İp misinaya alternatif arayışları

Konu, 'Misinalar' kısmında korayandroid tarafından paylaşıldı.

1. korayandroid

korayandroid Koray

Arkadaşlar Merhaba,
    Bu konunun amacı ip misina kadar sağlam ve dayanıklı olmasada,her ne kadar uzağa erişebilirmiyiz bilmiyorum ama birincil olarak hissiyatı arttırmak ve yüksek olan maliyeti düşürmektir.Bunun yanı sıra dibe takılmalar, teknenin misinayı alıp götürmesi,meralardaki karışmalardan dolayı olan talihsizliklerden canımızın az yanmasıdır.Ayrıca ip misinaya benim gibi yeni başlayacak arkadaşların ilk ip misina tecrübesini bu yolla edinmesini sağlamak, ilerde daha kaliteli iplere geçişinde maliyeti düşürmektir.O yüzden olmaz bu demek yerine acaba olabilir mi diyerek yaklaşırsak sevinirim.
    Dyneemalar özel bir kimyasal maddeden yapılıyor.Tuhafiyelerde bu olmaz.Bunu aklınızdan çıkarmayın.
    Dün bir tuhafiyeciye gittim bana polyester yada naylon ip verebilirmisiniz ancak ip kolay kopmasın ve esnemesin dedim.Ne yapacaksınız dediler ,makinaya sarcam diyince hiçbirşey sormadılar daha :D
    İlk baktığım ip kolay koptu 50lik ipmiş.30luk ip baktım o daha kalın.Bu numaralar neye göre veriliyor bilmiyorum.Ayrıca tuhafiyede ip gramaj ile satılıyor metre ile değil.2.5 liraya bir ip aldım bu ip 100 gram.Daha büyük bobinlerde var onlarda 6.5 lira. 2.5 olanla makarayı komple doldurdum.1 Makara daha sararım tahminimce.Hatta kopma olursa zaten üzerine sarcağımız 200 300 metre birşey.4 sefer daha rahat sarar.Yani maliyeti makara başına yaklaşık 1 Tl.
    Daha henüz sahilde test edemedim ama evin içinde misinayı gergin tutarak denemeler yaptım.Hissiyat çok iyi.Kardeşimden rica ettim balık vuruşları gibi yaptırdım misinanın ucundan çok süper oldu.
    Tek aklımda kalan tereddüt ip tahminimce çabucak tiftiklencek.Zira kaliteli diye satılan iplerde de bu tarz sorunlar olabiliyor.Onuda deneyince göreceğiz.

Ayrıca palomar düğüm ile ipe çeker testi yaptım.Yaklaşık 5.75 kg gerçek çekeri var bu ipin.5 litrelik pet şişeye daha sonra çeşitli ağırlıklar ilave ettim yalnız onları çekemedim.

Başka arkadaşlarda değişik ipler ile bu tarz denemeler yaparak burada paylaşırsa,belki işimizi görcek uygun bir ip buluruz ucuza.Yemli avlarda süper olur fazla uzağa atmıyoruz zaten işimizi görsün yeter.
    Eğer moderatör uygun görürse lütfen bu konu sabitlensin.Bir nevi araştırma konusu :)
    Ayrıca bu ipe kolay makaradan boşalması için neler sürebiliriz yada sıkabiliriz?Mum,vazelin,sprey tarzı şeyler okudum.Bence makaradan rahat boşalıyor ip.Bu arada ipi kolay olsun diye motor ile sardım :)
    Resimleri aşağıda paylaştım.
    Sevgiler

2. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    her türlü ip misinayı nasıl bir makara ipinle kıyasladıgınızı anlayamadım. ip misinanın örgüsü vs ona göre yapılışını anlamadınız sanırım.

3. xcebeci

xcebeci umut semi yavuz

En İyi Avı:
    geri saldıgım yapraklar...
    abi ipin saglamlıgı tamam hata super 0.28 mm. nipnon monofiller ustunde ne yazarsa yazsın daha az taşıyor ama bu ipin sürtunme ve batarlılık konusunda sınavdan gecmesi lazım yani para harcamıyalım derken bütün porselenleri degiştirmeyelim ve eyer bu ipler suyun içinde batmıyorsa çok az bir akıntı varken 200 gram kurşunla dibe oturtamayız... idk :confused:

4. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    yaptığın çalışma ve verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

5. Expance

Expance Serkan

Yeni araştırmalar ile yeni ürünler keşfetmek güzel, verim alınırsa da 10 üzerinden 10 alır ama bu iş için üretilmiş hali hazırda verim alınan ürünler mevcut. Araştırmalarınızı tebrik ediyorum, inşallah verim alınabilir.

6. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Ellerine ve aklına sağlık. Defalarca aklımdan geçen bir şeydi.
    Sağlam ve ince polyester ipliğe reçina yada silikon kaplanınrsa aldığmız örgü iplere dönüşüyor zaten.

İp misina diye sattıkları uzaydan gelmiyor sonuçta. İpin farklı işlemlerle sıvanması ve sertleştirilmesi gerekiyor.

Bu konu yürür bana kalırsa. Tekstilci arkadaşlar daha faydalı olabilir.

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Kıyıdan atış yapılacak her türlü avda kullanılacağını dşünmüyorum. Fakat tekneden yapılacak yemli dip avlarında işe yarayabilir. Mutlaka ve mutlaka su ile temas etmeden önce bir madde ile kaplanması lazım.

O madde ne olabilir diye düşünürken aklıma şu geldi.
    http://www.hepsiburada.com/liste/dy...x?productId=spor1dyakslicon&categoryId=358357

Evdeki koşu bandına sıktığımızda biraz da yere gelmiş. Hiç bir madde ile yerden arındıramadık. Yerler buz pateni pisti gibi kayıyor. Sıkıldığı yüzeyde slikonlu bir tabaka olşturduğu ve sürtünmeyi azalttığı konusundaki iddalarına kefilim. Ama daha önce ip üzerinde hiç denemedim. Koray kardeşim bence sen bunu bir dene. fiyatı da gayet uygun.

8. ozkan79

ozkan79 özkan

Emegine saglik ugrasip etmissin resim yuklemis bir dunya yazmissin,

Gordugum kadari ile ipin milimi biraz kalin,ayrica ipin siyah olmasi cok buyuk bir dezavantaj,seninde yazdigin gibi tiftiklenme sorunu olabilir bu ipin cunku orguleri bariz belli ozel yapimlar gibi degil,suya batmada sorun cikaracagini sanmiyorum, asil sorun tuzlu suya temasindan sonra kac gun daha curumeden durabilecek:)

Ama ilginc bir calisma oldu uzum zamandir aklimda idi aradigim
    İpi bulamamistim tuhafiyecilerde :)

Emegine saglik sonuclari bekliyoruz.

9. korayandroid

korayandroid Koray

Aradaki farkı biliyorum.Amacımız uygun bir alternatif bulmak.Zira hobi tarzı şeylerde bilerek fiyatlar yüksek tutuluyor mağlum tutkusu insanların.Bunlar üzerinden iyi paralar kazanılmakta.Bizlerde birer amatör olarak arayışlara girmeliyiz.

10. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

Buldum :D

Coats Sylko Metallic, makine nakışı için tasarlanmış kompozit bir ipliktir. Üstün parlaklık ve sorunsuz performans özellikleriyle, lüks süsleme işlerinde üstün kalite arayan, dünyanın en iyi nakış üreticileri tarafından tercih edilen bir üründür.
    Temel Kullanım Alanları
    Kadın gece giysileri süslemeleri
    Rozetler, etiketler ve logolar
    Spor Giysileri
    Deri Giysiler
    Outdoor
    Özellikler ve Faydalar
    Yüksek mukavemetli naylon merkez dikiş sırasında ve dikilmiş üründe mukavemet artırır
    Saf gümüş kaplama, değerli metallere özgü parlaklık verir
    Astarlanmış metalik folyo dikiş sırasında parlaklığı korur ve düzgün bir yüzey sunar
    Merkezdeki iplik ve metalize folyo arasındaki dengeleyici kaplama katmanı iğne hasarını önler
    Özel yağlama işlemi en yüksek hızlarda dikiş yapılmasına olanak sağlar
    Özel bitim işlemi ile ipliğe sağlanan koruma, iplik kopmalarını en aza indirir ve nakış işlemi sırasında oluşabilecek tiftiklenmeyi önler
    Altın, gümüş ve diğer renkler makine ayarlarında herhangi bir değişiklik yapmaya gerek kalmadan aynı performansı sunar

11. ozkan79

ozkan79 özkan

Tam bizim aradigimiz ip tarif olunmus :)

12. korayandroid

korayandroid Koray

Bu arada elimde olan 2 misinaya da test uyguladım.
    Yine burada test değerleri yayınlanırsa bence iyi bir kaynak olur elimizde
    Resimdeki şişe düzeneğine klipli kancayla her iki uca yine palomar düğüm atıldı.Klips 5 litrelik şişeye takıldı.Yanına yarımşar litrelik pet şişeleri yavaşça ekledim.
    Nippon super thouhg 0.30 . Gerçek çekeri yaklaşık 7.5 kilo.üzerinde yazan 13.6 misina kesinlikle o değerlere çıkamaz 2 kere test ettim.Kalınlığı malesef ölçecek aletim yoktu.
    Powerline ultra premium 0.28. yaklaşık 6.5 kiloda koptu.Üzerindeki çekerin altında yine.Kopmalar bedenden olmuştur.Düğümler ıslatılarak atılmıştır.
    Bunlarıda buradan paylaşırsak sevinirim.Şuna dikkat ettim değerler effta onaylı misinalardakine yakın biraz üzerinde yani.
    İp misinada bir sorun evet suya batmasıdır.Yağ tarzı şeylerin yoğunluğu sudan az.Batmayı zorlaştırır tahminimce.Suya damlatınca çöken birşey faydalı olur bence.Ama yine ikisinin yoğunluğu birleşecek sudayken yan ip ve kayganlaştırıcının.Forumda her meslekten insan var bence konu geliştirilebilir.

13. korayandroid

korayandroid Koray

14. korayandroid

korayandroid Koray

Bir tekstilci arkadaş yokmu balıkçı bizim ihtiyacımızı bilir :)

15. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
  16. korayandroid

korayandroid Koray

Birimlere kafa yoruyorum şu an bence ip yüzde 15 , mono yüzde 30 uzuyor sanırım.emin değilim.
    İnşallah deneyenler olur ben açılışı yaptım zira maliyeti yok 2.5 lira. İpler hep ucuz olur. Balık olmadığı bir gün can sıkıntısından boş kurşun atılabilir.Hem atış tekniği çalışılabilir.İpler de bahaneyle test edilir. İp sarma işi sıkıcıysa bir küçük elektrikli motor iş görür arkadaşlar aklınızda olsun.Spotta da makaralara motorla sarıyorlar :)

17. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Sanırım sanayi tipi, yüksek sıcaklığa ve yüksek devirlere ulaşılan makinelerde kullanılan ipten arıyoruz. Tekstilci bir arkadaş olursa eminim buna cevap verecektir. 100 metre misinalara 35-40 tl vermek bitsin artık:D

18. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    10 000 metresi 20-30 liraya filan gelir. Bu iş yayılır örgücüler 100 liradan 10 liraya düşürür . Demedi demeyin :D tecrübe ile sabittir.

19. korayandroid

korayandroid Koray

Bu elinizde varsa herhangi bir polyester yada naylon ipe biraz bulaştırıp suya atabilirmisiniz? Batacakmı merak ediyorum. Bunu kamıştan temizlemek de zor olur :) Gerçi klavuzları belki korur bilemiyorum.Öneri için sağolun.

20. korayandroid

korayandroid Koray

Amaç o zaten :D :D :D Hobimiz yüzünden sırtımızdan iyi para kazanıldı :p Tuhafiyecilerden bir zamanlar sim ve organze,ibrişim,boncuk,çapari ipi aramaktan bıkmıştım.Şimdi ip için dolaşacağım birazda.Birçok kişi düşününce iyi fikirler ortaya çıkıyor gerçekten.Başlangıç benden gerisi forumdan illaki gelecektir.