Sevgili arkadaşlar; kızılırmağa çok yakınız 20-30 km civarında ki ben akarsuda balığı 4-5 kere tuttum ama sığı bölgelere oltamızı attık tuttuğumuz balığı geri salmak zorunda kaldık tuttuğumuz balık 15- cm yi geçmedi şimdi aklımda şu var oltayı attığımız zaman akarsuyun debisi ile hemen olta kenara geliyor. tam akarsuyun ortasından atacağım bir yer bulsam köprü gibi yada suya çıkıntı bir yer (kusura bakmayın terimleri bilmiyorum anlatmaya çalışacağım) misinanın en altına iyi bir ağırlık koysam 1.5 metre yada 2 metre üstüne güzel bir şamantıra koysam.. ağırlık ile şamandıranın arasına bu sahte yapay balıklardan koyarak o hızlı akarsuda avlanabilir miyim? güzel büyük bir balık koyabilir miyim?
2 metre biraz fazla gelmez mi sencede idk çünkü ister istemez hızdan etkilenecektir. dikkat etmen gereken en önemli husus akarsuda balığın nerede olabileceğini düşünmek. tam hızlı akıntının bittiği yerlere denk getirmeye çalış. akışın hızlı olduğu durumlarda zaten balık rahat hamle yapamaz. ırmağın kenarında ot diplerinde ve akıntının yavaşlamaya başladığı yerlere bakacaksın. tabii yayın mı istiyorsun yoksa turna mı önce balık derken buna karar vermek lazım. ikisi de malum farklı alışkanlığı olan balıklar... çok küçük yapay takmaman lazım. unutma reeling
Yapay yem at-çek için kullanılıyor ama atıp beklenileceğini ilk defa duydum. Böyle bir yöntem varmı? Anladığım kadarıyla Gökan abide acemi. Üstadlar bu konuyu aydınlatacaktır. Ayrıca şamadırayla kurşunun arasına takıldığını hiç duymadım oda ayrı konu. Akıntı meselesine gelince söylendiği gibi çok akıntılı yerde balık hamle yapamaz. Akıntının durgunlaştığı yerler ideal. Tabi tutacağın türe göre bunlar değişiklik gösterebilir. Kızılırmakda yayın olduğunu biliyorum. Başka hangi türler var araştırman lazım.
BaLıKSıZ oLMaZ acemiyim zaten yazdım ayrıca dediğim sistem şu neden olmasın acemiyiz ve aklımıza gelen fikirleri beyanda bulunuyoruz ilgin için teşekkürler Balıksız olmaz ayyildizforum kesinlikle yayın tutmak istiyorum resimdeki görüldüğü gibi bir sistem düşünüyorum akarsu zaten hareketli olduğu için çekmeye gerek yok rapala kendi sürekli yüzüyormuş gibi gözükecek die düşünüyorum o yüzden malzemeleri almadan fikir almak istedim...
Akarsularda rahat balıkavı yapman için suyun durgun oldugu yerlerde avlanacaksın .. tabii hedefin alabalık değil ise.. birde tatlısu kefali için akan suda mepss ile atçek yapıp av yapma imkanın var.. ancak bunun dışındaki beklemeli dip balıkları için suyun durgunlaştıgı yerleri seçmek lazım..bu tip yerlerde gerekirse şamandıralı avcılıkta yapılır.. belli bir genişlikte giden kıyıda birden genişleme olan yerler durgun olur akarsuyun dünüş yaptıgı yerlerde dış kısımda balık olabilir.. akarsu ortasında bir çıkıntuı vs var ise bunun arka tarafı tani akantının ters tarafında balık olabilir.. suyun içinde geniş bir agaç gövdesi varsa bunun arkasında bbalık olabilir su kıyısında sazlıkların arasındaki geniç dairesel vs boşluklar sakindir orda balık olabilir.. bastıgın yerin altı boş ise toprak olarak bir çukur magara var ise içinde balık olabilir.. belli bir derinlikte dibi düz olan akarsuyun herhangi bir yerinde 2 misli bir derin kuyu vs çukur var ise orada balık olabilir.. iki ırmagın birleşip tek bir su oldugu çatal agzında balık olur..
Yanlış anlama abi böyle bir sistem varmı derken terslemek için demedim. Ben görmedim varsa öğreneyim diye sordum. Senin acemi olduğunu söylerkende bu sistemi daha önce kullanmadığını, dolayısıyla böyle bir sistemin işe yarayıp yaramayacağını bilmediğini düşündüğüm için söyledim. Yani varsa böyle bir sistem üstadlar ikimizide bilgilendirsin bekleyelim bakalım kolay gelsin...
sevgili abicim bu dediğin yerlerde balıklar var ama dediğim gibi 15 cmden hep ufak biraz daha büyük balık tutmak istiyorum. kızılırmağa atıyoruz oltaları sorun küçük balıkları tekrar atıyoruz ama bazen kancası düzgün çıkmıyor balığa zarar veriyoruz onu istemiyorum.. o yüzden büyük balık tutmak istiyorum....
ağır kurşunla idare etmeye çalısacaksınız ben 100gr atıyorum kızılırmağa gerçi bir süre sonra geri kıyıya geçiyor olta ama idare etmeye çalısıyorum makbule geçer boyutta 2 tane tutuyordum anca hwell: bide civarlarda baraj varsa suyu kestiklerinde gitmeye çalışırsanız verim alırsınız diye düşünüyorum
o zaman illa kıyıdan atacaz büyük balık kısmet işi ortaya atarak bu iş olmaz demek istiyorsunuz yanlış anlamadım değil mi?
evet , zaten ortadan attığınızda suda akıntı varsa balık kancaya zor bi ihtimal geliyor durgun yerde yemi alabiliyor diye biliyorum