Herkese selamlar bi sorum olacaktı..benim teknemin demir,çevirerek takmalı vidalı iskarmozları vardı ben onları kaybettim motorum var ama yinede deniz bu ne olur ne olmaz endişesiyle küreklerimi yanımda götürürüm hep ama iskarmozlarımı kaybettiğim için balığa cıkmaya cesaret edemiyorum ..bu iskarmozların her tekne için kullaanılan belirli bir ebatı ve ölçüsü varmı daha dorusu standart mı yoksa ölçüsünü bilmeli miyim yada kendi teknem için özel mi yaptırmam gerekir bilgisi olanlar zaman ayırıp yardımcı olurlarsa sevinirim iyi günler
Öncelikle geçmiş olsun. Aklıma gelen 2 alternatif ; 1- Teknenin imalatçısını bulup sorabilirsin. 2- Tekne üzerinde iskarmozun takıldığı parçalardan birisini söküp, sanayide civatacılardan ona uygun diş ölçüsünde 2 adet sağlam ( mümkünse krom )civata alırsın. Bu civataların uç kısımlarında 1-2 cm diş bırakacak şekilde geride kalan dişleri tornacıda taşlatırsan işini görecek kadar 2 adet iskarmozun olur. Sonra söktüğün parça + 2 adet iskarmozunu tekneye monte edebilirsin.
cvplarınız için teşakkürler gidip sorucam umarım vardır bu arada bugün sabah bi cesaret indim suya iskarmozlarım olmadan ..iikide yapmışım çünkü çok güzel balık aldık 5 kilo kadar istavrit kolyos kopes ..hem kopesler baya iriydi takoz olmuşlar yagmuru görünce ben izmir özdereden çıkıyorum balığa rapor için resimleri çekmeye başlamıştım daha gidiş yolunda sarjım bitti artık tavadakilerin resmini akşam çekip raporu hazırlarım herkese iigünler