İŞ ÖNCESİ GELEN KOFANA..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında seikott tarafından paylaşıldı.

1. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Merhabalar , uzun süredir boş döndüğüm meradan bu sefer boş dönmedim:) Açıkcası sabah iş vardı ve ben balık için 1 saat yol yapıyorum, bunlara rağmen sabaha karşı yola koyuldum saat 04:00 sularında meraya vardım.Önce dalarlı sahtelerle gece yoklaması yaptım ancak deniz çarşaf gibiydi, pek bulanıkta değildi, dedim sabah suyunda kısmet vardır , su üstülerle 06:00 başladım yoklamaya ama 1-2 takip dışında ses yok.Avlakta sadece ben varım bu arada:)

Bir iki sefer yerimi değiştirdim dedim yine boş döneceksin mehmet! Bu arada ortalıkta 1-2 canavar balina edAsıyla zıplıyorlar, atış mesafemin dışında gözüm arasıra onlara takılıyor.Dedim bunların birini kandırayım ; yurtdışından bulduğum xorus asturie 150 cm 32gr mullet taktım oltaya 1..2..3.. ve 4 ncü atışta bu arada wtd yaptırıyorum sahteye ağır olduğundan uzağa erimide gayet güzel.Kıyıya 3-4 mt mesafe de bir karmaşa derkenn lüfer sahteyi kaptı yakın mesafe olduğundan ve kalama az açık olduğundan kısa sürede kıyıya aldım-alayım derken bulunduğum yer zaten sığ kaya (tek parça kayadayım),kepçe zaten yok baktım balık benim normlarımın üstünde:) bir heyecan .. balığı yanıma çektim ben misinadan korkuyordum ama balığı kaldırdım kamış kırıldı!! Evet geçen sene aldığım kamış , bu arada ben ne yapacağımı şaşırdım balık çırpınıyor kırılan kamışın 4 parça olmuş misina tutuyor ,bende girdim suya kıyıya doğru geriledim ,küçük kayaların arası Şu balığı yakalAyım dedim sahtenin ucu ile tutuyorum, her kafada balık su-kaya arası yapıyor , son olarakda misina koptu! balık suda kayanın arasında tuttum pense ile derken kendimi ve balığı karaya attım:)Biraz uzun VE ZAHMETLİ oldu ama deydi: sırılsıklam arabayla eve dönüşte ayrı rezillik:)
    Balık 46 cm yanılmıyorsam 1,300 kg civarı.

2,4 10-30 GR RON THOMSON TYRAN KAMIŞ(4 PARÇA OLDU:))

SHIMANO SPİN MAKİNESİ

AIWA SPN MİSİNA 28MM

SAHTEYİ ZATEN YAZDIM..

Bundan sonrası zaten kısa kamış için masraf ve kayalıklarla ilgili önlem almak..

yazı uzun oldu ama heyacanmıı tam paylaşayım dedim.

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Öncelikle Tebrik ederim..

Yazınıız uzun olmamış hatta yaşadıklarınızı göz önüme getirince çok da kısa olmuş :)

Adranalini yüksek, resmen savaşarak balığı kıyıya almayı başarmışsınız..

Çok güzel bir balık afiyet olsun..

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    öncelik ile geçmiş olsun,bazen öyle ufak defek kazalar olabiliyor:) atçekci biri yanında kepçe bulundurmalı her zaman..balık çok güzelmiş..:)
    sahtene görür görmez aşık oldum:D güzel sahten varmış:)

4. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Mehmet tebrikler, müthiş bir av olmuş bence :D Kadir abi gibi; ben de hasta oldum sahteye :) Afiyet olsun

5. kALaMa

kALaMa Ferhat

Tebrikler çok heyecanlı olmuş:).. Balık Hatay'dan mı Mersin'denmi?

6. kALaMa

kALaMa Ferhat

Ayrıca bende bi tyran almayı düşünüyordum. 10 kg kaldrımasıyla meşur değilmiydi bu kamış nasıl kırıldı??

7. angler06

angler06 Ümit

Geçmiş olsun Mehmet,
    Çok güzel kofana tebrikler.

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler sevgili Mehmet.

Kerelerce dip not olarak yazdım.Asla ileri kalite bir kamışınız yok ise balığı dikine kaldırmanın kırılma tehlikesinden söz ettim.

Sahten gayet güzel sanki bir iskarmoz yavrusu gibi.

O bölgede yemli takımlarda dahi bu balık yem olarak kullanılır.Nitekim çalışmışta.

Şimdi ben bu sahtenin peşine düşmezmiyim:D :D :D

Sevgimle kal

9. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Tebrik ederim..

10. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Çok hoş bir rapor olmuş, eline sağlık. Balık da güzel, afiyet olsun. Biraz masraflı ve tehlikeli bir av olmuş, ama ödülü de büyük olmuş:D

11. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler kofana ve sahte çok güzel :D

12. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Teşekkür ederim.Sizlerin bilgi paylaşımları sayesinde bu av ve avlar oluyor.
    Sahte ile ilgili bir iki açıklama yapmak isterim. bu sahteleri cevat bey satıyor(ergin) elinde yoktu.Bende videolarını izledim sizler gibi beğendim.Aslında ben 110 mm olandan istemiştim ama 150 mm geldi:) (yurt dışı site fiyatı yanılmıyorsam kargo hariç 52-55 tl) 32 gr ağırlığı var.Ve WTD aksiyonu gerçekten çok güzel.Ben bu avda rover 98, patchinko cabot, lucky craft amercan gold ve ges kulandım(zaten elimde olanları yani) ama inanın bunun wtd ayrı güzel.Büyüklüğüne aldanmayın güzel yüzüşü var.Birde ben dalgalı havada daha etkili olacağını düşünüyorum.Zaten 2nci denenmdi.
    Vedat abi ; kamış konusunda haklısın! yeni bir tane alacağım ama 2,4 mı olsun 2,1 karar vermedim.
    tekrar çok teşekkür ederim..(avlak hatayda)

13. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Balık için Tebrikler ama görüyorsun ki Sahte Kolleksiyonerleri raporundan çok sahtene ilgi göstermiş. Ben de her zaman önce fotolara bakıp okurum raporları. Sahteyi görünce neymiş bu sahte diyerek okudum:D Güzel sahteymiş. Bol balıklı avların olsun sahtenle.

14. demir01

demir01 gürsel demir

En İyi Avı:
    70cm minekop
    Mehmet tebrik ederim:) aynı zamanda geçmiş olsun

15. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Tebrik ederim mehmet sağsalim bir tarafını kesmeden almışın balığı allahtan kayıp yuvarlanmamışsın

16. Burak_A.

Burak_A. Burak Akıncıoğlu

Favori Kamış:
    Lineaeffe Fury Caster, 4.20 / Daiwa CrossFire 2.70
    Favori Makine:
    Daiwa EmblemPro 6000 A / Penn Affinity 7000 / Daiwa Regal 3000 5iA
    Lüfer müfer derken bir de kofana çıkıyor karşıma ki sinir oluyorum :)
    Şaka bir yana tam anlamıylma bir av olmuş. Yemesi bir kenara o av ile didişmenin keyfi bambaşka. Çok çok tebrik ederim, elleriniz dert görmkesin...
    Bu arada allah sahtenizi nazardan saklasın, buradan atlayasım geldi :)

17. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    ayrı ayrı hepinize Teşekkür ederim, saolun :) evet şamata bir yana balığı kaybetmemek için epey mücadele verdim.Bir tatsızlıkda olabilirdi ama çok şükür parmaklarda biraz çizik oldu , olsun artık o kadar.Umarım sizlerin başında kazalar gelmez.
    Sahteden evet ümitliyim, bugün siftah yaptı ama benden daha değerlendirecek arkadaşarın olduğunu biliyorum.Tavsiye ederim 110 mm var.
    SAHTENİN FOTOSU;

18. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Ayrıca ilk atıştan itibaren sadece bu sahtede çalışsaydım ve kırılma olmasaydı ortada dolaşan diğer lüferlerdende nasiplenebilirdim ,çünkü o sırada avlakta başka kofanalarda uçuşuyordu.Buna şükür..:)

19. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    tebrikler abi inşallah devamı gelir lüferi tutmasıda ayrı bizevk yemeside... bende Mersinde avlanıyorum balığı Mersin demi yakaladınız ? iyi günler rastgele...

20. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    sahtenizi görüncede iştahım açıldı :)) maşallah çok güzel hem zargana ıskarmoz yavrusu arası bişey bir tane edinmek lazım..