Arkadaşlar bu misinayı 50 TL ye aldım sizce uygun mu bu misina hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim. 274 mt 0.15 mm ne tür avlarda kullanabilirim Ben levrek mırmır çinokop lüfer istavrit vs. avlarını düşenerekten aldım. Şimdiden sağolun...
275 metre ip misina için 50 tl gerçekten iyi fiyat ancak bişey dikkatimi çekti orda yazan 2009 üretim tarihi degildir inşallah zira vitrin ömürlerinin 3 yıl olduğu hakkında bir bilgi almıştım o sebepten sordum
üretim tarihi değil, yanında telif hakkı amblemi var. shimano 2009 yılında Innovative Textiles yani power pro örgüleri üreten firmayı satın aldı. aslında bu firma 1992 yılından beri faaliyette ama 1997 yılında bu örgüyü üretmeye başladı. 2009 yılındada shimano şirketi satın aldığından, artık ürünlerde o yıldan itibaren tescil yılı yazılıyor.
vallahi bu gün ben 0,13mm 135 metresini 65 tl ye aldım. Çok iyi fiyata almışsınız. Aynı Fiyattan hala satılık var mı ?
Çin'de birebir kopyaları var. Alibaba.com'da çok karşılaşıyorum. Parmağınız ile tırnağınız arasına örgüyü alın ve kazıyın biraz. Tırnağınızda fazla boya varsa sahte. Ayrıca 2 3 ay içinde su tutup genişlemeye başlarsa örgü anlaşılır zaten.
Sahte bir sorun. Bir diğer sorun ise, bir sebepten yenilerinin eskileri kadar iyi olmaması. Oysa eskileri bilhassa atış için gerçekten süper misinalardı. Belki yenisi diye sahtesini denk getirdik. Onu bilemem gerçi.
Beyler ben çinden aynısını 7 dolara getirdim,üstünde made in usa yazıyordu,ambalaj tamamen aynı,)piyasada çakma kaynıyor,sakın almayın,hemen çürüyor,rengi atıyorsa 100 de 100 çakmadır,şu an orjinalini VE BİR ÜST MODELİNİ 25 dolara e baydan buldum,kalite farkı gece ve gündüz gibi,hocam iyice kontrol et
ben 300 metrelik almıştım şuan 2 yıl oldu son yılını yaşıyor yıl sonuna dogru köstek ipi olmaya aday tam 250 tl verdigim örgüm var ancak daha ilk günkü gibi ne bir solma ne de yıpranma var rengi hala yeşil kaliteli ürün herzaman kendini belli ediyor berkleymiydi dynemamıydı inanın unuttum markasını ne kadar kaliteli de olursa olsun ömrü 3 yıl işte yapacak bişey yok
Ömrünün 3 yıl olduğuna dair bir kural yok ki Bu şeylerin yapıldığı şey, en azından yapıldığını iddia ettikleri şey, UHMWPE denen bir terkib ki, dyneema ve spectra olarak bilinir. Bu malzemenin doğa koşullarında ömrü yüzlerce yıl en azından. İcat edileli 20 yıl oluyor, o günlerde yapılmış gemi halatları da hala kullanılıyor. Elbette, ömür, kullanıma bağlı, sürtünme gibi etmenlerle bu ömür dramatik olarak azalacaktır. Fakat 3 yıl sonra işi biter gibi bir şey yok. Peki ne olur? Misinanın kendisi 40 yıl dayanabilir, ama üstünün boyası vs. vs. düşündüğünüzde olayın rengi değişiyor elbette. Eğer elindeki misina püsküllenme gibi yıprandığına dair belirtiler göstermiyorsa, güvenle kullanmaya devem edebilirsin, gittiği yere kadar.
Geçenlerde bir arkadaşımda aynı ürünü sanırım aynı yerden almış bana hava atıyordu.. ona göre şimdi ben tek seferde 10 tane alan bir insan olarak kazıklanmıştım. tabi rüyaa..kutuyu açana kadardı .. sonra başladı kendiyle çelişmeye..ama öğrenmek her zaman kolay yoldan olmuyor malesef... umarım ürününüz orjinaldir..
8 kat olan 4 kat gibi iyi çıkış yapmıyor; benim deneyimim bu şekilde ve belki böyle bir durum vardır...
powerpro'da benim deneyimlerim şu şekilde; Powerpro super line (klasik modeli) 10lb kullandım, Amerika'dan satın aldım. İlk göze çarpan makinaya aşırı ses yaptırıyor. 4 5 ay sonra renk atmaya başlıyor. Son olarak ortadan patladı. Powerpro Super 8 Slick yine Amerika'dan. Önceleri güzeldi, fakat ağır kurşunda esneme tespit ettik. Daha önce kullandığımız örgüler gibi değildi. Normalde diğer örgüler ile yemli avda balığı çok rahat hissederken bu örgü ile zor hissetmeye başladım. Renk daha geç attı ama en kötü özelliği aşırı su tutması ve örgü gittikçe genişledi! Boğaz'da uzun süre kullanılabilecek ve memnun kalacağınız bir kaç marka var sadece. Diğerleri amatör "profesyoneller" için değil. Bu yüzden örgüden soğuyan bir çok kişi oldu.
Ben de Berkley whiplash pro 0.21 ,Duel hardcore X8 PE 0.6,Power pro 8 silk ve normali, sufix 832 yeşil ve YGK g-soul up.. PE 1.5,Kendo 0.16 ip kullandım.İçlerinde en çok duel, YGK ve kendoyu beğendim. Fakat bu cumartesi çok fırtına da YGK baya bir paraşütlendi diyebilirim.Yemli 40 gram kurşun atıyordum. Zamanla ne olur bilemiyorum,fakat dueli 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Duel Hadcore X8'i tek geçerim.
YGK'yı nereden buldunuz; benim bildiğim bu ip ticari olarak 10 gün önce falan girdi ülkemize; belki kendiniz getirttiniz???
Haluk kusura bakma mesajımın bulunduğu konuyu takip etmeme rağmen sorunu yeni farkettim.Ergin balıkçılıktan aldım http://www.erginbalikcilik.com/ygk-g-soul-x8-upgrade-line-150-m-30-lb-pmu3271 Duel'i sorarsan ithalatçı bir tane getirtmişimiş onu da ben almışım.Duel'i dereli av dan Hisarönü'nden aldım.