Selam arkadaşlar size birşey sormak istiyorum ırmakta veya akarsuda bot kullanmak yasakmı değilmi tebliğde sadece böyle yazıyor( 1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır.) göl ve göletler diyor buna akarsular girermi girmezmi nasıl yorumlamamız gerekiyor.niye sorduğuma gelince botumu daha ırmakta hiç kullanmadım ama geçen sene jandarma gelip botu arabanın üstünde görünce yasak dedi (ben botu şişik olarak arabanın üstünde taşıyorum) bizde niye yasak demedik iki günlük ava çıktığımızı ilk günü burda avlanacağımızı botuda yarın bahçecikte kullanacağımızı söyledik ve konuyu kapattık. ama bu sene sezon açılınca ırmakta kenarları sazlık olan bölgeler var oralara kıyıdan olta atma imkanı yok bende oralarda botla girip şansımı denemeyi düşündüm.ama gerçekten yasakmı yoksa jandarma kafadan salladımı çünkü öyle olaylar çok yaşadık neyin ne olduğunu bilmeden yasak dediklerini biliyorum örneğin dip oltasını sudan çıkartıp bu yasak diyenleri biliyom niye deyince dırıvırı kullanmak yasak dedi.birde 1nisan 1 temmuz arası yasak diye bize turna tutturmayan jandarmalar gördüm ogün inanırmısınız 5-6 ekip vardı balıkçı olarak ama anlatamadık yanımızda tebliğde olmayınca turna şu an yasak değil o başka türler için dediysekte ben anlamam bendeki yazıda yasak deyip zorla avı bıraktırdılar. Herkese şimdiden teşekkür ederim sağlıcakla kalın......
selam kardeşim ne yazık ki her yetkili ayrı telden çalıyor,sirküler başka söylüyor ormancısı başka jandarması başka polisi başka. o günkü haleti ruhiyelerine kalmış rastgele
Maddeyi doğru yazmışsanız yasak olmaması lazım ırmakta botla avcılık. ( Az önce inceledim madde doğru ) Av zamanına ve av mekanına da bakmak lazım avcılık için belki jandarma gördüğünde yasak zamandı ve yasak yerdi. Ama tabi ki dediğiniz gibi bazen yasal olan avcılığa da cahilliklerinden ya da gıcıklıklarından yasak diyebiliyolar malesef.