Değerli Üyeler Partnerlerim Muharrem ve Vedatla 12 senedir avlandığım,ancak bu sene görülmemiş sel geçiren ırmağımıza,son durumun nasıl olduğunu anlamak,bu aradada yavaştan Turna barındırmaya başlayan avlağımızın Turnaları halende barındırabildiğinide görmek üzere bir av günü planladık vede gerçekleştirdik. Turnalar oradaydı bu sevindiriici bir haberdi, Vedat bir tane aldı ,bir tanesi hamle yaptı,yoldan geçen bir köylü göl tarafındada aldıklarını söyledi. İnşallah burası bir Turna avlağı olacaktır zaman içersinde.Zira Regulatör gölü 5 km kadar uzamakta,üreme için bolca sazlık,beslenme içinde binlerce balık barındırmaktadır. Sure Catch Super Hopper,Yo-zuri uzun gagalı Slavko bug ve tabiiki Strike Pro Çılgın kurbağa kullandık hepside iyi iş yaptılar. Hiç ufak balık gelmedi oltalarımıza.Seçmeceydi hepsi.Tekrar hürriyetlerine kavuştular.Bu bakımdan toplu resimleri olamadı. İlişikte bazı kareleri sunuyorum. Sevgi ve saygımla kalınız Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
tatlı suyun yakışıklıları bu kasnalar. tebrik ederim ne güzel bir gün geçirmişsiniz Vedat abi acaba kasnaların boyu yada ağırlığıyla ilgili tahmini birşeyler söyleyebilirmisniz.
Vedat Usta'm hepinize tebrikler, dha irileri rast gelsin. Daha önce bir iki sitede sordum ama cevap yazan olmadı. Ustasını bulmuşken size sorayım istedim. Sorumu yanıtlarsanız sevinirim. Bildiğim kadarıyla iç sularımızda besin zincirinin en üstünde turna var. Bu bilgim doğruysa turna sonradan salındığı sularda bazı türler için tehlike midir?
VEDAT USTAM TEBRİKLER, RAHATSIZLIĞINIZI ÇABUK ZAMANDA ATLATIP BU GÜZEL BALIKLARI BİZİMLE BULUŞTURDUĞUNUZ İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİZ SİZE. İYİKİ VARSINIZ.....
Sağol Evrensel.Aslında en büyüğünün resmini çekemedim. Bizim sularda 50 cm yada az üstüne rahat erişiyoruz.Bazılarının ağırlığıda 2 kg'a yaklaşabilihyor.
Haklısın öyledir.Özelliklede küçük sulak alanlarda zaman içersinde tüm diğer balıkları baskı altına alır,kimini yok eder. Ancak sulak bazı sahaların fiziki yapıları turnanın o sularda var olmasıyla daha dengelki bir halede gelebilir.Mesela İsrail sazanı denen tür Turna sayesinde belirli oranda kalabilir ve zararı tolere edilebilecek seviyede devam edebilir.. Keza birçok ekenomik yada sportif değeriolmayan ancak çok fazla çoğalabilen balıkları barındıran bazı geniş ve bolsulu ırmaklardada Turna balığı bu zararını ortaya koyamazçok büyüyerek avcılara sportif keyf verecek hale gelebilir. Şimdi bu yorumlarıma aksi görüşler ortaya koyulabilecektir.Ama ben bu şekilde düşğünüyorum. Sevgiler
Sağol sevgili Nadir.Şimdilik çoğu rahatsızlığımın üstesinden gelebiliyorum.Gayretle paylaşımlarıma devam edeceğim.
Böylesine güzel karelere baktıkça tatlısu atçek avına olan ilgim her geçen gün daha da artıyor.. bir türlü fırsat bulup ta yapamadım, o da ayrı bir konu Üstadım seni ve ekibi kutlarım, ellerinize sağlık..
Çok güzel balıklar Vedat amca, tebrik ederim. Özellikle kasnanın iriliğine şaşırdım. Bu kadar iri olabileceğini düşünmemiştim. Sanırım 50 cm'den aşağı değil gibi. Nice güzel avların olsun.
Vedat Amca tebrikler. Bir forumda hakkında yazılanları okudum.. bülent sepetçioğlu diye biri var.. sen ne yaptın bu adama da bu kadar kıskanıyor seni vedat amca?
Onbeş senedir gelirim oraya,turna görmedimdi.israili temizlesin diye Yayın salmayı düşündüm defalarca,cesaret edemedim,kefallere ve yılan balıklarına zarar verir korkusuyla.Bide denize yakın bölgelerinde,6-7 km içerilere kadar,deniz kefali ve levrekte giriyor dereye.Turna canına okur diye düşünüyorum sistemin.İki yaşında 40 cm boya ulaşıp,ergin hale geliyor malum.İsrailden ziyade,kasnaları ayıklayacaktır.Bıyıklıların neden azaldığının cevabınıda bulmuş oldum bu arada.
Harika balıklar ama en harikasıda sahte kutusuymuş. Keşke bölgemizdeki tatlı sularda da at-çek ile avlanılacak balıklar varolsaydı.
Sevgili Berkan Bu avıma katılan partnerlerim,elbette maddi olanaklarınında müsait olması nedeniyle,senede birkaç kere dünyanın önemli balıkcılık merkezlerine balık avına gitmekteler. Tuttukları balıkları paylaşmak niyetinde maalesef değiller. Paylaşssalardı,bilegeldiğimiz,göregeldiğimiz tüm yabancı menşeli fotolarınfevkinde balıklar tutabildiklerini ne güzel seyrederdik. İşte bu extrem avcılar dahi taa İstanbuldan kimi zaman Ankaradan gelerek benimle bu tatlısu avının keyfini yaşamaktalar. Bu onların,eh işte bunuda bir deneyelim dedikleri bir avda değil. Kerelerce gelmekte ve gelmeyede niyetli olduklarını beyan etmekteler. Anlatmak istediğim böylesine bir av onları cezbediyorsa,bundan çıkarılacak anlam,atçeğe yönelik bir tatlısu avının hakikaten önemli bir av olduğu yönünde olmalııdır. Ben ise onlarca benzer kardeşime yarımcı olduğum gibi,helede senin gibi bir kardeşime sonuna kadar yardımcı olmaktan büyük keyf alırım. Sevgimle kal
Sevgili Vedat abi, Şu fani dünyada en çok yapmak istediğim şeylerden biridir dünya gözüyle seni görebilmek, tanışabilmek, seninle birlikte en azından bir kere de olsa avlanabilmek.. Bu yazdıkların beni çok mutlu etmektedir.. emin ol ki bu tür bir fırsatı kollamaktayım.. gerek iş yoğunluğum ve gerekse iş dışında ailevi bazı durumlar nedeniyle bugüne kadar bu fırsatı yakalayamadım ya da yaratamadım.. ne olur kusura bakma.. Sevgi, saygı ve selamlarımla..