merhabalar dün iskelenin tam ortasında yaptığım canlı izmarit ile levrek tutma girişimim levrek tarafından sadece iğneyi taktığım yer kalacak şekilde yediğini gördüm levreği kılpayı kaçırdım
Acaba levrekmiydi? siz ısırirken gördünúzmü? izmaritin başka düşmanı da olabilir suda.. Eğer ki görmediyseniz olay yeri inceleme ekibimiz size alternatif katilleri sunacaktır Sanırım hesaplaşma devam edecek, umarım aradığınizi bulursunuz..
ilk incelemelerimiz görgü tanıklarının bilgisi ile levrek oldugu yönünde ancak kesin bilgi vermek için Fishli Tıp kurumuna yönlendirmek lazım .. Tek ignemi kullanıyorsun abim keşke kuyruk kısmınada bir hırsız taksaydın
Levreğin ısırma huyu yoktur,kaldı ki bir balığı kesip parçalayacak yeterli keskinlikte ki dişlere sahip değildir. Levrek genelde tüm olarak yutar. Lüfer desek kesik izi keskin olur. Balon desek yine öyle. Turna olma ihtimali daha yüksek kanımca.Çünkü bu ara millet turna alıyor .
Kofanayı orda hiç duymadım. Levrek olsa koparmaz böyle büyün yutar diye düşünüyorum. Vatoz yada turna olabilir.
Levrek balığı kesemez ama ısırık lüfer ısırığı da değil. Sonuçta Akdeniz'de balık çeşidi çok, başta turna olmak üzere pek çok dişli balık olabilir.
ufak bir ön araştırma yaptıktan sonra yengeç olabilecegi kanaatine vardım hiçbir balık son lokmayı bu hale geldikten sonra bırakmaz en azından lüfer olsa ısırık izi olur oval şekilde levrek olsa yutar lagos olsa yutar bir deger olasılıkda şu levrek yada lagos turünden bir balık yakalanmış fakat gelirken hayvana fazladan tasmalama yapıldıgı için igneden kurtulmuşda olabilir.
Bizim başımıza teknede avlanırken çok gelir. Balon balıkları artık bilindiği üzere kıyıya kadar yanaşmış durumda. Ve öyle küçükte değiller 3-4 kg lık bir balon balığı tek hamlede kafadan geri kalan kısmını yiyebilir.. En azından sizde böyle ümit edin ve kaçan balığa artık fazlaca üzülmeyin
Levrek böyle bir izmariti kapar ve geri çıkarırsa, izmarit dil balığına döner, yamyassı, biri üstüne basmış gibi olur. Gözleri filan yerinden çıkar basbaya izmaridin. Bu defalarca şahit olduğumuz bir şey. Bu açıdan levrek demek pek olası değil. En azından bu hale getiren levrek değil büyük ihtimalle. İlk bakışta bu tipik bir yengeç saldırısı gibi görünüyor. Fakat yengeç neden bu tarafını yesinde kafasını bıraksın? Velakin ısırık şeklinden ancak bu sonuç çıkıyor, tespit edebilmek pek kolay değil.