundan bahsettiğiniz yazıyı okumuştum ama hangi makinanın ters koni biçiminde olduğunu resimlerden anlayabileceğimi sanmıyorum.Bildiğiniz bir kaç modeli söylerseniz faydalı olur

5. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Okuma trio yu kesinlikle düşünme.Hiç bir şekilde ip kullanamasın bu makinede.İp misina kullanmak için,Shimano ve Daiwa uygun markalardır.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Abu Garcia'nın Cardinal 103, 104 gibi serileri de böyle makaraya sahiptir. Mitchell'in çoğu makinesi de böyledir. Daiwa ve Shimano'nun bu özellikte çok makinesi var. Ama bilhassa shimano'dan, bir haylide daiwa'dan uzak durmakta fayda var; bütçeniz 300 TL'nin altında ise. 300 TL altında diğer markalar daha kaliteli oluyor.

7. TalhaBilgin

TalhaBilgin Bilgin

Aklımda bir şeyler şekilleniyor teşekkürler

8. baraküda007

baraküda007 fatih

serdar köylü arkadaş doğru söylemiş shimanodan uzak dur ben daha yeni aldım 4ay önce shimano exage 3000 mhsrc modeli aldıktan 4ay sonra arıza çıkardı aldığım firma sağolsunlar tamirini yaptılar daiwa için birşey söyleyemem kullanmadım. shimanoyu önerenler daha çok shimano satan kişiler galiba satışların kar yüzdesi fazla o yüzden acayip övüyorlar shimanoyu bende onlara kandım aldım hata yaptım. ama ip misana için konik şekilli makarası olan bir makine al mutlaka okuma tiro nun makarası konik değil