marmaris turunçta yaklaşık derinlik 4-5 metre olan bir yer bu tekniği kullanmıştım 6-7 saatte 1 kg lık çipura 250-300 gr olmak üzere 6 karagöz 2-3 ufak lidaki ve 1 tanede ismini cismini bilmediğim çok garip bi balık yakaladım tutmaya korktuğum için sahile çıkarıp ölünceye kadar elleyemedim.tabi suyun yüzeyinde hiç hareketsiz durmak lazım ve de balığı gördüğün için tasmalama yapmak çok kolay oluyor.hem deniz keyfi hemde av ... aşşağıda kullanılan tekniğin resmi var.buyrun
yok yaklaşamıyorum balıklara balıklar dipte kumluk ve ufak tefek kayaların içinde vs.. aramızda 5 metre var
Sevgili Kardeşim seninle aynı yaşlarda (yanlış anlama tamamen tesadüf) çok ispari tutmuştum aynı metodla.Hakikaten de yem de ziyan olmuyor , tasmalamak da çok kolay oluyor.Fakat yakında bir sandal veya iskele olması iyi olur çünkü kramp gibi bir durumda kimin ne tepki göstereceği belli olmuyor.Bir de yanınızdan bir akya veya camgöz geçince panik olacaklara tavsiye edilmemeli bu yöntem
ortaokul yaşlarındaykne kusadası kalamakı mıllı parkında haşlanmış mısırı yem olarak kullanıp bu metotla lıdakı ve ısparoz almıstım.
çok iyi bir yöntem nedim abi senin dediklerine de katılıyorum akya veya camgöz geçtiğinde insan heyecan yapar ama sanırım öyle heyecana sahip bi insan 4-5 metre derinliğe gitmeye cesaret edemez sanırım
Bende aynı yöntemi tamamen tesadüfen Turunç da kullanmıştım (sene 1991) İşe yarıyor ancak tek sorun suyun içinde balığı zaptetmek oldukça güç, 10 tane yakaladıysam 5 i iğneden çıkarırken elimden kaçmıştı, şortun cebine koyduğum balıkların huylandırması da cabası . Ben ispari ve ortaboy karagözler yakalamıştım.
metod güzelde balığı suda zaptetmek zor arkadaşımızın dediği gibi şort işine gelice balık teli kullanmak lazım
ben bu metodu kullanırken az ilerde bulunan yaklaşık 2-3 metre ötede sahile doğru 1 tekneye sepeti koyuyorum tuttuğumda içine atıyorum.cep te insanın bacağını keser onlar be
İlginç ama denenebilir tabii. Ama balık oltaya geldi, sen de sardın v.s. sanki iğne batma olasılığı da yüksekmiş gibi geldi bana.
haşlanmış mısırla lidaki ve isparozmu 37 yaşındayım ve çocukluğumdan beri ülkemin neredeyse bütün denizlerinde ve çoğu gölünde avlandım ama mısırla denizde avlanıldığını ilk defa duyuyorum bunu başka bilen varsa lütfen bana bir çimdik atsın
Yöntem güzel, biraz dikkat ve tor dan mamul bir torba ile verim alınabilir. Ancak amele yanığına farklı bir boyut kazandıracağı şüphesizdir.
yıllar önce Akayakada balık tutamamak bizi tam delirtmek üzereydi ki babamın aklına bu metod geldi aslında takılmış oltayı kurtarmak için iğnenin yanına gidince babam iğnenin başındaki balıkları görmüş ve bu yöntem aklına gelmiş. her neyse o gün canımızın sıkıntısını aldı bu yöntem..yalnız güneş ve yem sorun oluyor.sert bir yem denenebilir.kalamar gibi.. sırtınıza da mutlaka mutlaka güneş kremi paylaşım için teşekkürler.zevkli oluyor
Allah kahrts...... Yine Türk zekası .. dünyalara bedel.....hep derim ben.. bizim karşımızda kimse d uramaz.. kardeşim birde üzerine can yelegi giyersen tam emniyetli olursun
İşte bu abi...İşte asıl Türk zekası ve önerisi...giy can yeleğini kardeşim..teknelerde farkeder seni hem...yorulmazsında...göğüs kısmınıda bi siyah naylon bitti işte........çok yaşa be mufi abim....
abi can yeleği giyersen ters olur biraz durum mesela nadir de olsa balık çekiyor iğneleri kayalığa takılıo mecburen inip çıkaracaksın.gerek yok yelek falan.zaten kıyıdan 7-8 metre açılıyon.bu metodu eşe dost a yaymıştım çok verim aldıklarını söyleyip mahsullerinden bana ikram etmişlerdi