ışık ve levrek

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında umut01 tarafından paylaşıldı.

1. umut01

umut01 umut

Herkese tekrar merhaba. Ben gece levrek avında ışıktan uzak kalınması gerektiğini, ışık kullanılmaması gerektiğini biliyordum ve forumda okuduğum yazılar da bu bilgimi doğruluyordu. Ancak geçen hafta gittiğim bir merada balıkçının biri, ışığı açıp gece boyunca, ışıgı tuttuğu yerden çok da büyük olmasa da ispendek denilemeyecek büyüklükte levrekler aldı. Benim yanıldığım nokta sizce neresi?

2. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Yanıldığın nokta ışık tutulmamasından kastın,el feneri gibi ani yanıp gezinen sönen,hatta sigara ışığı gibi parlayıp kaybolan ,yani balığı ürküten ışıklar olduğu.
    Yoksa en iyi levrek meraları limanlardır,hele büyük yükleme yapan gemilerle dolu limanlar geceleri ışıl ışıldır ama,levreğin en bol olduğu yerlerde oralardır.Levreğin yemi olan canlılar ışığa toplanır dolayısıyla onlarda oralarda olur.
    Önemli olan,sessiz olmak ve yanıp sönen yerdeğiştiren ışık kullanmamaktır.

3. umut01

umut01 umut

Yani tek bir noktaya gece boyunca ışık tutmak ve o noktaya at çek yaparken yoğunlaşmak mantıklı mıdır?

4. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Levrek orada sabit ışık varsa ürkmez ama hiç ışık olmayan bir yerde sen ışık yakarsan bu yeni bir durumdur ondan ürkebilir

5. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Levrek sabit ışığı sever abim önünde gölge olmayacak kıpırtı olmayacak mümkünse tek bir lambadan bir noktaya aydınlatırsa çok iyi olur kanal agızları denize dökülen noktalarda akşam gün batımından önce ışık yanacak ve daha sonrasında havanın kararmasının etkisi ile balıklar ( yavru balıklar levregin sevdiği yemler) birikecek haliyle av varsa avcıda meraya gelecek burda dikkat etmemiz gereken nokta bu sistem çok avcı bir sistem olup tuttugunuz balıklarda boy olarak çeşitlilik gösterecektir özellikle levrek tutarken el kadar ispendekleri alıkoymamak sürdürülebilir avcılık için önemlidir.
    yem olarak yaprak kurdu , raglou takımı en alta da slikon kurşunlu sahte olursa veya karides sahtesi igneleri kuyruktan takıp geri çekme usulü ile
    su üstü veya su altı tercihen savage panic prey - Rapala Maxrap 11cm FHB -Duel Hardcore Minnow tarzlarında sahtelerle meradan boş dönmezsiniz rasgele diyorum şimdiden