Merhab arkadaşlar ip misina kullanırken sahte halkalarında hangi düğümleri kullanıyorsunuz? Ayrıca benim kamışım shımano beastmaster bu kamışın halkarı ip misina için uygunmudur? yani aşındırmadan kopma yapar mı? yeni aldığım ip misinada bu hafte 2 sahtemi maalesef kaybettim, atış esnasında son halkada sıkıp koptu (gece olduğundan çok göremedim) ancak baktığımda rapala halkasından önce koptuğunu gördüm.Kmaışın halkalarında çatlakda göremedim..Nelere dikkat etmeliyim.. yardımlarınızı rica ederim.
mehmet kardeşim fırdöndün çok iyi olmalı aynı zamanda ağar kurşun kullanıyorsan fırdöndünde büyük olalı gam yapıp kopmamsı için kuşundada fırdündü kullan bol şanslar
İp misina uzerine 8-10 metre kadar sok misina sarmanizi tavsiye ederim.Bu sekilde kopma yasamazssiniz. 0.13 uzerine 0.35 nippon sok kullaniyorum.
1- Kullandığınız ip misina modeli önemli kaç örgü olduğu gibi (2 kat - 4 kat gibi) 2- Kullandığınız makine önemli, düzgün sarım yapabilen bir makine olmalı, (Shimano makinelerdeki Aero Wrap özelliği gibi.) Ayrıca makinenin misina kılavuzu bilyeli olmalı. 3- Kullanılan olta kamışının yüzüklerinin kaliteli porselen olmasına dikkat edin. Sizin kullandığınız model bence gayet iyi bir seri. 4- Her av bitiminde makineyi toplamadan, hemen misinayı tatlı su ile yıkamanız ve eve gittiğinizde misina sarılı kafayı, ılık tatlı suda bekletmeniz iyi olacak misina ömrünüz uzayacaktır. (1-2 defa suyu değiştiriniz.)
Sanirim arkadaş spin takim kullaniyor. Onun için Shock Leader olarak biraz daha ince misine kullanabiliriz yani 0.22 0.28 arasi fc kaliteli yada mono kaliteli olabilir.
Merhabalar, misina berkley crystal 0,8 mm.. Makine shımano stredtc normal bir 30 luk spin makine. Benim kamışta porselen yüzük mü mevcut? shock leader olayını bilmiyorum.Ancak korkum bundan sonraki avlardada kopma olması. Bir ara makine sarımda zorlaştı misinalar yapıştı birbirine anlamadım sonra ağır sahte ile uzak mesafe atışlar yaptım sonra kendine geldi.Misinayı yıkadım gelince.