İp Misinada Şok Misina Kullanmak Şart mı?

Konu, 'Misinalar' kısmında alexizorba tarafından paylaşıldı.

1. alexizorba

alexizorba Akın Baran

Merhaba;

Spin avında kullanmak üzere Shimano Nexave 2.40 kamış ve Shimano Catana 4000 makine aldım. Makinemde ip misina sarılı. Bayram boyunca levrek avı için at-çek denemeler yapacağım. Forumda ip misina önüne şok mono misina bağlanması ile ilgili yaptığım araştırmada konudan tam emin olamadım. Bu konuda da yeni başladığımı düşünürseniz sahteleri kaybetmemek için ip misina önüne şok bağlamalımıyım yoksa rapala klipsine yapacağım ip misinaya uygun bir düğüm yeterli midir.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Spin avından şok olayı bana bir garip geldi. Şok olmazda, ön tarafa FC misinadan balığı ürkütmesin diye bir parça eklenebilir. Ama zaten beş on gram ağırlık atıyorsunuz, kamışın, misinanın vs. nesini zorlayacak ki, şok misinası gereksin?

3. alexizorba

alexizorba Akın Baran

Serdar Bey;

Ceabınız için teşekkürler. O zaman bir sorum daha olacak. Benim aldığım ip misina 0,10mm kalınlığında. Kullanacağım FC kalınlığı ve boyu sizce ne olmalı?

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İp misinalarda kalınlıklar biraz kafadan atma gibi oluyor. Birinin 0.08'i öbürünün 0.16'sından kalın olabiliyor. Şu demek güç.

Bir diğer sorun ise şu. Catana tipik bir shimano olarak, kalaması biraz havaleli olacaktır. "Cak" derken tahmin değil, bilinen bir problemdir bu. O yüzden işi biraz sağlama almakta fayda var.

0.08 misinanın garantisi 3 kg civarında olur. Bu durumda 3 kg çekeri olacak %100 FC, 0.25 - 0.30 arası olur. Gene garantiye bakarsak, 0.30 iyi olacaktır.

Kalamayı geveşek tutmaya özen gösterin biraz. 5 dk fazla güreşin ama, pek sıkmayın, birden sıkılaşıp misianayı patlatabilirsiniz. Teknik olarak, 1 kg kalama yükü, 6 kg levrek için hadi hadi yeter.