Isınma turlarımız-Mercanlar, melinalar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler

Savunduğum,önerdiğim ve uyguladığım bir inancımı tekrar etmek istiyorum.

Balık avı bir bütündür.Uygun takımla ister trofe,ister normal ve isterse tatlısu balıkları olsun,her alternatif balık avından zevk almak mümkündür.

Böyle düşünülmez ve inanılmazsa en azından önemli bir keyfi ıskalamış olursunuz.

Elbette tercih edilen bir av şekli olacaktır. Örneğin ben bir alabalık avını her alternatif balık avına tercih ederim. Ancak fırsatını bulduğumda trofe peşinde de, tatlısu balıkları peşindede koşarım.

Şükürler olsun ki son beş, altı aydır daimi partnerlerim olabildi.

Onlarla geçtiğimiz hafta sonu 1000 km üzerinde yol yaptık.Güzergahımız üzerinde vaad eden bir ırmakta durup kasna peşinde koştuk.Çok keyf aldılar,tuttuklarımızı saldık.

Kamaderin 5.turna balığı yarışması etkinliğine katıldık.

Bugün ise denize açıldık.

Sakin denizde,evvelden hazırladığımız karideslerimizle avlandık.Ortasuda balık yazınca yeni hazırladığım ince 8 no iğneli çaparimi açtım.

Birer ikişer iri kanal izmaritleri(İstanbulda böyle deriz)yada yöresel adla melinalar aldım.

Sonrasında 77 metrelerdeki kerterizimize gittik.Hayli mercan aldık,Üçümüzede bolca yeterdi,öğle saatlerinden sonra döndük.

İlişikte bazı kareleri sunuyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız

Temel

Şen partnerler Temel ve Ruhi

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 8 Mayıs 2012
  2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Isınması buysa, kaynamasını düşünemiyorum bile. Allah bereket versin, balıklar çın-çın ötüyor. Yeşilli bir güzel, pembişli ayrı güzel. Gönlünüzce rastgele, en güzellerine.;)

Turna yarışması nasıl geçti Ustam, birkaç kelam rica etsem?:)

3. selo3535

selo3535 selahattin inaltekin

Favori Kamış:
    alba star hulk
    Favori Makine:
    ryobi exuma,kobe
    En İyi Avı:
    çıpura 1,9kg
    vedat abi meraba güzel av olmuş tebrikler ,bu arada saana bi sorum var abi beni acayip deniz tutuyor ne yaptıysam işe yaramadı bi dünya ilaç içtim fayda yok hava 3-5 oldumu işim bitiyor bunun varmı bi çaresi size ve herkese soruyorum bol trofeli avlar

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Rastgelsin Vedat abi,balikciligin tarifini yazmana ve benimle ayni fikre sahip olmana sevindim,bende balikciligin degisik boyutlarda ve trofe,kücük balik ayrimi yapmadan bu hobiyi sürdürenlerdenim,saygilar abi...

5. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    tebrik ederim vedat abi izmaritlerin tadıda güzel olur afiyet bal şeker olsun

6. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Ustam bir süredir gözümüz yollarda kalmıştı zira sizden rapor gelmez olmuştu. Raporu görünce sevindim yeniden. Bizi öyle bir alıştırdınız ki her gün rapor bekler olduk :)

Saygılarımla

7. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Vedat abi, kaldığın yerden devam ediyorsun.Eğitici ve bol balıklı mesajlarını her daim görmek isteriz.Senden öğreneceğimiz o kadar çok şey var ki, lütfen bizi bu bilgilerinden mahrum etme:)

8. melikşah

melikşah ........................

Vedat reis Savunduğum,önerdiğim ve uyguladığım bir inancımı tekrar etmek istiyorum.

Balık avı bir bütündür.Uygun takımla ister trofe,ister normal ve isterse tatlısu balıkları olsun,her alternatif balık avından zevk almak mümkündür.

Böyle düşünülmez ve inanılmazsa en azından önemli bir keyfi ıskalamış olursunuz.
    Çok güzel bir düşünce:) ayrıca tebrik ederim her avınız bereketli olsun...

9. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    kova cıvıl cıvıl olmuş abi.allah sana uzun uzun ömürler vere de şu manzaraları bize hep izletesin

10. laborant1986

laborant1986 mesut

tebrikler vedat amca

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli kardeşim Nuri

Haylidir balığa çıkmıyordum.Balık yoktu,tatlısularda ise eriyen karların etkisi halende sonlanmamış,bulanık ve kabarıktılar.

Saroz avlarımıza ise ara vermek durumundaydık.Zira tekne bakıma çekilecekti.

Esasen devamlı esen havada büyük engeldi.İstanbul ziyaretim,2 günlük Kamader etkinliğine katılmam,haylidir rapor açmama engeldi.

Neticede dün denize açıldık.

Beğenin beni mutlu etmiştir.

Turna yarışması,organizasyon açısından mükemmel,ancak balık açısından kısır geçmiştir.

Sevgi ve saygımla kal

12. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler Vedat abi. Bu Melinaların yakalaması çok zevkli. Hele de oltaya 2-3 ü birden yapıştı mı! Yalnız bu melina için mangalda güzel olur dediler. Senin fikrini merak ettim. Tavada mı? Mangalda mı?

13. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    vedat abi tebrik ederim avınızı.
    yazılarınızda devamlı partnerden bahsediyorsunuz.
    bu çok doğru yanlış adamlarla çıkılan balık avı sonuçsuz kalıyor.
    yaptığınız av planını uygulamaya sokamıyorsunuz bile.
    birde gönüller kırılmasın diye onların isteklerini dinlemek zorunda kalıyorsunuz.
    yok burdan gidelim balık yok vs...
    bu işin temelinin sabır olduğunu bilmiyorlar.
    avlarınız daim ve bereketli olsun.

14. matti

matti murat

aynı sorun bendede vardı.1 çorba kaşığı ispirto içtim mesele kökünden halloldu beş senedir rahatım.tavsiye ederim..

15. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Israrla tekrarladığın bu düşüncelerini bana da aşıladın Üstadım. Senin bu tavsiyelerin ve verdiğin bilgiler, her çeşit ava özendirmelerin olmasaydı, büyük olasılıkla şimdiye kadar hiç üstünde durmadığım tatlı su avlarına bundan sonra da pek yanaşmazdım. Ama bir süredir içimde, aynı deniz için hep var olduğu gibi, tatlı su türleri için de birer ateş yanmakta artık. Farklı türlerin avlarında yaşayacağım maceralar için sabırsızlanmaktayım. Hatta bazıları için ekipman alımlarımı bile şimdiden yapmış, hazır kıta beklemekteyim. :)

Avınız yine, alışık olduğumuz şekilde verimli geçmiş. Aldığınız keyif partnerlerinde yüzüne yansımış. :) Böyle keyifli avlarınız daim olsun...

Üstadım hazır mercan avı raporunun dumanı tüterken, takımla ilgili sormak istediğim bir konu var.
    Malumundur, Akdeniz kıyılarımıza balon balığı musallat olmuş durumda. Tam mercanı bulduk dediğiniz anda takımların köstekleri pıtır pıtır kesilmeye başlıyor. Yer değiştirmek de pek fayda etmiyor. Kısa sürede can sıkıcı miktarda takımı bırakmak işten değil malesef.

Balonlar sıklıkla yemin olduğu kösteği tırnak makası gibi kesip götürüyorlar. Çok nadiren takımın bedenine zarar vermekteler. Fakat direk bedene düğümle bağladığımız köstekler nedeniyle bu kesilmeler takımın tümünü işlevsiz, kullanılmaz kılmakta.

Acaba diyorum köstekleri bedene en minik boyundan üçlü fırdöndülerle bağlasam, kopan kösteği fırdöndü ile bağlantısından kesip yerine hemencecik yenisini ekleyebilsem, beni baya bir takım masrafından kurtarır. Ama diyorum o kadar özenip fc ve ince malzemelerle maksimum düzeyde avcı hale getirmeye çalışacağım takımlarımın avcılığını bozar mı bu köstek diplerindeki üçlü fırdöndüler?

Alıştığımız düğüme göre biraz daha düşürecektir gibime geliyor. Ama sizin yorumunuz çok önemli. Balığın odaklandığı yemin 15 cm yanında duran fırdöndü; eğer bozar derseniz eski usül devam, fazla farkettirmez derseniz bu pratiklik ve ekonomi adına o şekilde kullanmayı tercih edeceğim.

Saygılar, sevgiler...

16. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Vedat bey bizim buralarda mercan alamamamızın sebebi anlaşıldı sizden kurtulup bu tarafa gelemiyorlar herhalde ustam şaka bir yana güzel bir av olmuş kutlarım, bu ara da Selahattin kardeşim tekne ile balıga çıkacagın zaman ilk önce beni deniz tutar düşüncesini aklından çıkar, tekneye binerken mümkün mertebe midende fazla sıvı bulunmasın bazı arkadaşlar binmeden önce bir kaç bardak çay içiyorlar sıvı midende tekne ile beraber sallandıkça seni bozar yanında 100 gr kadar leblebi bulundur, teknenin aşagısında denizin dalgasına fazla bakmamaya çalış 1 kez atlattınmı bir daha tutmaz en önemlisi denizin tutmasını tutacagını düşüncenden çokarmaktır.

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Selehattin

ilgine teşekkürler.

Teknemde bugüne kadar birçok kişinin midesi b ulandı ve ne yazıkki çıkardılarda.

Bence denize çıkmadan bir saat öncesinden alınacak hap durumu düzeltecektir.Birde kafandan bu düşünceyi çıkartıp,hapımı içtim midem bulanmaz diyeceksin

Sevgiler

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Selim

Zaten emindim seninle balıkcılıkla her noktada hemfikir olduğumuza.

Aynı yöntem,aynı cins balıklar üzerinde israr etmenin balıkcının alacağı keyfi ve verimi azaltacağını sanmaktayım.Oysa alternatif avlarda çok keyfli anlar sunmaktadır.

Üstelik muhtelif teçhizata sahip olmakta ayrı bir mutluluk olabilmektedir.

Sevgimle kal

19. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

O mercanların okadar derinden zınk diye vuruşu ne güzel şeydi beya. bide üstat şu melinalara aklım takıldı. internete melina yazınca ateşli bi hatunun resmi çıkıyo. hahaha. bi karışıklık olmasın da hiç melina adını duymamıştım. hani bu izmaritin mavisi vardır ondanmı bu. o mavi izmaritin adını bende hiç bilmiyorum. bilen birisi varsa deyiversinler. zira dikilide avlanırkene çok geliyo. yeğenler hep soruyo bu ne balğı diye bizde bişi demiyorz izmarit deyip geçiyoz ama izmarit değil yalım.

20. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

Yine mükemmel bir av.Çok tebrik ediyorum Vedat Abi.
    Bol balıklı günler diliyorum.