Küresel ısınma, kuraklık, bölgemizdeki olumsuz etkilerini giderek daha belirgin şekilde göstermeye başladı. Aylardır yağış almayan bölgemizde çölleşme belirtileri de artık açıkça görülüyor. İSHAKÇILAR GÖLETİ İzmit’e bağlı, bölgenin en önemli sulama göletlerinden biri olan İshakçılar Göleti’nde son günlerde ortaya çıkan görüntü, tek kelimeyle ürkütücü. Göleti besleyen bütün su kaynakları kurudu. Göletteki su da hızla buharlaşınca, adeta hiç su kalmadı. BALIKLAR KARAYA VURDU Daha önce göletin tabanını oluşturan alanın büyük bölümü, şimdi kurumuş toprak halinde. Bir-iki ay öncesine kadar pek çok balık bu gölde yaşıyor ve amatör balıkçılar tarafından avlanıyordu. Ancak şimdi göletin kurumuş bölümlerinde balık ölülerine rastlanıyor. TARIMSAL SULAMA YAPILIYORDU İshakçılar Göleti, bölgedeki çok verimli arazinin sulanmasında kullanılıyordu. Uzun süredir çiftçiler bu göletten su da alamıyorlar. Suyla dolu bir gölün, bugün bir çöl toprağı görüntüsü alması, yıllardır bölgede yaşayan insanları da ürkütüyor. BUGÜN DE ÇOK SICAK Öteyandan bölgemizde mevsim normalleri üzerindeki sıcaklar devam ediyor. Bugün de sıcaklığın 35 dereceyi aşması bekleniyor. Şimdi umut, pazartesi günü için beklenen sağanak yağışta. http://www.ozgurkocaeli.com.tr/news.php?id=16962&t=Gölette+Su+Bitti,+Balıklar+Öldü
Biz halen daha çok büyük felaket yaşadığımızın farkında değiliz bence ileride bizi çok kötü günler bekliyor.
arkadaşlar bilgisi olan varsa daha iyi açıklayabilir.ancak bildiğim kadarı ile türkiye dünyanın oluşum aşamasında enson oluşan.3.dünya ülkelerinden biri bu nedemek yükseltisi enfazla olan ve 4 mevsim yaşanan yer demek.akarsularımız oldukça fazla.bizim yapmamız gereken israfı önlemek.doğru barajlarımızda su seviyesi düşen var.fakat ilginçtir.porsuk barajı benim hatırladığım 10 yıldan bu yana en düşük seviyede.gökçekaya ise en yüksek seviyede.bunda bir gariplik var.(bu iki barajda eskişehir ve kütahya sınırları içinde).sizde bir dikkat edin.sanki bu bir komplo.özellikle barajların özelleştirilmesi gündemde olduğundan bu yana.susuzluk daha çok gündemde. bunlar benim şahsi görüşlerimdir.hiçbir kesime itaf edilmemiştir.saygılar
sana aynen katılıyorum arkadaşım. Ormanlar yakılıp yakılan yerler yabancılara satılıyor. yakında senin de düşündüğün gibi barajlarımızı yani can damarlarımızı da satmaya kalkacak ve hatta malesef satabilecekler. Sebep Dünyada bügün çok değerli olan ve her geçen zamanda daha da değerlenen hatta kısa bir süre sonra petrolden daha kıymetli ve kıt bir kaynak haline gelecek olan suyun Gizli Dünya Devleti için çok büyük bir gelir kaynağı olması ve bunun yanında stratejik önemi dolayısı ile hain emellerini gerçekleştirme arzularıdır. İnşaallah buna izin vermeyeceğiz. Saygılar.
volkan kardes bu balıkların ölme sebebi bence su azlıgı değil eğer oyle olsa bu ölu balıklar goletin heryerinde olur, bence bunları sirkule dısı avlanan balıkcılar diyemeyecegim ben onları balıkcı olarak gormuyorum sadece sorumsuz kişiler diyeyim yakalayıp bunlarda hapiste öldükten sonra yada jandarmayı gorup suya atıyorlar bu balıklar ölup kıyıya vuruyor. bence ölme sebepleri budur Saygilar