Öncelikler herkese selamlar.Sayın fotum üyeleri bu yörede kelkit çayı ve yeşilırmağın birleştiği bir bölge var.Orada çok çeşitli türde balıkların olduğuna inanıyorum.Geçenlerde orada ava gittim ama 150 gr kurşun bağlamama rağmen her atmamda ırmak oltanın ucunu sürükleyip kıyıya getirdi.Daha kaç gram kurşun bağlamam gerek.Yok mu bunun bi çaresi.banghead
Arkadaş sen hayatında hiç ırmakta avlandın mı.Ben akıntı bana doğru gelirken olta atacak kadar ZEKİ değilim .Irmak kendiyle beraber oltamı sürükleyerek ilerde biyerde kıyıya çok yaklaştırıyor yani oltam orta kesimlerde durmuyor.Onu anlatmaya çalıştım.Ama yapacak tek şey daha da ilave kurşun eklemek anlaşılan.
bulunduğun yerde köprü varmı ? Varsa köprünün tam ortasından sırtını akıntıya vererek deneyebilirsin. Böylece kurşun herdaim ırmağın ortasında kalır. Kıyıdan attığında kaç gr. kurşun takarsan tak ırmağın akıntısı ile yuvarlana yuvarlana kıyıya yaklaşacaktır.
üstünde telleri olan dalga kurşunlarını dene istersen.zemin taşlıksa ve şansın varsa tutunuyor kurşun. ama çok yosun toplar oda ayrı bi sıkıntı tabi.
Ilave kurşun eklemek yerine göl kamışları var makarasız 5 6 metre ırmak genişliğine göre onlardan birtane alabilirsin..
evet bunlardan behsedilir ama hiç malzeme satanlarda görmedim internetten bulunabilir belki. dediğin yer kale köy çok kuvvetli akıntı vardır orda yer yer kenarlarda ufak gölcükler vardır şansını oralarda deneyebilirsin.