İpekten Değilde Simli İpten Floş Yapsak???

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında MelancHolic tarafından paylaşıldı.

1. MelancHolic

MelancHolic

Arkadaşlar okuduklarımdan yaptığım çıkarıma göre ipek floşla iyi zargana alınıyomuş benim şuanda bu ipeği bulma imkanım yok ama evdede katledebileceğim miktarda simli ip var ( eşim duymasın :) ) bununla floş yapsam acaba zargana alabilirmiyim hiç deneyeniniz oldumu diye soracaktım???

2. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    kardeş ipeğin çalışma prensibine bakarsan ki sitede arkadaşlar anlatmışlar; zargana ipeği ağzına alınca ipeğin çokince olan iplikcikleri zargananın dişlerine dolanıyor ve busağlam iplikciklerden balık dişlerini kurtarmaya çalışırken sen onu yanına alıyorsun. Dolayısıyla bahsettiğin simli ip sana bu prensibte iş görecekse bence denemeye değer ama herkes ipek diyor ve başkasını kullananı henuz duymadığım için dediğin ipte olur kardeş kafanı takma sen diyemem:)
    ayrıca afyondan olduğunu yazmışsın bende afyondayım ama sanırım sen afyonda değilsin, burda zargana yokta:D :D

3. adra

adra

balığın ağzına sarılacaksa olur. ipeğin espirisi budur

4. MelancHolic

MelancHolic

OTTOMAN kardeş evet afyonluyum sincanlı/ düzağaçtan ama bergama da ikamet ediyorum. Evet yardımın için teşekkürler sanıyorum ağzına dolanır ama burda asıl sormak istediğim şey şu bu simli ip acaba zarganayı cezbedermi ki??

5. İpek floşla zargana alınır , ama elde olmayan imkanlarda kırmızı kurdele ile bile verim alırsın, yeterki zargana hareketli birşey görsün... Ama şimdi değil eylül sonu İzmir'de zargana başlar;)Güzelbahçe istikameti Eylül sonu iş yapar;)

6. MelancHolic

MelancHolic

teşekkürler ben yarın bir deneyeyim. eylül sonu dedinizya izmirde benim herzaman gittiğim bi yer var dikilide adam hergün 4 - 5 tane götürüyo zargana sanırım vakti geldi...

7. adra

adra

aslında vakti gelmedi daha. eylül sonlarına doğru tam vakti geliyo. balık soğuk suyu görecek. şimdi yakalananlar hep havyarlı oluyor.

8. MelancHolic

MelancHolic

anladım teşekkürler o zaman zargana topunu çantanın en altına koyayım peki ne zaman başlayayım zargana için çalışmaya ?**

9. adra

adra

ya şimdide tek tük olabilir sabah çok erkenden gidebilirsiniz ama tuttuğunuz balıklara bi bakın havyarlı olmasınlar.

10. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Zargana için ipekten daha verimli olan likralı kadın çorabının çözülmüş ipidir.

Diğer yandan ipek gibi olan naylon ipler (poliamid) 53 yada 105 denye ise bunlarla da zargana alınır.
    Simli ip zarganayı çeker fakat zarganayı avlayacak ta bir mekanizma kurman lazım. zira ipek zarganayı çekmekle kalmaz dişlerine dolanarak yakalar.

Zargana avında kullanılalacak sentetik ve doğal liflerin dört parmak üzerine sarılıp ince bir çile yada halka haline getirilmiş halde olduğunu, tespih püskülü gibi liflerin yakalama konusunda hiç etkisinin olmadığını hatırlatayım.

11. MelancHolic

MelancHolic

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. tavsiyelerinize uyacağım... ama aklıma takılan bir konu balığın havyarlı olmasını karnının şişliğindenmi anlayacağız???

12. adra

adra

evet karnı şiş olur belli eder kendini